Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

mortadelo

2. 5. 2010 7:19
....

....pokračování....... Na vrácení nebylo tenkrát pomyšlení, já měl stěstí že jsem zůstal v dobrém styku s mojí matkou. Díky tomu jsem neztratil spojení s domovem, věděl jsem co se tam děje a tak se mě moc nestýskalo. Bylo to moje " zázemí ",moje rodina, příbuzní a známí kteří mě chyběli v Kanadě.

    Litoval jsem odchodu? Občas když se můj život obrátil vzhůru nohama. V Kanadě mě nic nespadlo do klína, o všechno sem se musel přičinit. Měl jsem štěstí že když jsem cestou života přišel na rozcestí, vybral jsem si většinou tu správnou cestu.

    Kdybych mohl začit znova, šel bych zase na vandr. Kanada je země plná příležitostí pro mladé lidi. Rodiný život je ale jiný, více rozcouraný. Jeden syn žije v Australii, druhý v Ottawa-800km, dcera v Alberta-4000km, matka v Libochovicích-6500km. Dlouhé cestování. V čechách se nám moc líbí, život je pomalejší, alespoń pro návštěvníky, a díky mému "zázemí " se stále vracík domů.

Kanada je muj život, Čechy rodná země

bazant

0 0
možnosti
M

mortadelo

2. 5. 2010 6:48
....

Když se mě zeptáte na které časy v mém životě mám nejlepší vzpomínky, je to doba před mým útěkem, když jsem byl v horolezeckým oddílu. Takové kamarády, takový lehkomyslný, bezstarostný, volný i bláznivý život jsem nikde jinde nenašel. Zatímco normální život byl komunisty omezován, my jsme si našli svobodu na zájezdech do skal a do hor.

Do ciziny mě zahnala touha po cestování a dobrodružství a v tom jsem se nezklamal. Nebylo to ale zdarma. Jednoduchý život v Čechách se změnil v cestu do neznáma. Nikdo na mě v Kanadě nečekal, nebylo se na koho obrátit, všechno záleželo na mě. Starousedlíci v Kanadě mě zklamali, hodně jich žilo v minulosti.

Rozhovor většinou skončil na tema jak to TAM kdysi bylo a proč to nebylo jinak, co TAM tenkrát dělali, atd. Zkrátka žili v Kanadě ale mysleli po česku. Já si uvědomil, že nemůžu sedět na dvouch židlích a tak jsem ke krajanům moc netíhnul.

Do kanadského života jsem zajel poměrně lehce, když jsem se přiženil do kanadské rodiny.

0 0
možnosti
M

mortadelo

1. 5. 2010 21:59
jak je mozne

je mozne že jste to četl v Libochovických  novinách kde to vyšlo v kratší versi asi před třemi roky. Pokud jste to četl jinde, moc by mě zajímalo kde. bazant

0 0
možnosti

oldiess

1. 5. 2010 9:37
Jak je možné, že jsem to už asi před rokem četl?

že by reedice?;-D

0 0
možnosti
BS

banned star

1. 5. 2010 1:21
Splendor sine occasu

a moc zajímavé vyprávění. Já jsem tak ráda, že bydlíme v BC, to si nikdo neumí představit!

0 0
možnosti
RN

Zechazia

30. 4. 2010 17:51
Svoboda...

Ja jsem take odesel. Nebylo to lehke, ale sel jsem za svobodou.

V dnesni dobe si kazdy muze jit kam chce. Skoda ze komunisti zavreli na 20 let hranice.  Lide by mozna odchazeli vice, ale hodne nby se jich i vratilo.

Demokracie totiz neni pro kazdeho. Dokonce uz i cikani to pochopili;-)

0 0
možnosti
BS

banned star

1. 5. 2010 1:24
Re: Svoboda...

To máš pravdu, protože svoboda znamená taky odpovědnost, hlavně sám za sebe, a tu každý neunese. Pro hodně lidí je pohodlnější být otrok, který má stálou práci a zabezpečení.

0 0
možnosti
ZH

běžný ovčan

30. 4. 2010 15:42
...

pane Bažant, zajímalo by mě, jak se díváte na fakt, že jste odjel do uplně jiné země na druhé straně světa a musel tu všechno nechat, nejen lidi ale i kultura atd.. muselo vám to hodně chybět, ale samozřejmě jste měl důvody odejít, jak jste se cítil, litoval jste někdy odchodu, nebo naopak jste byl spokojený? zachoval by jste se znova stejně?

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2960x
Pensista v Kanade ktery ma mezi cestovanim dost volneho casu. Není dobrodruh ale zazil dobrodruzne a zajimave prihody.
Vzpominky trvaji jeden lidsky vek. Co s nima delat? Nejlepsi je se o ne podelit.....

Seznam rubrik