Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

Bílé víno: Vyrobené z bílých nebo červených odrůd /červené odrůdy se vyrábějí zásadně z MODRÝCH hroznů. :)/

Tady jste zřejmě chtěl napsat červená vína se vyrábějí zásadně z modrých hroznů.

0 0
možnosti

R^

Dík za informace!

Moje žena vyrábí víno v malém. Pošlu jí odkaz. Počítač má ve vedlejší místnosti. Norma, že?

A já jí to víno pěstuji na třech kordonech. Jaké? Našel jsem značně zanedbanou révu plnou sladkých hroznů na jedné zahrádce ve Křemži. Přenesl jsem si je na svůj dvorek do Kamenného Újezda. Možná nějaká bílá chrupka. A tak ho žena popisuje na vinětě: "Oujezdské bílé". A basta!

Tak jsme takoví začínající vinaři. Vinou révu pěstujeme ve výšce 500 m n.m. Na doporučení a po konzultaci s panem profesorem Ing. Lubomírem Lampířem, Ph.D. Jak se tak ta naše planeta navzdory Václavu Klausovi otepluje, asi budu jednou na dvoře pěstovat i datle. Již jsem vyplivnul pecky do země.

Dík za poučení! Jako začátečník jsem se soustředil na moravská vína. Ta cizokrajná mi nějak nechutnají. Moje věc. Nejsem snob. Doufám! Soustředění na místní vína má jednu velikou výhodu: Vím, jaké počasí bylo v tom kterém roce. A je v tom rozdíl. To si piš!

:-)

0 0
možnosti
Foto

V minulosti bylo u nás mnohem tepleji než dnes. Stačí se podívat na Komenského mapu Moravy, kde všude existovaly vinice a uvědomit si, že Košíře, Královské Vinohrady, Salabka a jiné pražské lokality prostě byly vinice.

Vašemu počínání zdar! Domácí vlastní výroba vína je krásný koníček.

0 0
možnosti

Kategorizace podle pořadů v TV vypadá jinak:

1. Dá sa.

2. Nedá sa.

3. Dá sa Pražákom.

Toto nám už dlouho vštěpují tzv. "komici" a propagují tak Moravu.;-);-)

1 0
možnosti
Foto

Pravda je dnes jiná. Pražáci maji snadný přístup k tomu nejlepšímu ze světa. Jen Brno má srovnatelný počet vinoték a vinných barů na obyvatele a v Praze přirozeně "sedí" většina dovozců i velkých obchodníků a do Prahy se vozí to nejlepší také z Moravy. Určitě bych Pražáky nepodceňoval a několika znalců z Prahy či v Praze působících si osobně velice vážím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 576x
Nejsem znalcem, ale milovníkem a studentem vína. Pilně chodím do tekuté knihovny a poznávám klasiky i začínající autory a rád se podělím o dojmy a informace s Vámi.

Seznam rubrik