Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane autore. Zajisté patříte k těm, kteří živnostníkovu nabídku na nižší cenu vždy odmítnou a rádi zaplatí 21% navíc, že?

0 0
možnosti
TH

Kazdy druhy zivnostnik? To mate jeste dobry, u mne to byl kazdy prvni. Nesklutecne jak okradaji.

0 4
možnosti
Foto

Jenže oni se snaží ušetřit Vám, protože tu neodvedenou daň Vám neúčtují. Živnostníci nabízejí bez dokladu, aby nemuseli odvádět DPH. Plátcem DPH totiž není živnostník, ale právě koncový spotřebitel a to jste Vy. Živnostník odvádí finančnímu úřadu DPH, které vyinkasuje od Vás. Takže živnostníka trápí skutečně jen to, že je to pro něj příliš velká administrativní zátěž a také to, že až Vám zdraží, bude mít méně kšeftů. Ale podle různých diskuzních příspěvků se zdá, že právě tohle koncoví zákazníci vůbec nechápou. Takže až ten fujfuj živnostník přestane "neskutečně okrádat", zaplatíte víc Vy, nikdo jiný a to o dost víc, přece jen je to 21 % nahoru.

8 0
možnosti
Foto

3) má se tímto lépe zjišťovat subjekt, který krátí daně nebo pomocí DPH nárokuje neprávem odpočty DPH? No fajn, doporučuji se podívat na web finanční správy, respektive ministerstva financí a projít si za poslední rok, jeden jediný rok, činnosti teamu Kobra.... Možná budete překvapeni, na kolik toho takový team přijde a má k tomu EET? Nemá.

4) nikdo nikdy ještě nevysvětlil, jak tento systém přímo zabrání tomu, že se s živnostníkem domluvím na akci bez dokladu.

5) když jdu nakoupit klasicky potraviny, opravdu si tu účtenku neberu. Dvacet rohlíků reklamovat nebudu, takže pokladní v hypersupergigamega marketu účtenku zmuchlá a hodí do koše. A znáte náš národ-není zákon, který bychom neočůrali. Tak si vezměte, že takový obchod bude mít nastaveno odesílání dat hromadně. Jak se stane, že ty vyhozené účtenky nevyhodí i z EET...?

1 0
možnosti
Foto

R^R^R^

Těch bodů by se ještě našlo!

0 0
možnosti
Foto

1) Identifikace. Jak se bude hospoda (a posléze maloobchod, velkoobchod, služby) přihlašovat? To bude další registrační údaj jen pro účely EET nebo identifikace např. přes datovou schránku? Kdo bude mít přihlašovací údaje, jak se zabrání tomu, aby se zaměstnanec nepomstil zaměstnavateli? A prosím, mějte na paměti, že žijeme v ČR... Jo, jasně, prý můžete posílat data i jednou za tři dny. A víte, že si i účetní nebo majitel hospody chce vzít dovolenou?

2) Máme kontrolní hlášení. Viděl jste ten formulář? Víte, kolik stojí třeba jedno školení pro účetní? A víte, kolik jich taková účetní musí absolvovat (vzhledem k tomu, že se nemění JENOM zákon o DPH, ale například: nový občanský zákoník, zákon o obchodních korporacích, zákon o účetnictví....)? A víte, kolik to té účetní zabere času? A z čeho zaplatí ta školení? Tohle je totiž absolutní šikana, která se dotýká každého plátce DPH, takže absolutně nechápu, proč VŠECHNY doklady budu hlásit na FÚ přes kontrolní hlášení a pak ještě přes EET. Řekla bych, že je to proto, aby zde byl dost velký prostor pro uložení pokut. Nemalých pokut. Pokut, které logicky nejsou daňově uznatelné, takže je ještě zdaníte... A pak budeme před volbami poslouchat, jak se zvýšil výběr daní. A v tom je čeština krásná. On je totiž rozdíl mezi: VYBRALI JSME NA DANÍCH A POPLATCÍCH VÍC a ZLEPŠILI JSME VÝBĚR DANÍ A POPLATKŮ.

2 0
možnosti
Foto

R^ Máte naprostou pravdu, Alžběto.

To s těmi zaměstnanci mi také hned napadlo. To abych hlídala každého zaměstnance!? A pak to po nich budu vystornovávat? Nebo co s tím udělám?

A vůbec: s tím stornem mi to také není zcela jasné. Např. každý můj desátý nákup je špatně v pokladně naúčtován. Třeba koupím 1 kedlubnu, pokladní tam zadá špatný kód (naúčtuje mi to basu piv včetně přepravky). Nebo nakoupím 2 žárovky, a ono to projede kasou šestnáckrát, takže je zaúčtováno 32 žárovek. Takové a jiné případy se mně osobně staly.

1 0
možnosti
KLS

Já jsem přestala číst u toho, jak Vám život zkomplikovalo, že jste nemohl dodávat strojem psané rukopisy a musel jste je dodávat v elektronické podobě. Asi Vám poněkud nedošlo, že na stroji přestal psát celý svět, kdežto EET má jen zaostalé Chorvatsko a po nich my. A nejde o úlitbu technickému pokroku, s tím na nás nechoďte, jde o prachsprosté fízlování a sběr informací. Nebo snad máte nějaké vysvětlení, proč EET nemají technicky vyspělé společnosti, které jsou tak 30 let před námi? Např. Japonsko, USA?

Vám všem obhajovačům této obludnosti to pivo za 50Kč (což nezvratně přijde) ze srdce přeju.

3 0
možnosti
RE

"A moje zákaznické zkušenosti s nejrůznějšími živnostníky? Každý druhý, který pro mě něco dělal, mi na závěr navrhl, abych si vybral ze dvou cen. Jedna byla s dokladem a druhá bez dokladu." Proč uvádíte jako příklad někoho, koho se to vůbec nedotkne? Pane Čejko, dostáváte na výběr cenu v restauracích a obchodech? Já jsem si nikdy v restauraci ani v obchodě nikdy cenu vybrat nemohla!

3 0
možnosti
Foto

K Vašemu:

"A moje zákaznické zkušenosti s nejrůznějšími živnostníky? Každý druhý, který pro mě něco dělal, mi na závěr navrhl, abych si vybral ze dvou cen. Jedna byla s dokladem a druhá bez dokladu."

Vy se snad domníváte, pane Čejko, že EET těmto praktikám nějak zabrání?

8 0
možnosti
JF

J81a69n 11F64r21o29l63í15k

15. 2. 2016 14:36

Vidím to trochu jinak než autor. Při realizacích různých staveb jsem se jako zástupce investorů setkal přesně s opačným stavem. Investor chce ušetřit a pokud se jedná o poslední článek nemá zájem si zvyšovat cenu prací o nezanedbatelných 15%. Větišna dodavatelů mě říkala, že tak je to na mnoha stavbách a oni nemají kam odepsat DPH z nakoupeného materiálu, protože zákazníci chtějí vše bez faktur. A odmítnout zakázku v době krize a útlumu ve stavebnictví? On je rozdíl zaplatit za střechu 180 nebo 207 tisíc z už jednou zdaněných peněz.;-)

0 0
možnosti
RC

Nejste Vy trosku mimo? Muzete mi vysvetlit, kdy bylo nutno kupovat pocitac na psani textu za 40 tisic? Leda tak mozna rok 1990, 1991, ale to pochybuji, ze by v te dobe nebyly redakce prijimajici rukopisy na papire.

4 0
možnosti
JP

A vy byste chtěl snad ten počítač, monitor a ostatní příslušenství + připojení k síti zadarmo. V roce 1995 již redakce chtěli rukopisy v elektronické podobě

0 0
možnosti
MV

Jinak, mnoho řemeslníků pracujících jako OSVČ svoji živnost ukončí, budou dělat dál melouchem a přihlásí se na pracák. Zohledňuje taky Andrej tyto výdaje navíc? Že z mnoha lidí kteří byli plátci do státní kasy se stanou příjemci dávek? A hádejte, kdo je bude živit?

12 0
možnosti
JP

Řemeslníci mají vyjímku!!

0 0
možnosti
MV

Jinak tady si můžete přečíst, jak kvalitně pracuje soudruh Babiš a jeho ministerstvo za naše nemalé peníze, aby se nám žilo lépe! Kontrolní hlášení

http://echo24.cz/a/wsWRB/v-babisove-kontrolnim-hlaseni-jsou-neplatne-pojmy

Hlavně, že v televizi hulákal, že všecko sú to nezmysle, protože to je to rok perfektně připravené, a celý rok to mediálně propagoval, ta že to všici věděli...;-O

6 0
možnosti