Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

Ahoj Járo.

Tohle použití tanku je sice jedna z možností ale myslím, že jen ve velmi omezených případech. Navíc se mi nezdá to "odpálení" granátometem, dost dobře si to moc neumím představit. Logičtější by bylo pochopitelně odpálení rádiem.

Jinak archaický nearchajický, tank je pořád tank. A jak se ukazuje právě na Ukrajině , i zdánlivě beznadějně zaostalé zbraně stále dokáží odvést svůj kus "práce".

Měli jsme je na vojně, i jsem se svezl, pravda jen z vyprošťovákem ale zato hodně, v zimě jsem s ním prorážel cestu závějemi do Strážova. No masakr, celý pluk na vyvedení a jediný kdo jsme tam byli bylo nás pár kteří se vrátili z dovolené. A jediní "pásoví" řidiči jsme byli dva, oba z BVP.

Odnesla to brána, hupsss, pak pár značek a stromů, než jsem to dostal trochu "do ruky". Přeci jen oproti BVP to byl skutečně neovladatelný kus železa.

1 0
možnosti
Foto

Ahoj Rosťo. Také jsem si říkal, ale zdroj hovoří o odpálení granátometem. Jinak pochopitelně souhlas. Má to dělo? Má. Má to kulomet? Má. Rusové ztráty moc neřeší, tak co. Nikdy jsem v tanku neseděl, takže neumím posoudit, stačilo mi vidět v provozu. Hrozná síla.

0 0
možnosti
DR

Můžeme se tu stále dokola utěšovat tím, že nasazení toho či onoho vypovídá o stavu ruské armády, to je sice krásné, ale bohužel jsou to jenom diskuzní tlachy o ničem, poněvadž realita je taková že na frontě to zatím vůbec není z hlediska nějakého ruského úprku zpět na východ poznat.

0 5
možnosti
ZV

Rád čtu vaše blogy,nejen o vojenské technice. Karma

5 0
možnosti
Foto

Děkuji, pane Vepřeku. Cením si toho 😊

1 0
možnosti
PF

Holt ne každý jde ihned s $439,000 raketou proti $12 balónu. Efektivita je účelnost vynaložených prostředků. Prašť jak uhoď.

0 0
možnosti
Foto

Vývoj jde stále dál. Až k ručnímu vodíkovému granátu, po jehož použití nezůstane v okruhu 200km ani noha. Každej voják vyfasuje dva

3 0
možnosti
Foto

Jardo s T54 jsem na vojně jezdil, nebyl to špatný tank. Samozřejmě bych byl spokojenější, kdyby se ukazoval v muzeu a ne na frontě. Míchají se ve mně nostalgické vzpomínky se zhnusením nad počínáním Ruska.

Vašek

6 1
možnosti
Foto

Jj, je velmi nízký a mý vysokou agilitu, že?

2 1
možnosti
LT

Jen taková menší výtka pane Červenko.

Co je to kamikadze? Pokud to chcete přirovnat k sebevražedným japonským jednotkám (pominu to, že Japonci je takto neoznačovali), tak je to prosím kamikaze.

Je to složení dvou slov. "Kami", což znamená božstvo a "kaze", cože je slovo pro vítr.

1 0
možnosti
Foto

Obrovská ostuda Západu, že Ukrajině více nepomáhá

10 5
možnosti
Foto

Ano, Maruško. Od začátku je postup liknavý. Přitom Ukrajinci podstupují boj za značnou část západních zemí.

4 3
možnosti