Spolek padlejch holek

Počet vyzyvatelů Miloše Zemana roste jako houby po dešti. Kromě těch, které nikdo nezná, jsou tu pánové Horáček, Drahoš, Kulhánek a teď i Topolánek. Věčná škoda, že do toho nejde taky pan Kalousek. To by byl spolek padlejch holek!

Bývalý hazardní hráč, vysloužilý vědec, někdejší šéf Škodovky a expremiér, kterého Václav Klaus starší nazýval falešnýma  prázdným topolem.

Kdysi se dávaly válečným veteránům trafiky, ale super trafikou pro nejrůznější top veterány naší doby se stal Pražský Hrad, který přitahuje vysloužilce zvyklé na šesticiferné nebo vyšší měsíční příjmy jako červená lucerna veřejného domu noční můry.

Inu, kdo by si nechtěl zabezpečit důstojné stáří a pokusit se o dosažení jisté nesmrtelnosti? Na onom světě, pokud nějaký existuje, čeká většinu kandidátů minimálně očistec, ale historie bývá k vítězům milosrdnější. Tedy pokud nedojde k nějaké nové revoluci, která zamíchá kartami tak, že z někdejších vítězů se stanou poražení a naopak.

V českých zemích dochází k likvidaci společenských elit v průměru jednou za dvacet let. Od poslední revoluce, resp. státního převratu, uběhlo takových let už dvacet osm a prognostici zaznamenávají první seismické otřesy pod povrchem české země - zemského ráje na pohled...

Takže kdo chce na Hrad, musí si pospíšit. Oblíbený senátor za ODS pan Kubera, který mohl počítat s hlasy několika milionů kuřáků vyloučených z hospod a barů, to vzdal. Prý mu to zatrhla rodina. Škoda. Ale nejlepší ministr financí všech dob a zkušený politický turista inženýr Kalousek by na to taky měl - ať si říká, kdo chce co chce!

Čeho se bojí top kormidelník? Přiznám se, že mi v tom spolku trochu chybí. Na druhou stranu chápu, že tak skromnému člověku stačí, když bude sloužit veřejnosti jako poslanec. Ostatně, byl by z něj předseda sněmovny jako víno. Jenže to by ji musel nejdřív nechat ustanovit se.

No uvidíme. Ona i bez něj bude nadcházející volba hlavy státu opravdu výživná. A  co teprve povolební dění, pokud nevyhraje nikdo z uvedeného čtyřspolku.

To bude pláče, skřípění zubů a demonstrací! Ještě že jsem už napůl slepý...

Autor: Jaroslav Čejka | neděle 5.11.2017 18:56 | karma článku: 30,17 | přečteno: 875x
  • Další články autora