Topolánku, Topolánku, nemáte vy na kahánku?

Mirek Topolánek prohlásil o Miloši Zemanovi, že je slabý prezident a nemocný člověk. Což o to, nejzdravější asi není, i když Václavu Havlovi v počtu nemocí a operací nesahá ani po kotníky, ale že by byl slabý prezident? To sotva!

Kdyby byl slabý prezident, proč by se proti němu panská jednota semknula jak jeden muž a jedna žena? Slabý prezident by přece tancoval, jak oni pískají a nebylo by třeba nic měnit.

Jenomže Miloš Zeman je silný prezident. A navíc dost svéhlavý, což většinu českých politiků irituje k nepříčetnosti. A iritovalo to nejspíš také dnes už bývalého amerického velvyslance Shapira, resp. ty, kteří ho řídili.

Mirek Topolánek je bojovný kohoutek, o tom nemůže být sporu. A na rozdíl od většiny ostatních kandidátů má nemalé politické zkušenosti. Což by měl být u kandidáta na fuknkci prezidenta republiky stejně samozřejmý předpoklad, jako u uchazeče o místo šéfkuchaře zkušenosti s vařením.

Jenže na svém posledním brífinku prohlásil i to, že bude prezidentem všech lidí. Asi tím myslel všechny občany ČR, protože nemyslím, že by se chtěl stát prezidentem Zeměkoule, ale ani tak mi to nesedí.

Já totiž nestojím o prezidenta tunelářů, zlodějů, korupčníků, "podnikatelů" šmejdů, příživníků či matek, které rodí na kšeft. Já stojím o prezidenta těch občanů, kteří živí poctivou prací sebe a svou rodinu, řádně platí daně a odvody na nemocenské i sociální pojištění a respektují platné zákony, případně kritizují ty špatné a usilují o jejich změnu. A samozřejmě i těch starých, slabých a nemocných. K ničemu takovému se však Mirek Topolánek nehlásil.

Zato prohlásil, že by nebyl prezidentem vítačem ani kývačem. To zní hezky, což o to. Ale neřekl, že nechce být prezidentem uklízečem ani umývačem. Což je podezření, které mu mnozí pamětníci jeho neúspěšného působení v čele ODS a pokrevního bratrství s Markem Dalíkem rádi předhazují.

Že by úspěšně? Že by mu nějaké nepublikované předvolební průzkumy věstily porážku a on se ji frontálním protiútokem snažil odvrátit?

Možné by to bylo. Ale co, nechme se překvapit. Nenechme se však zblbnout!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Čejka | středa 3.1.2018 14:36 | karma článku: 39,17 | přečteno: 1346x
  • Další články autora