Válkychtivé politiky bych v Sýrii postavil do první linie

NATO a USA již dávno nejsou ve světě zárukou míru, jak je nám dlouhá léta mainstreamovými médii neustále podsouváno. NATO již dávno neplní svoje poslání, kvůli kterému bylo založeno.

Cituji: Severoatlantická Smlouva Washington D.C., 4. dubna 1949. Smluvní strany této smlouvy znovu potvrzují svou víru v cíle a zásady Charty Spojených národů a svou touhou žít v míru se všemi národy a všemi vládami. Jsou odhodlány hájit svobodu, společné dědictví a kulturu svých národů, založenou na zásadách demokracie, svobody jednotlivce a právního řádu. Snaží se podporovat stabilitu a blahobyt národů v severoatlantické oblasti. Jsou rozhodnuty spojit své úsilí ke kolektivní obraně a k zachování míru a bezpečnosti.

Proto se dohodly na této smlouvě:  Článek 1) Smluvní strany se zavazují, jak je uvedeno v Chartě Spojených národů, urovnávat veškeré mezinárodní spory, v nichž mohou být zapleteni, mírovými prostředky tak, aby nebyl ohrožen mezinárodní mír, bezpečnost a spravedlnost, a zdržet se ve svých mezinárodních vztazích hrozby silou nebo použití síly jakýmkoli způsobem neslučitelným s cíli Spojených národů. Článek 2) Smluvní strany budou přispívat k dalšímu rozvoji mírových a přátelských mezinárodních vztahů posilováním svých svobodných institucí, usilováním o lepší porozumění zásadám, na nichž jsou tyto instituce založeny, a vytvářením podmínek pro stabilitu a blahobyt. Budou usilovat o vyloučení konfliktu ze své mezinárodní hospodářské politiky a budou podporovat hospodářskou spolupráci mezi jakýmikoli smluvními stranami nebo mezi všemi smluvními stranami.Článek 3) Aby bylo účinněji dosaženo cílů této smlouvy, budou smluvní strany, jednotlivě i společně, stálou a účinnou svépomocí a vzájemnou výpomocí udržovat a rozvíjet svou individuální i kolektivní schopnost odolat ozbrojenému útoku.Článek 4) Smluvní strany budou společně konzultovat vždy, když podle názoru kterékoli z nich bude ohrožena územní celistvost, politická nezávislost nebo bezpečnost kterékoli smluvní strany.

Nebudu zde citovat celé znění všech 14 článků, stačí si je ostatně přečíst zde: http://studena.valka.cz/severoatlanticka_smlouva1.htm . Pokud si však přečteme jen článek 1 a porovnáme se skutečností, tak i žák zvláštní školy pochopí, že tento článek byl státy jako USA, Francie, Velká Británie opakovaně porušený už mnohokrát a celé znění Severoatlantické smlouvy nemá větší cenu než cár toaletního papíru. I když i ten toaletní papír má alespoň nějakou hodnotu, protože na rozdíl od článků NATO plní funkci, ke které je určený.

Co se vlastně z USA a NATO stalo? Měli být takovým světovým četníkem míru dohlížejícím na bezpečnost svých členských zemí a dodržování míru ve světě. Jaká je ale skutečnost?

Při konfliktu Srbsko - Kosovo se NATO rozhodlo, že se postaví na stranu kosovské albánské narkomafie a obchodníků s lidskými orgány, aby vyhnali původní srbské obyvatelstvo a oslabili Srbsko, tedy ruský vliv na Balkáně. Útoky na civilní cíle jako dopravní infrastruktura, elektrárny, mosty, automobilový průmysl (což jsou mimochodem válečné zločiny) a zabíjení srbských civilistů kazetovými bombami. Mezi lidmi se pro tuto agresi ujal název „humanitární bombardování.“ Za „odměnu“ byl státy NATO zřízený ICTY, který soudil pouze přestavitele Srbska, jimž přišil odpovědnost za tento konflikt, zatímco představitele kosovské narkomafie státy NATO účinně chránily, nedovolily jejich souzení a nijak nebránili vraždění srbských svědků těchto zločinů.

Napadení Iráku pod vylhanou záminkou zbraní hromadného ničení. Dodnes se nic nenašlo, ale Irák byl vojensky napaden, o život přišly statisíce lidí, o hospodářském rozvratu a občanské válce, kterou USA a Velká Británie tímto zažehly, ani nemluvě.

V případě Lybie, když začaly nepokoje, tak NATO rozhodlo, že pravdu mají islámští fundamentalisté, na jejichž stranu se postavili a zničili fungující stát, který měl nejvyšší životní úroveň v celé Africe. Umučení představitele Lybie Kaddáfího, zrovna jako vražda představitele Iráku Saddáma Husajna byly samozřejmostí. Však se také islámští fundamentalisté náležitě Američanům odměnili, když vyplenili americké velvyslanectví a zavraždili amerického velvyslance. O Lybii je nyní docela ticho, jen byla nedávno zmínka, že kvůli záškodnické činnosti se nedaří těžit potřebné množství ropy. Jinak pojmenování této agrese neslo název, který by snad nevymyslel ani proslulý Dr. Goebels „bezletová zóna.“

A nyní Sýrie. Sýrie, kde proti současné Asadově vládě povstali islámští fundamentalisté, kteří bojují za ryze islámský stát. A představitelé států jako USA, Francie či Velká Británie řvou jako pominutí, že vinen je vším Asad a musíme se tedy postavit po bok islámských fundamentalistů a Al Kaidy a Asada svrhnout. Je jím úplně jedno, že velká část světa je proti této naprosto NESMYSLNÉ agresi, že nemalá část světa má NATO za zločineckou organizaci a její představitele za válečné zločince. Jenže politikové jako Cameron, Hollande, Hague, Kerry, John Mc Cain a jiní chtějí krev. Kdyby alespoň riskovali tu svoji. Z historie je známo, že králové a vojevůdci stáli v čele svých vojsk, osobně se zbraní v ruce bojovali a nemálo jich padlo.

Zato naši novodobí „válečníci“ válčí od stolů plných nadívaných holoubat, kaviáru, šampaňského a svoje podřízené nechávají bojovat klávesnicemi počítačů. A je jim úplně jedno, co si o nich svět myslí. Naprosto ignorují mínění OSN a jiných světových organizací. Ve Velké Británii sice nyní dostal po čumáku bojechtivý David Cameron, (který se výrazně podílel na vojenském napadení Lybie), kdy britský parlament zamítl vstup Británie do napadení Sýrie.

Jak celé tohleto dobrodružství dopadne, těžko říct. Nezapomeňme, jak z nenápadného ultimáta Srbsku ze strany Rakousko-Uherska vznikla první světová válka, která smetla všechny jejich původce. Současní politikové NATO dobře vědí, že vítěze nikdo nesoudí, že vítěz vždy soudí poražené bez ohledu na jakékoliv právo, ale aby jednou na svoji nadutost nedoplatili!

Čtenářům doporučuji shlédnout film Vlákna, natočený ve Velké Británii v roce 1984, kde je velmi realisticky podané, jak z nenápadného konfliktu daleko ve střední Asii může vzniknout světová válka a jaké jsou její následky.

Takže bych tento článek ukončil tím, že pokud politikové jako David Cameron, John Mc Cain, John Kerry, Francois Hollande, William Hague a další, kteří tolik touží po nesmyslné válce, ať jdou válčit po boku Al Kaidy v Sýrii do první linie.

Autor: Jaromír Petřík | pátek 30.8.2013 16:24 | karma článku: 24,42 | přečteno: 758x