Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

R90a11d38e69k 95J49a88r47o67š

15. 11. 2013 23:09

Jaromíre, jásejte, jak se zdá, bude to na jednoho křesťana méně než těch 100 000 Kč, páč Němečtí rytíři a Johanité (Maltézáci) nejspíš "utřou"...

Copak, u Německých rytířů mi to zní celkem "příjemně", páč je nemám moc rád, jelikož se kdysi zpronevěřili boji s mohamedány a přenesli svůj zájem na Pobaltí.

Ovšem Maltézští rytíři jsou moje osobní a srdeční záležitost a tady bych uvítal, kdyby majetek byl navrácen. Nevěřím, že by zde byl "začachrován" a naopak doufám, že nějakým způsobem přispěje k "obraně" Evrpoy před vzmáhajícím se islámem.

Byť jsem jinak výrazně proti stávajícímu zákonu o "církevních restitucích", páč ve svém důsledku poškodí v ČR ideje křesťanství.

0 0
možnosti
Foto

V těch vydávaných majetcích a finančních náhradách byli zahrnuti i Němečtí a Maltézští rytíři?

Přiznám se, že by mi nevadili, jako tito chamtiví katolíci a evangelíci.

0 2
možnosti
PK

A voliči ČSSD si můžou udělat další čárku v seznamu zvaném - Co jsme slíbili, ale s ohledem na reálný stav nemohli splnit;-D

1 0
možnosti
MP

1,5 promile z rozpočtu je jak by vám snížili plat nebo důchod zhruba o 15-20 kč. Skutečně byste pocítil toto snížení platu či důchodu?!?!!!!!!

1 0
možnosti
JF(

Pane Petříku, vztah cirkve a majetku je z níže psaných řádků příznivců církve jasný, láska vzájemná a neskonalá, bohužel duchovní poselství je nezřetelné, je-li vůbec jaké. Ostatně myslím, že Svatý otec František ve věci majetku mluví zcela jiným jazykem a klade důraz na významně jiné hodnoty, než se prezentují zde, není snad někde chyba? A proč církev nežalovala císaře Josefa II., to by mohlo být docela zajímavé, ten s církevním majetkem velmi zatočil. Případně kdyby se k tomu všemu přidali potomci pobělohorské vyhnané šlechty, k tomu náhrady škod za exekuce a další postihy kvůli jiné víře, plus úroky a vzniklé ztráty, to by se v tomto státě děly věci! Taktéž i potomci upálených čarodějnic by moli ledacos chtít, odškodnění, úroky (očištění od inflace), nejsem si vůbec jist, jestli by bylo co vracet.

4 1
možnosti
Foto

Samozřejmě, nároky církví jsou postaveny na vodě, ohánějí se zákony, které mluví v jejich prospěch, ale ono těch zákonů ohledně církevního majetku od doby císaře Josefa II. již bylo.

Vzhledem k tomu, že zákon o církevních restitucích byl prosazený pomocí politické korupce a jejich aktéři byli kryti poslaneckou imunitou, tak je to v první řadě zákon naprosto nemravný a jeho zastánci patří mezi lidi postrádající morálku a charakter.

Proto se tady vztekají, protože vědí, že nemají pravdu a tak se snaží dodat svým argumentům váhu urážkami svých oponentů.

4 3
možnosti
MP

Nepatří-li církvím žádný majetek tak jaký majetek je potom zapsán v knihách o pozemcích a nemovitostech????

3 1
možnosti
ZK

Z23d16e81n14a 45K51o94č12í

14. 11. 2013 21:11

Na stejném principu byl státem užíván i majetek tkzv. družstevníků. Těm pozemky, či budovy dál standardně vlastnili, dědili ........, ale uživatelem byl čsl. stát.  Takže vlastnictví majetku církvemi je prakticky nesporné !!

1 0
možnosti
JV

J34o36ž53o 87V35a93š54e17k

13. 11. 2013 19:23

Připojuji se k paní Trojanové níže. Milí kolegové diskutéři, proč na tuto entitu nazývající se petřík vůbec reagujete? To se snad doma bavíte se svojí záchodovou mísou? I od té byste se dočkali, obávám se, sofistikovanější diskuse. Jen je třeba pak dobře spláchnout.

7 1
možnosti
MT

Dobrý večer. Tohle už není o křesťanství nebo ateismu. Články a diskusní příspěvky p. Petříka jsou už jen čirá zášť, zloba a nenávist, ze kterých se každému slušnému člověku bez ohledu na příslušnost k jakékoliv církvi či bezvěrectví zvedne žaludek.:-/

Divím se, že s ním vůbec někdo má sílu diskutovat.

11 2
možnosti
Foto

Děkuji za Váš názor.

0 0
možnosti
MP

Jde o dvě promile rozpočtu. Kéž bychom měli dluh pouhých 60 miliard! 600 kč na hlavu.

1 0
možnosti
Foto

A nyní k Vašim výpočtům, pane Petříku.

Budu souhlasit s částkou 100 miliard korun, která je asi reálná s tím, že jde o částku dle inflační doložky v zákoně obsažené a jde o částku v nominální hodnotě, nikoli reálné hodnotě ve vztažení k dnešnímu dni. Nebudu už vysvětlovat to, že pokud dnes za 59 mld. pořídíte třeba 50km dálnice, tak za 30 let, pokud inflace dosáhne té míry, že bude vyplacena částka 100 mld., logicky lze snadno vysvětlit, že opět za 100mld. korun postavíte zase jen 50km dálnice, protože reálná hodnota peněz prostě poklesne. Ale ani to není důvodem tohoto příspěvku.

Já si vzal na pomoc data z ČSÚ z posledního sčítání lidu, kde se dočteme, že v této zemi se k nějaké církvi či náboženské společnosti, které se zákon týká hlásí 1.252.265 lidí. Pokud si tedy spočítám 100mld. počtem těch, kteří se k některé církvi hlásí (a podotýkám, že ne všichni se při sčítání lidu ke své církvi přihlásili), dostáváme číslo 79.855 Kč na hlavu (včetně těch, kteří se ale ke křesťanství nehlásí - to je třeba Federace židovských obcí v ČR).

Moc tedy počítat neumíte, nebo lépe řečeno, umíte, ale se špatnými čísly.

2 0
možnosti
MP

Pane Oulický, počítám konkrétní částku na každého obyvatele našeho státu. 60 miliard děleno 30 roky= 2 miliardy za rok děleno deseti miliony obyvatel=200 kč za rok na hlavu, děleno 12 měsíci=16,6 Kč měsíčně na hlavu. I kdyby šlo o sto miliard, částka by byla 25 Kč na měsíc. Když si dáte o jedno jediné pivo za celý měsíc méně, není to taková tragedie, nebo snad ano. 2 miliardy za rok= jeden a půl promile neboli tisíciny. Z platu 15 tisíc čistého to je 15 korun. Doufám, že to stačí. A z této prkotiny se dělá politikaření. ČSSD pohrdá platnými smlouvami, usnesením ÚS, ústavou a chce znárodněný majetek a nevrátit ukradený majetek. Opravdu, v ČSSD jsou praví, ideální komunisté!!!!!!!

1 2
možnosti
Foto

Nejlepší příspěvek na téma církevních restitucí byl dnes na Novinkách, měl nejvíc souhlasných hlasů R^

2 0
možnosti
Foto

To je nesmírně důležitá informace .... ono to bude tím, že moc nekomunistů na novinky nechodí - co by dělali na stránkách plátku, který spadá pod postkomunistické Právo, že? ;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2605x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik