Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Byl Muammar Al-Kaddáfí

skutečně diktátor, vrah, či zločinec, když si s ním objímala a přátelsky podávala ruku celá vrcholná západní elita?

Jeho Zelená kniha směřuje k prosazování přímé demokracie a k třetí cestě, která odmítá kapitalistickou i komunistickou cestu.

Libye byla ekonomicky a sociálně neúspěšnější zemí v Africe. Bohužel zapomněli na to, že i oni musí zbrojit, aby ochránili svoji zem. Zastaralá ruské výzbroj jim byla k ničemu.

Opravdu je každý koho označí západní vůdci, tisk a propaganda za diktátora, skutečně diktátor?

Opravdu muselo být v Libyi tolik mrtvých lidí a opravdu musel být tento vůdce Libye zavražděn?

Na to by měli společně odpovědět pánové Sarkozy, Cameron i Obama.

Víc psát nemá cenu.

Karma.

5 8
možnosti
SS

To snad nema cenu ani komentovat ...

.

BTW nezabili ho nakonec jeho vlastni (podle vas stastni a spokojeni) obcane?

4 1
možnosti

Kdo nic nedělá, ten nic nezkazí.

Já si myslím, že pokud na to příjde, pak je potřeba vaše milené vrahy od moci odstavit, i s tím, že nikdy nemůžeme vědět, jak to nakonec dopadne. To však neví nikdy nikdo. Kaddáfí byl odporný vrah a je správné, že už nevládne. Že na jeho místo v určité části Libye nastoupili jiní vrazi, je věc jiná. Nicméně základní premisa musí být, že takové systémy vlád jsou zcela neakceptovatelné, neb jsou zločinné.

A to platí, jak pro Kaddáfího tak pro kohokoliv, kdo vládne totalitně a diktátorsky.

Toť základní princip, možná i dogma. Stejně jako je dogma, že takové ty obyčejné vrahy zavíráme do vězení, pak není možno sdílet vaši slabost pro ně a samou láskou podlomená kolena, když vraha a zločince ověnčíme svatozáří (vše)moci, která vás zřejmě hypnotizuje. Vrah však zůstane vrahem vždy a je lhostejné, že sedí v prezidentském paláci...Rv

4 1
možnosti
Foto

Jako kdyby jste psal o D. Cameronovi.

1 6
možnosti

Nenapadá mě jiná odpověď, než proto, že ty lidi v Libyi ani za lidi nepovažoval. Pro takové jsme my tady podlidé a někde v Africe lidé nejsou vůbec. Já také, když zašlápnu slimáka, nepláču. Kdyby tomu tak nebylo a politik by považoval všechny lidi za lidi, jako je on sám, neuneslo by to jeho svědomí. To by mu ani zpověď nepomohla, si myslím. To je také, mimochodem, u těch církví strašná věc. Udělám nějakou lumpárnu a aby mi bylo odpuštěno, jdu ke zpovědi. A svěřuji se ne bohovi, ale možná ještě většímu lumpovi než jsem já sama, možná za odpuštění i zaplatím. Ale to jsem trochu odbočila. Dávám karmu (takhle má být vysoká) a přeji všem krásnou dobrou noc ;-)

0 9
možnosti
Foto

Děkuji za zajímavý názor R^

1 2
možnosti
JF

J55a32r74d69a 96F42i62š52e73r

27. 6. 2016 20:00

Já jen děkuji pánubohu, že nemám ve svém okolí nic takového, co by se podobalo autorovi, jak nejsem žádný násilník tak nevím, nevím jak bych skousl takovou "osobu";-)

8 2
možnosti
SS

Skousnout byste ji mohl ... ;-D

4 0
možnosti
Foto

Ještě jsem nepochopil, oč Vám vlastně jde. Kdejakého tyrana omlouváte a pomalu vyzdvihujete do nebes a evropský "režim", který Vám dává současný, a dle Vašich slov, spokojený život, bez nutnosti o něj bojovat se zbraní v ruce, ten haníte jako zběsilý. Co Vám chybí? Zrůdný režim, jaký byl v Libyi? Občanskou válku, jakou má Ukrajina?

Každého, kdo s Vámi nesouhlasí, nazýváte bolševik, ale tím jste sám a nejhorší je, že to myslíte vážně. Už jsem to zde jednou v diskusi pouzil a Vám to napíši také. Nechtěl bych se s Vámi potkat v jednom zákopu. Nebyl bych si jist, že budeme bojovat za stejnou věc, i když budeme mít uniformu stejné armády.

13 0
možnosti
Foto

wikipedie, speciálně ta cs wikipedie rozhodně není důvěryhodný zdroj. Nejedná se o žádnou oficiální encyklopedii ale o žvanírnu, kde si kdejaký bolševik může napsat co se mu zlíbí.

8 0
možnosti
Foto

Byl byste tak laskav a vyjmenoval mi důvěrohodné zdroje?

1 5
možnosti
JT

Je mi hodně líto a hodně nepříjemné, že tady žijeme s lidmi jako je pan Petřík. S lidmi tak nenapravitelnými nebo ne dost chápavými, nevím.

12 3
možnosti
Foto

A víte, že si někdy totéž myslím o Vás?

4 13
možnosti
PU

P92e69t80r 92U87h10e11r

27. 6. 2016 16:31

A už je to tu zase, stoly plné kaviáru: Samozřejmě, že David Cameron nebyl velitelem, který by bojoval v první linii, on rozhodoval v bezpečí od stolů plných paštik, šampaňského, kaviáru a jeho „zásluhou“ umírali nejen Kaddáfího vojáci, ale i libyjští civilisté, ženy a děti.

;-D

8 0
možnosti
ZH

Jste opravdu kouzelnej, fakt by mě zajímalo, jak se to stane, že někdo má tak betonovou palici a neustále omílá to samé i když umí číst, a sám musí vědět že jen mele nesmyslně o černobílém světě.

11 1
možnosti
MK

Kouzelný opravdu je. Používá rudou magii a mantru. To i lamaisté se svými modlitebními mlýnky jsou proti němu žabaři.

8 1
možnosti
MD

Inu, neco na tom je. To bezesporu. Samozrejme se tu vola po vyvazovani 'plachetnice' i kdyz jeji prevraceni zrovna nehrozi. Ale proc vse autor, ze. Nac mame jine 'plachtare'.

0 0
možnosti