Politici, kteří oslavují terorismus, jsou zločinci

Bloger Jan Ziegler napsal článek „Palestinští politici, kteří oslavují terorismus, jsou zločinci.“ Článek, ke kterému nemám větší výhrady, jen bych doplnil, že nejen „palestinští“, ale všichni politici, kteří oslavují terorismus jsou zločinci. http://ziegler.blog.idnes.cz/c/391032/Palestinsti-politici-kteri-oslavuji-terorismus-jsou-zlocinci.html

V diskusi ale zaznělo, že zatímco muslimské sebevražedné atentátníky odsuzujeme, tak jiné teroristy oslavujeme. A při této příležitosti padlo jméno bratrů Mašínů.

Sebevražední muslimští atentátníci totiž nepáchají svoje zločiny jen tak, páchají je z určitých ideálů. Ať již jsou palestinští, iráčtí, afghánští, či kavkazští, kteří nedávno spáchali atentáty ve Volgogradu. Činy, které jsou neomluvitelné a které právem civilizovanou společnost pobuřují.

Ale co bratři Mašínové? Napsáno toho bylo o jejich činech tolik, že znovu je rozepisovat nemá smysl. Když už, tak velmi dobře je popsal Alexej Litvin http://litvin.blog.idnes.cz/c/250763/Bratri-Masinove-versus-lid.html .

Napsal jsem, že teroristé mívají různé ideály. O údajných ideálech bratrů Mašínů se toho napsaly „tuny“, hodně je toho i na mnoha internetových stránkách. Jejich zastánci je omlouvají oprávněností ozbrojeného odboje proti komunistickému režimu.

Ale jaká byla skutečná fakta u bratrů Mašínů ohledně jejich údajného odboje proti komunistému režimu?

Bohužel jen mrtví v podobě náhodných svědků jejich loupežných vražd. Neobstojí námitka, že bratři Mašínové nevraždili děti, kdy při jedné z diskusí Ctirad Mašín odpověděl, že kdyby se jim do cesty připletlo dítě, tak byl oprávněný zabít kohokoliv, kdo se jim připletl do cesty.

Jistě, je zde rozdíl, že muslimští teroristé vybírají místa, kde je co nejvíce lidí, aby jich co nejvíce zabili, což nebyl případ bratrů Mašínů.

Ale je zde jiný rozdíl.

Muslimský terorista při svém činu přijde dobrovolně o svůj život. Ať se nám to zdá jakkoliv zvrácené, je v něm i určitá míra osobní statečnosti.

A bratři Mašínové?

Aby co nejvíce ochránili život svůj, tak vraždili případné svědky svých loupežných přepadení.

Jak posuzovat činy muslimských sebevrahů a bratrů Mašínů?

Společné mají jedno, že při jejich úmyslně spáchaných činech umírali lidé, kteří se ničím neprovinili.

Obstojí třeba námitky, že i partyzáni vraždili? Pokud partyzáni zavraždili příslušníky okupačních sil, představitele okupačního režimu, tak jsou tyto činy jistě odbojové. Jenže v případě bratrů Mašínů nebyl provedený jediný útok na žádného představitele komunistického režimu (řadoví policisté, pokladník a hasič mezi ně určitě nepatří) a též jsme s nikým nebyli ve válečném stavu, jak je nám zastánci bratrů Mašínů podsouváno. V případě zastánců názoru, že jsme v letech 1948-1989 byli ve válečném stavu s komunistickým režimem neobstojí, jelikož by se musely přehodnotit všechny kriminální vraždy spáchané v té době a pokud byl jejich obětí komunista, tak jejich pachatele rehabilitovat. A toto je jistě naprostý nesmysl, jak z hlediska právního, tak i mravního.

Jde tedy v případech bratrů Mašínů o terorismus? Mám obavy, že ano.

A politikové, kteří je oslavují?

Konkrétně Mirek Topolánek, Petr Nečas, Karel Schwarzenberg, Miroslav Kalousek, Pavel Bělobrádek, Daniel Herman a další...

Zajímavé, že až na Mirka Topolánka jsou to katoličtí křesťané. Ještě zajímavější, že tito křesťané nemají úctu před lidským životem. Ale co je naprosto nepochopitelné, jak na jedné straně muslimské sebevrahy odsuzují, ale bratry Mašíny, kteří spáchali teroristické činy oslavují.

Co si vážení čtenáři myslíte?

Jsou všichni politici, kteří oslavují terorismus v jakékoliv jeho formě, zločinci?

 

Autor: Jaromír Petřík | pátek 10.1.2014 11:50 | karma článku: 20,14 | přečteno: 1020x