Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Zmiňovat zde lži Babišovy při porovnání s piruetami sedmilháře Fialy (potažmo celé pětičlenné Nové Národní fronty) mi připadá opravdu úsměvné. taková drobná úlitba spřáteleným členům již zmiňovaného uličního výboru a ideologům, kteří pro ty "své bastardy" nějakou tu omluvičku vždycky najdou.

3 6
možnosti
ZH

Největší lhář (dokonce soudně uznaný) Babiš označuje za největšího lháře Fialu. No v takovém případě to přece musí být pravda, že ANO?

3 1
možnosti

Nevim, jestli je to rezignace ci zmoudreni, ale pochopil jsem, ze jeden clovek, pokud to neni miliardar, nic nezmeni. Ve vzduchu je reseni na spoustu veci. Od ekonomicke situace po enviromentalni. Staci je aplikovat. Zadna vlada na svete to nedela. Zadna. Takze ...

3 0
možnosti
Foto

Přestaňte už řešit Babiše a řešte prolhaného a neschopného Fialu.To by jste si, ale musel přiznat jak jste se spletli s volbou neschopné pětikoalice a nechal se zmanipulovat Amerikou a Bruselem.

7 12
možnosti

A iluminatama. Ti jsou za vsim

4 2
možnosti
LV

Smutné čtení, Jaroslave. Muselo to být i smutné psaní. Díky za to. Hezkou neděli!

2 3
možnosti
Foto

Zdravím Vás, Lumíre. Také děkuji. Ano, je to smutné čtení. Ale tak nějak jsem s tím smířený, jen jsem si jistý, že takovéto texty jsou třeba.

0 0
možnosti
Foto

J59a87n 16Š37i18k

10. 6. 2023 19:10

Spoustu věcí jsi dle mého popsal velmi správně. Na rozdíl od Tebe se však domnívám, že není kde se poohlédnout. I v minulosti se jasně ukázalo, že jakmile se do parlamentu dostala nová strana, netrvalo dlouho a stejně se začala chovat jako velké strany. Tato situace nemá řešení. A to do té doby dokud se nezměníme jako národ. Kde co odrbat, vice kecat než dělat a natahovat ruku. K tomu závist a nenávist a fňukání. Politici dělají jenom to, vo jejich voliči. Je mi líto, že to tak říkám, ale ukaž mi, co u nás dobře funguje. V drtivě většině jsou to firmy se zahraniční účastí a několik málo opravdu skvělých živnostníků a podnikatelů. Je jich moc málo. Jedinou nadějí je mladá generace, zejména ti, kteří vystudovali venku a jsou schopni něco v našem Prďánkově změnit. Jediná cesta je zeštíhlit stát a to nemilosrdně ve všech oblastech. I policisté, hasiči, učitelé, prostě každý kdo se jakkoliv otře o státní správu. Sorry. Nedá se nic jiného dělat. Není možné aby se každý měl dobře. Svět odjakživa funguje v rovnováze bohatí a chudí. U nás se příliš tlačí na to aby se měli všichni dobře. To je slepá ulička. Utopie. Měj se a hezkou sobotu

11 6
možnosti
LC

... kteří vystudovali venku. Na vás je vidět, že jste se venku moc nepohyboval, natož abyste tam pár let pracoval. Nebo se mýlím?

5 5
možnosti
MV

Máte pravdu, za AB už příliš lhát nemusí. Přesto pár lži v "rozhovoru" s ním padlo. Současná vláda jeho neutuchající populismus (důchodci, studenti a slevy) pomáhá zdatně některými svými kroky dokrmovat. Ale i tak mám za to, že se jedná o vládu, která měla odvahu (resp okolnostmi byla donucena) nalejt lidem do sklenic vodu, a ne víno k jejích ohlupovani. Mohlo to dopadat mnohem hůře. Někteří mě tady za mě názory "sejmou", já stále tvrdím, že měla být (vláda) mnohem ostřejší - na sebe i na občany. Hodokvas skončil, je třeba platit.

A dotaz: když jste tak rozhodnutý, vy v mimoparlamentních stranách vidíte nějakou partaj, které byste svůj hlas dal?

Fajn zbytek soboty přeju.

15 7
možnosti
Foto

Zdravím Vás, Marku. Ne nevidím, zatím. Jinak nemám problém se ztotožnit se vším, co píšete. Díky.

0 1
možnosti
LC

Když on ten Fialovskyj je takový slušný člověk (a Česko mu je evidentně malé). A jak krásně umí mluvit (a nic neříct). Jenomže to je na premiéra zoufale málo. O Babišovi jsem si myslel, že to je větší tvrďák. Jak ten mohl k tomu majetku přijít, nechápu. Za covidu se nechal zpovykat opozicí, která řvala rozdávat víc, víc. Ustál teda polovinu toho co chtěla opozice, ale i tak to bylo strašlivě moc. Když uvážím jakou sekeru by v té době zatnuli Fialovskyj a spol, tak ještě že tam byl v té době Babiš.

16 18
možnosti
JV

Jak ten mohl k tomu majetku přijít, nechápu.....

Já vcelku ano. Stačí, ale není to jednoduché při takovém kolosu, vybrat si a zaplatit ty nejschopnější manažery. Pak už stačí ukočírovat je.

Ve státním to zjevně nejde a chtít po politologovi aby kočíroval lidi je už úplně nadlidský výkon.

4 4
možnosti
Foto

Ahoj Jardo, píšeš stejně jak to vidím já a dobře to píšeš. Nejsou na světě jen Fiala a Babiš, potažmo ANO a Pětikoalice. Nakonec už předvedli co umí. ANO komplet, Pětikoalice má ještě trochu času se přibližně stejně znemožnit, zvláště hodně jí v tom pomůže odborník Stanjura

11 8
možnosti
Foto

Ahoj Jaromíre, souhlas a děkuju

0 0
možnosti
JZ

Za Babiše by byl státní dluh dvojnásobný. On navrhuje ještě větší utrácení státu, klasickým příkladem je obnovení slev na cestování pro důchodce a studenty za 75%. Absolutní a zbytečný nesmysl. Návrhy ANO by akorát zvedly sekeru o 250 miliard korun.

16 15
možnosti
Foto

Opravdu nechápu, že to někdo není schopen vidět, nic jiného nevyřvává.

1 3
možnosti
MK

Pár poznámek:

1) Prorůstová opatření. To je taková paní Columbová. Každý o nich mluví, ale nikdo nikdy je neviděl. Ona je totiž prorůstová pouze vládní nečinnost. Když vláda neškodí a nepřekáží. Avšak každá její aktivní činnost působí protirůstově.

2) Babiš kritizuje. To přece není nic nového. To dělal vždy a všude. Občas se mu povede i kritika oprávněná, ale moc často to není. A hlavně v jeho projevech je pouze ta kritika a žádná smysluplná řešení.

3) Covid. Zapomeňte už konečně na mýtus, že opozice nabádala Babiše k ještě většímu rozhazování. To rozhodně není pravda. Věc se má tak, že Babiš zpočátku vůbec nechtěl vyplácet žádné kompenzace. Avšak povinnost odškodňovat mu ukládá zákon a opozice mu ten zákon pouze připomněla. Ale vyplácet by musel i bez toho připomenutí. Přinutil by ho k tomu soud, stejně jako soud zrušil celou řadu jeho protizákonných opatření.

4) Státní dluh. Za Babiše se o malý kousek v jednom roce snížil, ale to jen proto, že Babiš zahrnul do rozpočtu (a prožral) rezervy, na které se v krizi neodvážil sáhnout ani Kalousek.

15 13
možnosti
Foto

ad 1) podpora investic na výrobu s vyšší přidanou hodnotou, montoven máme dost

ad 2) ano

ad 2) v určitých situacích chtěl opozice, aby přidal

ad 4) souhlas

0 0
možnosti