Stropnický: nejsem nýmand (pouze rusofob)

Ruský tisk ohodnotil prohlášení ministra obrany Martina Stropnického o účasti Ruska ve financování přívalu uprchlíků k hranicím Evropské unie jako pokus najít viníka v příchodu ilegálních migrantů do ČR.

Více:http://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/20151014/1395446/stropnicky-rusko-vina.html#ixzz3ocqihoHY .

Pražský politolog Jan Miklas uvedl Sputniku i další možné důvody výroků hlavy ministerstva obrany:Zdánlivě úplný nesmysl, přání nabrat politické body na rusofobii, která je teď u nás populární.

Aby se udržel u moci nebo vystoupil na její vrchol, musí se nepochybně vyjadřovat v podobném duchu. Ale ministr, jak je vidět, nechápe, že ukazuje svým vyjádřením absolutní neschopnost hluboce analyzovat globální politiku.

Ministr Stropnický se odvolává na údajná slova maďarského ministra obrany, ale ministr obrany Maďarska vyvrátil jeho odkazy a řekl, že nic podobného neřekl.

Ministr Stropnický je postava nesamostatná, spíše loutka v rukou zaoceánských pánů.

To není prezident Miloš Zeman, který je v Česku jediným politikem, nezávislým na Bruselu a Washingtonu, a dělá a říká to, co skutečně považuje za správné.

Vždyť na českou politickou elitu má ohromný vliv velvyslanectví USA v Praze, a osobně velvyslanec pan Shapiro. Je vidět, že ho k nám schválně poslali, aby rozšiřoval americký vliv na veřejné mínění a českou politiku. No a Martin Stropnický je člen strany ANO, druhé nejsilnější strany po sociální demokracii.Právě na ANO jsou dnes soustředěna všechna politická úsilí velvyslance Shapiro. Je možné, že máme co dělat s určitou objednávkou super aktivního velvyslance USA, s objednávkou, kterou vyplnil ministr obrany Česka.

Při této příležitosti je dobré připomenout slova Martina Stropnického při svém nástupu do funkce, že není žádný nýmand. Ohradil se tehdy proti slovům prezidenta Miloše Zemana, který zpochybnil jeho způsobilost vést ministerstvo obrany a prohlásil, že nedopustí, aby tomuto resortu šéfovala „druhá Karolína Peake”.http://www.novinky.cz/domaci/321495-stropnicky-se-ohradil-proti-srovnani-s-peake-nejsem-nymand-vzkazal-zemanovi.html

„Je to zároveň dobrý herec, byl dobrým ředitelem vinohradského divadla,“ řekl Zeman. „Kdyby byl navržen na ministra kultury, budu respektovat, že má za sebou profesní zázemí. Ale s obranou nemá vůbec nic společného,“ dodal.

Jenže herec Jiří Stropnický se skutečně ministrem obrany stal.

A mám obavu, že se chová ne jako ministr, který hájí zájmy naší republiky, ale jako tlumočník amerických zájmů.

Nevím, kolik našich voličů mu na jeho lacinou rusofobii skočí.

Neustále totiž přibývá občanů, kterým už lži nejen našich médií, ale i politiků lidově řečeno „lezou krkem.“

Ono totiž lhát se musí umět a nyní byl při ukázkové lži přistižený Martin Stropnický.

 

Autor: Jaromír Petřík | čtvrtek 15.10.2015 12:31 | karma článku: 36,78 | přečteno: 1667x