Bruselští bohové musejí být šílení!

Tedy pokud opravdu trestají státy visegrádské čtyřky za jejich odmítání migračních kvót letošním suchem! Což už se zdá být docela pravděpodobné, když skoro všechna voda z mraků z Atlantiku či Severního moře vyprší nad Německem!

Tahle šeptanda se po českých zemích šíří stejně rychle jako zprávy o katastrofálních následcích sucha, mezi něž bude patřit i zdražování!

Že by to byl zas nějaký fejk? Možná. Ale možná že ne. Poroučet větru i dešti  jsme přece chtěli už v padesátých letech! A Číňané v době konání olympijských her v Pekingu prý dešťové mraky opravdu s úspěchem rozháněli. Že by Evropská unie v tomhle směru nějak výrazně zaostávala? To bych se dost divil.

Vyznavačí konspiračních teorií nás přece neustále zahrnují zprávami o chemtrails (rozprašování škodlivin ze supertajných letadel) i o jiných tajných zbraních schopných vyvolat ve zvoleném regionu zemětřesení a následné tsunami, tak proč ne sucho? Důkazy sice chybí, ale to v kauze údajného ruského útoku novičokem na bývalého dvojitého tajného agenta Skripala také - a přesto se to považuje za hotovou věc.

Co si tedy máme počít?

Jeden návrh bych měl. Možná že by stálo za pokus přijmout pár desítek vybraných imigrantů, nejlépe vysokoškolsky vzdělaných v oblasti geofyziky, meteorologie, chemie, aviatiky a informačních technologií (takových je mezi nimi jistě většina) a zařadit je do slavného chemického pluku České arnády. Ten bych pak nasadil místo do Afganistánu či Sýrie do našich pohraničních hor, nebo ještě lépe v rámci NATO do Německa, aby si s tou bruselskou metlou poradil v souladu s našimi národními zájmy.

A pokud by to nešlo, mohli bychom je rozptýlit alespoň po republice, aby se modlili k Alláhovi za déšť. Pro jistotu by se k nim mohl připojit i český katolický klérus. Za více než velkorysé církevní restituce nám přece něco dluží. Když nic jiného, bruselské polobohy by to mohlo usmířit.

Obchodníkovi s deštěm ve známém americkém filmu se to nakonec podařilo, tak proč ne jim?

Ostatně v situaci, ve které jsme, by se mělo zkusit všechno. Aby nám nakonec kromě přehradní nádrže Pařížov nevyschly i Slapy, Orlík a Lipno!

Autor: Jaroslav Čejka | pátek 31.8.2018 11:28 | karma článku: 30,80 | přečteno: 1587x
  • Další články autora