Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tyhle vaše oběti si zaslouží přesně to, co dostaly R^ Sláva Mašínům a nejen jim! [>-]

4 3
možnosti
Foto

To je dost silná káva, že si smrt zastřelením dle Vás zasloužili i nezletilí sudetští Němci ve věku 15 a 16 let za útěk z pracoviště.

1 5
možnosti
Foto

A co oběti katolického teroru - inkvizice, náboženských válek, pogromů - třeba Holocaus?

1 3
možnosti
PU

P13e11t45r 87U38h21e20r

30. 6. 2013 14:19

By mě zajímalo, čí obětí jste vy. Na vás se někdo šeredně podepsal.

7 2
možnosti

A77n83n70a 81Č74e94r95n64á

30. 6. 2013 12:16

Výjmečně s vámi souhlasím. Zabití nacisté i zabití komunisté si zaslouží stejnou úctu.

3 0
možnosti
MS

Tedy i Heydrich? 8-o :-P

1 0
možnosti
OK

mate recht, autore, zaslouzi, obeti "zavrazdene" tretim odbojem si zaslouzi presne stejnou uctu, jako gestapaci a esesaci "zavrazdene" druhym odbojem.

2 2
možnosti
MS

Proč zrovna  ú c t u  ? Co tak mimořádného vykonali pokladník družstva, nebo ten místní policajt, než zkřížili cestu skupině bratří Mašínů ? Maximálně mohu je a jejich rodiny politovat a to je tak asi vše. Na rozdíl od obětí, které položily život v boji za demokracii a svobodu, například v boji proti fašismu a komunismu.

5 2
možnosti
Foto

Potom se dá ale silně spekulovat, zda třeba Milada Horáková je bojovnicí proti komunistickému režimu, nebo jeho obětí.

Pokud se píše, že všechno proti ní bylo v procesu vykonstruované, tak potom byla obětí komunistického režimu, ale ne bojovnicí proti němu.

dá se potom zařadeit mezi členy III. odboje?

0 4
možnosti
Foto

Tak diskuse se rozeběhla docela slušná.

Ale žádný z mých kritiků nedokázal odpovědět, zda si zaslouží úctu oběti zavražděné členy III. odobje.

1 1
možnosti
JR

J86a26n 74R76á86ž

30. 6. 2013 10:51

Lítost si zaslouží každá nevinná oběť. Stejně tak jak byli v době komunistické heroizovaní partyzáni, v mnoha případech vrazi desítek nevinných o kterých se mlčelo,tak dnes jsou heroizováni např.Mašínové a o jejich obětech se mlčí. Není to správně, to je jasné. Rozdíl mezi komunistickým a dnešním režimem je ale ten,že kdybyste za vlády komunistů požadoval aby se projevila úcta nevinným obětím partyzánů a opilých ruských vojáků,tak byste v osmdesátých letech dostal nejmíň 5 let a v padesátých letech i provaz. Proto je pro všechny, kteří používají nevinných obětí k politické propagandě minulého a hanění nynějšího režimu, lepší mlčet!

4 0
možnosti
MK

Nebýt komunistického teroru, nebyli by ani Mašínové. Takže oběti Mašínů jsou de facto oběti komunismu. Tečka

4 2
možnosti
MB

Ale kdeže, Mašíni a Paumer boli proste psychicky nevyrovnaní ľudia, ktorí si svoje traumy riešili nejhorším možným sposobom - vraždami. Patrili do kriminálu a Bohníc a nie, aby sa vyznamenávali. Zvaľovať vinu na komunistický režim je hlúposť. Mnoho ľudí prišlo v tom režime o svojich blízkých a predsa ich nenapadlo vraždiť neznámych ľudí, ktorí boli prisluhovačmi režimu.

6 3
možnosti
PK

P83a46v52e31l 96K97u30l75a

30. 6. 2013 0:02

Petříku, kdyby se k tobě choval "současný režim" tak, jako ten tvůj opěvovaný k tehdejším odpůrcům, tak tě dávno pověsili na klandr

6 2
možnosti
Foto

Tak pan Petřík žádný režim neopěvuje.

1 2
možnosti
Foto

Ano, já myslím, že oběti teroristů tzv.III.odboje si naši úctu zaslouží. Bohužel, málo si je připomínáme, monopol získala prakticky jen Milada Horáková, která je jakýmsi Fučíkem polistopadového režimu.

3 4
možnosti
JR

J37a91n 81R72á33ž

29. 6. 2013 22:46

Všichni nevinní , kteří byli usmrceni kýmkoliv. ve válce a těsně po ní, si zaslouží pietní vzpomínku. Špatné je, když jsou zneužívání k politické propagandě,jako to děláte ,pane Petříku a pane Hassane. Moji příbuzní byli zastřeleni opilými ruskými partyzány, jen proto,že jim došla slivovice. Ale raději mlčím. Stalo se to ve vypjaté době,kterou nemá právo hodnotit ten,kdo v té době nežil.

Radím i Vám pánové, raději mlčte a v pietě na ty mrtvé vzpomínejte ale v žádném případě jejich smrti nezneužívejte  k politické propagandě!

To je hyenismus.

4 1
možnosti
Foto

V81í32t 25H78a62s10s53a97n

29. 6. 2013 21:02

Pane Petříku,

současná propaganda si v mnoha případech nezadá, opakuji: v mnoha případech nezadá s tou komunistickou.

_______________________________________________________________

 TYPICKÝMI TŘEMI PŘÍKLADY jsou: 

1.) Zákeřné třídní vraždy NEVINNÝCH LIDÍ spáchané zabijáckými bratry Mašíny - kteří jsou současným režimem (jenom proto, že zavraždili komunisty) glorifikovaní a jejich vraždy vydávané za třetí odboj.

 2.) Přemalování a následné odstranění tanku, který byl byl PAMÁTNÍKEM sovětským tankistům, symbolizoval KONEC DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY a VÍTĚZSTVÍ NAD NACISMEM v Květnu 1945, nicméně současná PROPAGANDA ho zcela DEMAGOGICKY spojuje s okupačními tanky ze srpna roku 1968.  3.) PŘEPISOVÁNÍ konce druhé světové války z devátého na osmý květen, ačkoli hlavní město Praha bylo osvobozeno až 9. Května 1945.  ________________________________________________________________ Tyto demagogické lži a výmývání mozků je potřeba neustále připomínat!R^ VH

3 5
možnosti
Foto

Máte naprostou pravdu.

Jenže se ukázalo na příkladu bratrů Haukeových, že člen skupiny bratrů Mašínů dal zavraždit i nezletilé chlapce.

A k tomu současná propaganda mlčí a jejich zastánci tady budou psát o zvěrstvech bolševické existence. Zřejmě by tyto zločiny rádi přišili komunistům.

Nejsou o nic lepší, než komunisté, jsou dokonce horší. Ani komunisté si nedovolili vydávat za hrdiny obyčejné loupežné vrahy, či vrahy nezletilých dětí.

4 4
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2605x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik