Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

V Liberci by se na vlajce lépe vyjímala M. Albright než Putin

Občanské sdružení Dekomunizace vyvěsilo na liberecké radnici obří plachtu, která zobrazuje Vladimíra Putina ve velmi urážlivé podobě a odkazuje na nacistické Německo a Sovětský svaz. Situace je o to horší, že liberečtí zastupitelé něco takového povolili.
"Je to  takový Putin-Hitler-Stalin. Každý si může vybrat, koho v tom chce vidět," uvedl Martin Fryč ze stejnojmenného libereckého knihkupectví, které s Dekomunizací na vyvěšení Putina spolupracovalo. Podle Ondřeje Matyáše z Dekomunizace má nynější ruská agrese na Ukrajině jasné analogie v dějinách Evropy.

"Zabrání Sudet a anšlusu Rakouska také předcházela nacistická kampaň," řekl. "Historie se opakuje a my cítíme povinnost na to upozornit. Janukovyčovo pozvání si nezadá se zvacím dopisem Vasila Bilaka a jemu podobných darebáků. Zdroj: http://liberec.idnes.cz/protest-dekomunizace-putin-radnice-dbd-/liberec-zpravy.aspx?c=A140311_091305_liberec-zpravy_ddt .

Pokud bychom chtěli porovnávat jakékoliv dějinné události, měli bychom měřit všem stejně.

Tedy jak Putinovi, tak i západním politikům. Tedy i politikům zemí NATO, kteří mají na svědomí vojenské napadení a naprostý rozvrat zemí jako Irák či Lybie, nebo našimi politiky a médii opěvovanou M. Albright a její podíl na rozpoutání války proti Srbsku.

A právě proto, že je našimi médii opěvovaná právě M. Albright, tak se zaměřím na její činy. Určitě si většina z nás pamatuje na násilný rozpad Jugoslávie. V první řadě se na rozdmýchání vášní v zemích bývalé Jugoslávie výrazně podílely země NATO, kdy veškerou vinu za násilí v této zemi přišili pouze Srbům a nikomu jinému. Srbům proto, že to byli tradiční spojenci Ruska a NATO potřebovalo zlikvidovat ruský vliv na Balkáně. Z našich i světových médií byla slyšet ohlušující propaganda, že za všechno násilí mohou pouze Srbové. Z kosovské UCK, která byla nejdříve na seznamu teroristických organizací, NATO udělalo obratem ruky albánskou osvobozeneckou armádu a ze Srbů, kteří na území Kosova bránili srbské civilisty před terorem UCK, zase udělalo NATO teroristy. A aby představitelé NATO dosáhli úplné likvidace Srbů na území Kosova, tak vojensky napadli přímo Srbsko.

Bombardovali území Srbska hlava-nehlava. Od vojenských objektů až po průmyslové, jako automobilku, továrny, přehrady, železnice a dokonce i jedoucí civilní vlak.

Výsledek? Kromě zničené země též na 2000 mrtvých, převážně civilistů. Navíc NATO používalo i zakázané kazetové bomby.

A kdo se na rozpoutání války proti Srbsku a jeho vojenském napadení nejvíce podílel? Z politického hlediska našimi médii a hlavně našimi politiky zbožňovaná M. Albright.

A NATO okamžitě jednalo v podobě Camp Bondsteel - americké vojenské základny ležící v Kosovu. Nalézá se poblíž města Uroševace a rozkládá se na ploše 360 hektarů. Na základně je vybudováno přes 300 různých staveb, obývaných více než sedmi tisíci vojáky NATO.

A M. Albright?

Ta si přišla na svoje hlavně po hmotné stránce. Její firma firma Albright Group, která je spoluvlastníkem firmy Ipko, hlavního mobilního operátora v Kosovu, si obratnými finančními, ale i politickými tahy vydělala na odprodeji vlastnického podílu kosovského operátora. Podle průzkumů vychází najevo, že kosovského mobilního operátora slovinský státní Telekom přeplatil dokonce o 20 milionů eur více než byla jeho skutečná hodnota.

To Putin je proti M. Albright úplný břídil.

V Čečensku zasahoval, když vypuklo ozbrojené povstání Čečenců proti ruskému obyvatelstvu a v Gruzii to bylo podobné, kdy se tehdejší prezident Saakašvili rozhodl násilně zakročit proti Rusům v Jižní Osetii a Abcházii.

A Ukrajina? Zástupci EU a NATO jeden den podepíší dohodu s demokraticky zvoleným prezidentem Janukovyčem, ještě ten den ji poruší a jmenují jakousi pučistickou vládu, kde jsou zlikvidovaní Janukovyčovi zastánci a doplní ji ukrajinskými nacionalisty společně s fašisty. Tuto „vládu“ okamžitě uznají a Janukovyče postaví mimo zákon. Smůlu mají pouze v tom, že se jim Janukovyče nepodařilo zavraždit, jako v případě prezidentů Miloševiče, Saddáma Husajna, či Kaddáfího.

Takže Janukovyč je dle mezinárodního práva stále legitimním demokraticky zvoleným ukrajinským prezidentem s právem povolat na ochranu ruského obyvatelstva na Ukrajině ruská vojska. Asi si dovedeme představit, co by se s ruským obyvatelstvem stalo, jak jsme to názorně viděli u kosovských Srbů.

Takže pokud chce někdo vyvěšovat vlajku na téma Hitler-Stalin, tak se tam bude určitě lépe vyjímat portrét M. Albright místo Putina. Než, aby byla souzena za zločin rozpoutání války, tak ji oslavujeme jako mírotvůrkyni.

Autor: Jaromír Petřík | středa 12.3.2014 13:31 | karma článku: 32,38 | přečteno: 1490x
  • Další články autora

Jaromír Petřík

Prezident Miloš Zeman o „oduznání“ Kosova

Uznání Kosova je velkou morální kaňkou naší země, které prosadil snad nejhorší ministr naší vlády za celou naši historii Karel Schwarzenberg společně s tehdejším předsedou vlády Mirkem Topolánkem.

12.9.2019 v 10:05 | Karma: 45,56 | Přečteno: 2588x | Politika

Jaromír Petřík

Dopadne státní zástupce Šaroch stejně jako Petr Lessy, nebo Alena Vitásková?

Miroslav Kalousek a Ivan Bartoš se mohou doslova zbláznit z toho, že státní zástupce Šaroch doporučil zrušit obžalobu na Andreje Babiše.

4.9.2019 v 13:07 | Karma: 41,54 | Přečteno: 2430x | Politika

Jaromír Petřík

Jaký je rozdíl mezi Janem Silovským a bratry Mašíny?

Janu Silovskému bylo zamítnuto podmínečné propuštění z vězení za to, že chtěl bojovat v řadách Islámského státu. Naproti tomu se stupňuje kampaň za glorifikaci bratrů Mašínů, kteří spáchali činy, které se za terorismus dají uznat.

29.8.2019 v 10:11 | Karma: 39,75 | Přečteno: 1753x | Politika

Jaromír Petřík

Bojovník s „dezinformacemi“ o Zemanovi, Putinovi a Rusku Jakub Kalenský

Dezinformační weby by měly být označeny podobně jako cigarety, říká „expert“ na dezinformace Jakub Kalenský.

20.8.2019 v 21:28 | Karma: 38,89 | Přečteno: 1448x | Politika

Jaromír Petřík

Za lži a dehonestaci SSSR se v ČR uděluje vyznamenání

Mediální scénou nyní hýbe případ Sosnarová, které na základě jejích výmyslů o věznění v sovětském Gulagu bylo uděleno vyznamenání. Přesto, že se později prokázalo, že lhala, vyznamenání jí zůstalo.

18.7.2019 v 7:10 | Karma: 37,67 | Přečteno: 1707x | Politika
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Část Bavorska se potýká s následky lijáků, v Augsburgu zachraňoval lidi vrtulník

1. června 2024  11:27,  aktualizováno  14:21

Region Švábsko na jihozápadě Bavorska se potýká s následky lijáků. Kvůli mimořádné vydatným dešťům...

Slovenský ministr vnitra Šutaj Eštok je po Pellegrinim novým předsedou Hlasu

1. června 2024

Vládní stranu Hlas-sociální demokracie (Hlas-SD) na Slovensku nově povede Matúš Šutaj Eštok. Funkci...

Hasičská cisterna dostala smyk a havarovala, dva lidé se zranili

1. června 2024  12:13,  aktualizováno  13:55

V sobotu krátce po půl desáté dopoledne havarovala hasičská cisterna mezi obcemi Žulová a Vápenná...

Babiš se bavil na skákacím hradě. Rodiče trnuli, co na to jejich děti

1. června 2024  13:29

„Trnul jsem, že se syn pana Babiše zeptá: Co tu děláte?“ oddechl si pětatřicetiletý muž před...

  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2605x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik