Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rv Nemáte pravdu! Babiš se nejméně celý rok vysmíval opozici, že ji nepotřebuje, že má komunisty! Pak si dělal legraci z komunistů, a ti ho také vyšplouchli! Babiš tak zůstal sám, jako ten kůl v plotu! Sněmovna mu schválila premiérování pomocí komunistů, nikoliv pomocí opozice! Takže sněmovna neschválila další bianko scheck, že nám nadále může brát svobodu, jak se mu zlíbí! A nevěřte histerii politiků, že bez nouzového stavu to nejde!

:-)

0 0
možnosti
Foto

Z prosté logiky plyne, že nemá cenu se řídit něčím, co se ukázalo jako neúčinné. A za to opozice nemůže.

8 0
možnosti
AM

A27d85a11m 58M73a35l37ý

12. 2. 2021 11:24

Vládě se něco nepodařilo a může za to někdo jiný.

Nemůže za to ta vláda.

Dokonce za to nemohou ani její koaliční partneři.

Nemohou za to ani její (ne)věrní tolerovači KSČM.

Ale může za to opozice.

Ta slabá opozice, kterou vláda vždy ignoruje a prosadí si silou svou vůli.

Babiš se nyní nemůže zlobit na KSČM (ještě je bude potřebovat) a tak to hází na opozici.

9 0
možnosti
RK

Nějak nechápu tu logiku. Opozice hlasuje dlouhodobě konzistentně a dokonce předložila novelu pandemického zákona, aby nouzák nebyl třeba. Babišovi selhal koaliční partner - komunisti a opozice se má rychle probrat a za bolševika zastoupit? 8-o

8 0
možnosti
MR

Můžete dát link k tomu něco ..

0 1
možnosti
Foto

Nemusím milovat nakupování, ale když potřebuji nové boty, ani nemusí být plesové, tak bych měla mít možnost si je koupit. Když kuřáci problém s nakupováním hřebíčků do rakve nemají.:-/:-)

10 0
možnosti
MR

Tak to je logika, otázka je aby nakonec vám je měl kdo prodat když budou ležet v posteli ...

1 9
možnosti
JS

Nezdá se, že by nepřiměřeně dlouhý nouzový stav přinesl v naší zemni zlepšení, co se týká přenosu nákazy nebo snížení počtu nemocných. Kromě toho, odkud se vlastně berou "ohromující" počty nakažených lidí ... s přihlédnutím k tomu, že tyto počty se vždy výrazně zvýšily těsně před každým hlasováním o prodloužení nouzového stavu.

10 3
možnosti
MR

Upsal jsem se, má to být mínus ... Odkud vy čerpáte tyto informace ...

0 0
možnosti
MR

Co si pamatuji tak po roce 89, zde byla snaha vytvořit trojí rozdělení moci na malou roli státu, dále silnou pozici krajů a obcí, a nakonec odpovědnost občanů a podnikatelů za svoji existenci. Nastoupila nová generace, jenž žila v řízené společnosti a blahobytu a nafoukla bublinu, nového lidského inženýrství, role státu, nejlépe řízená socialismus a veškeré břímě na státu a vládě. To co zde dále citelně chybí je vrstva, tzv. duše společnosti, jež píší články do novin, ukazují situace z více stran a z morálním a duševním rozhledem, jako dříve za 1 republiky, a i před tím. Máme dnes takové lidi jako byl Čapek, generál Píka, Jan Masaryk ... Tuto důležitou roli nahradily media, jenž stojí vlastně mezi námi a vším dění v tom to svět, a to nám tlumočí podle své politiky, určitého zacílení na jednoduchou část populace, Prima se snažila zavést nové zpravodajství, ale lidi chtěli své televizní celebrity, ne novináře, k situaci ve státě media zvou mediální celebrity, hvězdy a hvězdičky. Další fenomén pak přišel s tím, když se internet dostal do většiny domácnosti a k jednoduché části populace jež je snadno manipulovatelná, ta pak vlastně v tom to státě takto převzala otěže. Naprosto selhala role prezidenta, jenž je nad věcí a snaží se tlumit rozdíly v pohledech a postupech vlády, parlamentu, obcí a medií ... Tato společnost prostě nemá duševní ani duchovní patrony, což svědčí o úpadku společnosti a za tím jsou nejvíce naše media, jež pořád řeší horkou bramboru Babiše a tím odnáší vše co vláda, ministři udělají. Jenže on nemá silného protihráče, osobnost což je fatální ... Asi si potřebujeme pořádně sáhnout na dno a obnovit hodnotové čití ,,,

5 1
možnosti

V demokratické společnosti platí demokratická dělba moci na zákonodárnou, výkonnou a soudní, které nesmí do sebe ingerovat. Demokratická společnost se realizuje při svobodných a spravedlivých volbách. Vláda musí být službou občanům, nikoliv ovládání občanů, jak si to představují naši postkomunističtí papalášové! Vládu kontroluje parlament, občanské organizace, občanská společnost a svobodná média. Toto je zárukou právního státu.

A co se stalo? Parlament neschválil postup vlády. Proč? Babišova vláda chtěla bianko scheck k ovládání občanů v podobě nouzového stavu, ve kterém vláda pandemii nezvládala a vláda nic k lepšímu neměnila! Proč by taková menšinová vláda, která se vysmívá léta své opozici, měla pokračovat? Kdyby Babiš byl chlap, odstoupil by! Ale Babiš chlap není a spoléhá se na Zemana, že ho podrží u moci. Vždyť je to vládnutí u nás posavené na hlavu!

A aby to nebylo málo, tak vláda to svoje selhání svádí na opozici a vyhrožuje, že když nebude mít nouzový stav, ponechá občany bez pomoci! To je ostuda vlády!

:-)

1 0
možnosti
DR

Bohužel je to tak a nejspíš to díky tomu neschválení nedopadne dobře. Nicméně, to ukáží až následující týdny.

Je velká škoda že politici zase politikařili, namísto toho aby se alespoň pokusili o kompromis. Ten mohl spočívat třeba v tom, že nouzový stav se prodlouží o dva nebo tři týdny a do té doby vláda připraví pandemický zákon, dle kterého se potom pojede dál.

6 4
možnosti
Foto

Dávám plusko, ale obávám se, že i můj text přeci jen trochu odporuje realitě. Babiš prostě neplní sliby a ignorance opozice byla velmi dlouhá a konstantní.

3 1
možnosti
MB

Jaroslave, jsem Vašim podporovatelem - dnes si dovolím nesouhlasit. Blogu by lépe slušel nadpis - "Infantilita vlády sečtena a podtržena". Ona, prakticky dostala nedůvěru ! Proč !? ...

Je neuvěřitelné, když to faktickou a rozumnou argumentací, už zdůvodňuje i komunista - Zdeněk Ondráček ! Motto je identické - Andrej, se dostal do pozice, jako Adolf u Stalingradu ... !

Absolutně nedbal, doporučení svého štábu. Vyhlásil se za "Obdařeného prozřetelností" ! Němcům zajišťoval životní prostor - Nám, zase to lépe ! Jakékoliv hlasy umlčoval a sám převzal řízení celé války ! Paulusovi sdělil, že je v nouzi ! Tedy v ní má pokračovat, přestože to žádné východisko nepřináší ... !

Vidíte zde, nějaký podstatný rozdíl velení ? Výsledky se dostavily. Měl mega ztráty a přišel o celou 6 armádu ! I my se můžeme pochlubit - ČR je v ukazatelích 3 nejhorší na světě ! Adolf své chyby nikdy nepřiznal. Naopak, do své Závěti vtěsnal onu větu, (zhruba) - "Němci, si mne nezaslouží" ! Špatný národ ! Ten prokletý Áda ještě sebral síly své a dokonce i zbytky cti. Vyřešil to Kyanidem a revolverem. Vládě nezbývá, jako použít poslední - tajnou zbraň ! Vyměnit národ:-)

9 3
možnosti
Foto

Díky za reakci Miloslave. Asi jsem příliš pesimistický a v textu se možná projevila moje vnitřní rozladěnost. Přesto mám obavy z dalšího postupu. Bavorsko již například avizovalo, že v případě neprodloužení s námi zavře hranice.

4 0
možnosti
MB

Člověče, co blbnete? Tolik prázdných bezobsažných slov v krátkém článku? Vy jste musel pít na žal nebo co. Uvědomte si, že v těch otevřených obchodech, na které dštíte síru, budou i nadále povinné roušky. Takže jak si tam chcete předávat infekci? A zbytek? Nouzový režim byl akorát tak zástěrkou pro rozkrádání státu.

5 2
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2264x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik