Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Dobrý den, pane Čejko. Píšete, že váš problém je v tom... A to je docela přesné. To, že víte, co dělal Bartoška, co říkal Steigerwald na záchodě, že jste vozil Dyka na sáňkách, je čistě vaší věcí. Usuzovat z toho, že nemají co vydávat nějaké výzvy, neboť mají sami máslo na hlavě (tak jsem porozuměl vašemu textu), mi nepřipadá příliš vhodné a do jisté míry je to kádrování. Na každého, kdo byl před listopadem 1989 činný, lze najít cosi nepěkného. Na Bartošku, na vás, na mě, na kohokoli..., i na ty, co se pak ukázali jako odpůrci komunistického režimu, protože se řada z nich k tomu dostala jako slepí k houslím a třeba ani nezamýšleli stát se odpůrci. Snad jen na Dyka ne, protože to, že jezdil jako dítě na sáňkách, není snad přitěžující okolnost. Vezměte si, jak na vás reagovala jistá Leona Blahová v diskuzi a jak se vám to nelíbilo. Neříkám, že má pravdu, nicméně to tak vidí.

Myslím ale, že se shodujeme v tom, že je dobře, když šel socialismus u nás do háje. A to, co činí současné vedení státu, jak stále víc bere v potaz komunisty, jak bere ohledy na čínské ideologické zájmy kvůli jejich investicím u nás, v sobě obsahuje nebezpečí jakéhosi návratu k socialismu (samozřejmě ne takového, jaký byl před listopadem 1989). Proto si myslím, že z tohoto úhlu není moc podstatné, jestli kdysi Bartoška recitoval vaše verše Kabrhelové. Můj názor.

0 0
možnosti

Je mi líto, pane Kvapile, ale porozuměl jste mi špatně. Asi jsem se špatně vyjádřil. Nechtěl jsem nikoho kádrovat, chtěl jsem zdůraznit, že v daném případě nesvedu být úplně objektivní, protože ke jmenovaným mám jistý osobní citový vztah. K pánům Bartoškovi a Dykovi spíš kladný, k panu Steigerwaldovi spíš záporný. Nic víc a nic míň. Ani v přesvědčení, že je dobře, že u nás šel socialismus do háje, se úplně neshodujeme. Mně se po socialismu s lidskou tváří stýská. A pořád si naivně myslím, že tzv. přestavba mohla vést k jeho resuscitaci. Ale shoduji se s vámi, že normalizace (té první, husákovské) žádná škoda není. A nebyla by ani té druhé (převážně klausovské, kterou V. H. navzdory svým slibům bohužel dopustil), s jejímiž výsledky se potýkáme dodnes. Ale díky za Váš názor!

0 0
možnosti
MK

M34i58l16a61n 14K12e82s53l

29. 10. 2016 16:14

Elita národa nám zase radí.Pojem elita národa se objevil při minulých prezidentských volbách.Někdo se do elity národa zařadil sám,některé tam strčili novináři.Byli to umělci všeho druhu,sportovci všeho druhu,politici především ti bývalí atd.Všichni nám radili, koho volit či nevolit a co nás čeká,když volby zpackáme.Ze života víme,že když se deseti lidí zeptáte na jejich názor,tak minimálně dva budou mít názor odlišný.Publikovaný názor příslušníků elity národa byl však vždy jednotný.Máme dát na jejich rady.Vždyť takový výborný a dobře honorovaný sportovec či zpěvák nemusí být zrovna moc honěný v politice a jeho představy o budoucnosti se mohou značně lišit.Máme volit podle vlastní hlavy nebo hlavou půjčenou od elity.Prezidentské volby ukázali,že je nejlepší spolehnout na vlastní hlavu,vždyť do té elitní hlavy někdo může nacpat kdoví co.

8 1
možnosti
MD

Dobre cteni o zivote.

5 0
možnosti
MS

Běžte do háje ! :-)

1 4
možnosti
MS

Váš článek přivedl nový pohled na signatáře výzvy k týdnu neklidu,děkuji za něj.R^

Ale nejsem si jistý jaký mám zaujmout postoj k vaší osobě.Přirovnal bych vás k rektoru Mikuláši Bekovi-ten také vysvětloval rozdíl mezi plebejstvím lokajském a svobodném a zároveň v 89 podepsal spolupráci,kvůli dostudování.

Otázka "jak vám mám věřit?" by byla v obou případech(Čejka,Bek) řečnická,protože vás neznám osobně.

1 0
možnosti

Mohu vám navrhnout jediné - přečtětě si pár mých knih. Kromě už vzpomínaného a čtvrt století staré Aparátu - Soumraku polobohů a loňského retrorománu Mostu přes řeku zapomnění, třeba rovněž loňskou groteskní prózu Prosranej život, nebo tři roky starou odcizenou krajinu. Ale zase - nijak vám to nevnucuji. :-)

6 0
možnosti
JN

J66i23ř18í 29N30o25s57e72k

29. 10. 2016 12:14

Bez ohledu na to, jak vás pan Roth kádruje (což je jeho demokratické právo) dávám za návrh i řadu velmi trefných a poučných detailů karmu R^

15 0
možnosti
Foto

jestli tím neklidem mysleli šíření blbé nálady, tak to se nemuseli namáhat, to se samovolně děje už spoustu let

5 1
možnosti
Foto

Nikdy žádná blbá nálada nebyla. Tu vymyslel Havel, aby Klausovi znepříjemnil život.

7 2
možnosti
Foto

Jste si jistý, že on zmínku o pověšení neměl podloženou vaší angažovaností v komunistickém papalášství?

Já se tedy přidávám k vaší výzvě k občanské bdělosti. Vyzývám k bdělosti proti jiným autorem dnes zde zmíněným trollům, proti lidské hlouposti, nesnášenlivosti, demagogii a hlavně: přímé či nepřímé, úmyslné či neúmyslné aktivitě proti zájmům této republiky a ve prospěch opačných až nepřátelských zájmů.

2 2
možnosti

Ano, to beru. A jen pro pořádek - v době kdy mě chtěl Karel Steigerwal alespoň verbálně věšet, jsem ještě žádný papaláš nebyl. Vy ano?

8 0
možnosti
RS

Po přečtení diskuse jsem zjistil, že také máte nálepku. ;-D Legrační je, že vám ji dávají jen ti, kdo jsou neschopní rozpoznat skutečne zlo od dobra. Nic si z nich nedělejte, pište dál, docela vám to jde.

PS. uvažovali jsme s manželkou jak tu občanskou bdělost zrealizovat. ;-)

7 2
možnosti
Foto

J56a59k69u28b 90R55o91t80h

29. 10. 2016 11:38

Nálepku? Jste slepý, nebo skutečně o Čejkovi nic nevíte?8-o

1 6
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
BLOG UKONČEN!

(Autorovy nejlepší prozaické blogy vyšly v knize Magická setkání -s podtitulem Puzzle story - v nakladatelství KMEN.)

Seznam rubrik