Výzvu na podporu ČT podepsalo 370 hostů vyhlašování Českých lvů!

Tedy o pět lidí víc, než je dnů v roce. A dobře udělali! Vždyť je Česká televize do jisté míry všechny živí! Ale mě by víc zajímaly názory řadových televizních koncesionářů, kteří spolu se státem a zadavateli reklam živí televizi.

A to tak že povinně! A leckdy s velkou nechutí, protože nemálo občanů této země se už několikrát dalo na demonstracích slyšet, že - podle jejich názoru - demokracie začíná tam, kde končí signál České televize.

Jenže to byly takové ty demonstrace, kterým ČT nevěnuje příliš velkou pozornost a účast na nich silně podhodnocuje. Ne jako ty současné protihradní a protivládní, jejichž účastníci se, jak se zdá, množí dělením.

Už po několikáté tu tedy musím zdůraznit, že nevím, kde je pravda. Sice tuším, ale nejsem si jist. Nechápu ovšem, proč nelze občanům poskytnout právo volby? Proč by si sami nemohli rozhodnout o tom, která televize se stane příjemcem jejich koncesionářských poplatků, pokud ovšem přistoupí na stejná pravidla ve vysílání reklam, jaká musí respektovat ČT?

Ale to by asi nebyla demokracie. To by byl populismus, jestli ne dokonce diktát ulice. A to puncovaní demokraté, kteří za demokracii považují jen vlastní osvícenou vládu, nemohou dopustit.

Mimochodem, neustále zatracované Babišovo mediální impérium, do kterého patří také IDNES, kde píšeme své blogy, mi připadá demokratičtější než celá Bakalova média s Českou televizí dohromady!

Autor: Jaroslav Čejka | neděle 11.3.2018 15:23 | karma článku: 44,22 | přečteno: 2465x
  • Další články autora