Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Neskutečně geniální Petříku, váš rozum by měli vyvážet!!!!!! Tušíte třeba jaký byl mateřský jazyk české spisovatelky!!!!!! Karoliny Světlé ? (nápověda pro blbé: Otec se jmenoval Rott, byl Němec jako poleno a na slavném Malém Tržírčku měl legendární obchod.) A když ta Němka nekoketovala s Nerudou, tak se učila česky od manžela, profesora Mužáka, který učil krasopis.8-o

1 0
možnosti
Foto

Pane Hejno, děkuji za Váš geniální příspěvek.

Nikdy by mne nenapadlo spojit Karolínu Světlou s Pussy Riot.

1 2
možnosti
MN

Tak prý už "Národní umělkyně Ukrajiny. Porošenko předal státní cenu zpěvačce, která dobyla Evropu písní o ukrutných Sovětech". ... Ježiši, vždyť to je komedie na úrovni Severní Koreje.

Hodně tristní na té celé příhodě je mimo jiné i skutečnost, že rodiče oné vítězky Jamaly žijí na Krymu a mají ruské občanství.

6 2
možnosti
SS

Spis na urovni SSSR a dnesniho putinovskeho Ruska ... Ono si Ukrajina a Rusko vcelku nemaji co vycitat ve vnejsi presentaci ...

2 2
možnosti
Foto

Zde jsou vyjádření některých zahraničních médií pro ty, kteří mne v diskusi nejvíce napadají:

:

Největší kontroverzi způsobil výkon ukrajinské zpěvačky Jamaly, která se nakonec stala vítězem Eurovision. Ačkoliv zpěvačka tvrdí, že zpívá výhradně o osobní zkušenosti, „politické napětí" kompozice bylo jasné. Nicméně všechny návrhy na diskvalifikaci Džamaly prošly bez povšimnutí, neboť píseň „neobsahuje přímé odkazy na aktuální dění," napsal New York Times.

Je s podivem, že soutěž vyhrála píseň, která by v zásadě neměla být připuštěna k účasti v soutěži, uvedl Die Welt.

Reakce na vítězství Džamaly byla velmi kontroverzní, připouští BBC. Nehledě na to, že si diváci všimli dobré vokální úrovně zpěvačky a působivé vizuální efekty, mnoho z nich věří, že vyhrála pouze díky politickému podtextu, a ne kvůli hudebním schopnostem.

„V případě, že verdikt poroty je natolik odlišný od názorů publika, tak kdo vlastně vybírá nejlepší píseň Eurovision?" klade otázku The Telegraph.

5 1
možnosti
SS

a e-mail od ctenaru nebude?

2 5
možnosti
Foto

Vítězem soutěže Eurovize pro rok 2017 bude:

https://www.youtube.com/watch?v=ZnlU-wuz5jg

0 0
možnosti
FV

Dovolím si drobnou parafrázi, pane Petříku. Paranoia je špatný sluha a ještě horší pán.

Ale bavíte skvěle. Jak jste se teď rozjel, tak se těším na každý váš další výtvor.

8 3
možnosti
Foto

Náhodou to vypadá na velkou evropskou revoluci. Tak jako v r. 1830, kdy se celá mela strhla kvůli nějakému představení tuším v jednom belgickém dívadle.

0 0
možnosti
Foto

Prosím, dejte sem odkaz, odkud jste čerpal o hlasování diváků z Uk a ČR. Mám totiž pocit, že jsem viděl uplně něco jiného, než uvádíte.

0 0
možnosti
LJ

A za doping ruských sportovců může určitě taky Washington a Brusel, že?

4 1
možnosti
Foto

Pokud to napsal Sputnik, nebo Aeronet tak nám pan Petřík vysvětlí že samozřejmě ano.

1 2
možnosti
JL

No, to je veledílo.;-D

4 2
možnosti
Foto

J60a79k19u44b 34R14o58t12h

17. 5. 2016 18:01

Jste jediný, koho slyším (čtu) používat termín Pussy Riot. Jediný, kdo o nich furt a imrvére píše! ;-O

8 1
možnosti
Foto

A nebylo to před pár lety úplně naopak? Kam se člověk podíval, tam na něj vykoukly Pussynky.

2 0
možnosti
KB

Když to mohlo vyhrát něco jako Conchita Wurst, tak to příště může vyhrát třeba kůň nebo hluchoněmý (jako potvrzení, že nikdo není diskriminován). Nikdo neví.

2 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik