Diskuse

Co si zvolíme?

JK

Selským rozumem volme ty kteří: bojují za jednotnou kvalitu západních potravin, nenakazují nám, abychom si do roku 2033 zateplili dům a vyměnili bychom kotel na uhlí. Který má např. rok výroby 2009.

JL

Co si zvolime, pane Jaroslave Bálku je uplne jedno. System organizace Evropskeho Parlamentu je plne na strane silnych statu s vetsi moznosti ovlivnit vysledek. Nasich 21 poslaneckych kresel ze 740, je ukazkou nasi nevedomosti. Pro mnohe ukazkou nasi historicke nutnosti byt v centru rozhodovani.

My nebudeme rozhodovat o nicem. Nasi poslanci jen ziskaji krasna postaveni s ocenenim o kterym se ani nikomu nesnilo. Tot vse.

Cesky poslanec se nedokaze v ceske Snemovne domluvit. Tam je jen 200 poslancu. Cesky poslanec v evropskem Parlamentu, kde je jich 740, nema ani moznost aby neco rozumneho prednesl. A mit tu 21 se stejnou ideou neco udelat, je neskutecne. To rikam hezky, abych nebyl smazan.

Zde je jen pan Knechtovsky idealistou. Ukazka "mocnosti" Ceske republiky.

Foto

Naši poslanci to sami neovlivní, ale pokud se spojí s jinými stejně smýšlejícími, tak už to může být určitá síla.

Foto

Teď už je jedno, co nebo koho si zvolíme. Referendem jsme si před lety zvolili EU a v něm teď vězíme až po uši.

JK

Jedno to není. Tehdy byla EU úplně jiná. Dnes neustále něco přikazuje a ještě to jsou hlouposti (kotle bez uhlí, povnné zateplení budov atd,

SB

Pane Šimku, do diskusí jiných blogerů chodíte, ale sám pod svými blogy nikomu nedovolíte diskutovat.

Tady je vidět, jak si představujete demokracii: Jen jako právo souhlasit s vašimi názory.

Tedy jako něco, co jsme tady měli v letech 1948 - 1989.

  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 819x
Národohospodář a spisovatel. Publikoval celou řadu statí z oblasti hospodářské politiky, Je autorem 12 knih především z oblasti historie a politiky, ale i humoristických včetně divadelní hry a dvou sbírek básní. Provozovatel webu Politika teoreticky i prakticky. https://www.politika-teoreticky-i-prakticky.cz/ a Knihy Jaroslav Bálek, Bálek Jaroslav knihy (knihy-jaroslav-balek.cz)

 

 

Seznam rubrik