Zeman vyhrál kontumačně - ale zatím jen na Nově

Jeho soupeř Jiří Drahoš se totiž nedostavil. A Ray Koranteng, který měl jejich první souboj "pískat", se musel omezit na vhazování míče do hry. A to je samozřejmě málo, takže nakonec jen statoval v Zemanově ukázkové exhibici.

Je jasné, že fandové Jiřího Drahoše teď budou říkat, že Miloš Zeman se nedostavil do žádné z besed ostatních kandidátů před prvním kolem. Ale proč by to proboha dělal? I v profesionálním šachu si musí vyzyvatel úřadujícího mistra světa své právo vyzvat ho vybojovat v předcházejících zápasech, což Jiří Drahoš s úspěchem udělal před týdnem v prvním kole. Ale proč by se kvůli tomu měl mistr účastnit předcházejících simultánek? Může, samozřejmě, ale nemusí.

No nic, v úterý nás čeká utkání na Primě, kam se Jiří Drahoš jistě dostaví. Poučený sledováním dnešní Zemanovy exhibice a radami svých poradců. Už teď se na to těším. Nevěřím sice tomu, že si první druhého - nebo druhý prvního - namaže na chleba, ale věřím, že rozdíl třídy to bude.

Asi takový, jako kdyby šlo o volbu předsedy Akademie věd ČR a proti Jiřímu Drahošovi kandidoval Miloš Zeman.

Tady už budou přezdívky typu Ovar, Fíkus nebo Mlhoš všem fandům "houby" platné. A to se schválně vyjadřuji co nejslušněji, abych neurazil jemnocit některých voliček, i když dobře vím, že většina voličů by se vyjádřila mnohem jadrněji, výrazem, který začíná stejnou slabikou.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Čejka | neděle 21.1.2018 21:54 | karma článku: 35,90 | přečteno: 1587x
  • Další články autora