Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ono to bude maličko složitější. Strany před volbami naslibují hory doly i černý les, ale potom se ve skutečnosti neotočí k voličům zády, spíše netuší, jak toho dosáhnout. To jsou třeba případy posledních voleb, kdy bylo slibováno, jak se ušetří, jak se zatočí s korupcí, jak se zatočí s kdečím. Jenže se žádný volič nezeptal a jak to prosím pěkně uděláte? Voliči naskočí na jednoduché heslo, my to prostě zařídíme, místo toho by se měli zamyslet na tím, jak se to dá zařídit a jestli to strany dostatečně vysvětlí a obhájí.

A hledat pravdu také nemá moc smysl, pravdu nenajdeme, právě protože to z logiky věci není možné, takže zase je lepší řešit, co pomůže nám všem než hledat jakousi pravdu, kterou stejně nikdy nenajdeme.

0 0
možnosti
PS

P41e44t78r 95S51k11á74c12e76l

29. 8. 2015 20:46

< Protože pravdu má smysl hledat pouze a jedině ve snášenlivosti, volné soutěži myšlenek a snaze o vzájemné porozumění, což ovšem nemůže a nesmí vylučovat účinnou obranu proti každému diktátu - tedy i diktátu ideologií, peněz a strachu. A největšími líhněmi strachu jsou lži a dezinformace záměrně šířené nenasytnými a mocichtivými jedinci.>

Souhlas, ale jsem optimista.

Určitě k přeměnám dojde, zdravý rozum zvítězí. Protože ať je zde jakýkoliv politický systém, stále platí (neodsuzuji, jen konstatuji, upozorňuji): "Zdravý rozum si získá přízeň, cesta proradných vede k záhubě" - Přísloví 13:15 (pro neznalé naleznete v Bibli).

Povrchně jste přešel význam voleb, jako by zde nebyly 10 a více roků strany NEparlamentní. Od nich ostatní opisují - viz Strana zdravého rozumu, která od roku 2002 chce přímé volby, postupně se její program naplňuje. Škoda, že voliči trpí nízkou sebedůvěrou a bojí se SZR dát důvěru. Více viz článek:

http://hannig.blog.idnes.cz/c/339863/Duvera-II-Duvera-musi-pramenit-ze-sebeduvery.html

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
BLOG UKONČEN!

(Autorovy nejlepší prozaické blogy vyšly v knize Magická setkání -s podtitulem Puzzle story - v nakladatelství KMEN.)

Seznam rubrik