Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak se dívám, že zmizel příspěvek pana Rýznara.

Nechápu, proč jej jeho oponenti nechávají mazat.

2 2
možnosti
PU

P18e43t61r 77U90h19e11r

16. 2. 2013 10:28

Proč pořád pracujete s těmi konspiračními teoriemi, že tu nechávají mazat jen oponenti? Předpokládám, že tu je nějaký automat, který vyhodnocuje nevhodné příspěvky a pak už ho admini jen smažou, pokud to uznají za vhodné. Četl jste vůbec ten příspěvek? Nepřipadalo vám na něm něco divného?

1 1
možnosti
RS

Píšete- po celou dobu pracující na kultu svojí osobnosti ....jakým způsobem pracoval

/systematicky,vědomně/na kultu své osobnosti?rozumí se nepřirozeně...

Svatořečení,či blahoslavení,ano byly požadavky,ale církev má své pravidla,stejné po 

staletí/bez ohledu na momentální nálady,např.musí být splněna podmínka zázraku/

chcete-li ůdajného/,to,že se nevyrojily ty kauzy v "takové míře za J.P.II,mu přeci nelze

klást za vinu,/v převážné míře šlo o případy 30 a více let staré /z vyšetřování plyne,že nelze  zdaleka všechny vyšetřit,jsou tam i aktuálnější,a prokázané...Nebudu oponovat v tom čím církev přispěla pro dobro společnosti-asi to nemá cenu,co se týče pravoslavné církve,/doporučil bych se pdívat na její historii po roce 1917,ve vztahu k sssr,a následně ruskem,propojení je dost tristní,stále hledá svou kontinuitu a směr,kterým se má vydat...A na závěr-v 80 letech byl na dvou univerzitách dělán výzkum v  počtu zneužití mladictvých- drtivě zvítězili trenéří-v průměru 50x častěji nežli u duchovenstva..../dohledám,případně pošlu odkaz/

3 2
možnosti
Foto

J52a18n 79R13ý52z56n61a48r

15. 2. 2013 22:47

Je mi to líto. Zřejmě existovala duchovní síla, která zneužívání dětí kněžími kryla a v posledních cca 10 letech ztratila svoji moc. V současnosti začínají lézt tyto případy v Polsku.

Nedávno byly vydány výsledky nového vyšetřování v Nizozemí, kde od r. cca 1945 do dneška bylo kněžími zneužito cca 40 tisíc dětí.

2 3
možnosti
RS

Zdrástvujtě,pánové Petříku,nebo Ryznare sorry,ale tom tématu ,nevíte zhola nic..

pominu-li polopravdy...

5 1
možnosti
Foto

Děkuji diskutujícím za jejich  příspěvky, obzvláště panu Rýznarovi. Jako ateista v těchto záležitostech nemám patent na rozum a popisoval jsem svůj názor na uvedené papeže z hlediska spíše nezávislého pozorovatele. A vychází mi z toho, že katolická církev byla dost netolerantní vůči jiným křesťanským církvím.

Největší pokrok za celou historii zřejmě udělal papež Benedikt XVI., který v souvislosti se svým odstoupením sklízí slova opovržení ve stínu kultu osobnosti papeže Jana Pavla II., který byl tvrdý dogmatik, ale hodil se do ideologie vlastníkům světových médií a jejich zájmům.

Osobně pravoslavnou církev považuji za tolerantnější než katolickou církev reprezentovanou papežen Janem Pavlem II.

2 3
možnosti
JR

J21a43r32a 17R83a55n96k

16. 2. 2013 1:33

Jako ateista, byste se mel venovat svym konickum.....polemiku o cirkvi nechte tem, kteri tomu rozumi a sorry: Ryznar to neniRv

2 2
možnosti
PU

P72e57t81r 87U80h40e44r

15. 2. 2013 20:41

Pane Petříku, některé vaše blogy o současné politické situaci jsou vcelku pravdivé a čtivé. Nechápu ale, proč tak urputně píšete o tématech, která jsou vám absolutně cizí a o kterých si ani nejste schopen zjistit relevantní informace. To se týká také vašeho psaní o církvích. Vy jste zapálený ateista se sklonem ke komunistickému myšlení. S touto přístupem nejste schopen napsat objektivní článek. Pište třeba o své práci, té zřejmě rozumíte, ale církve, víru a věřící si do úst neberte. Nevíte o nich zhola nic.

7 0
možnosti
Foto

Arnejsi, chápu, že je Vám papež Jan Pavel II. bližší než Beneditk XVI. z důvodů, které jsem popsal ve svém článku. Ale nevím, co je v mém článku komunistického.

2 4
možnosti
Foto

J57a18n 15R65ý21z97n22a48r

15. 2. 2013 17:20

Ruská pravoslavná církev skutečně nechce na své území pustit papeže - to je fakt. Důvody jsou cirka ve dvou skupinách.

A) agresivní snaha katolíků o expanzi na pravoslavných územích

B) agresivní nauka římskokatolické církve, která je naprosto netolerantní ke všem ostatním církvím. Římskokatolická nauka tvrdí, že nekatolické církve nemají žádný prospěch z vykupitelského díla Kristova. Za vše cituji : Mystické tělo Kristovo je totožné s římskokatolickou církví.

Zvýrazňuje se, že papež je zástupcem Kristovým na zemi a kdo neuznává papeže a jeho primát, tak k tomu se Kristus nepřihlásí.

....

Pravoslavní jsou JEDINÍ kdo to takto katolíkům řeknou do očí - a nechtějí s nimi nic mít. Z tohoto pohledu jsou všechny ekumenické aktivity Jana Pavla II. oportunistické podvodné divadlo. .... Jan Pavel II. v nauce nezměnil vůbec nic, co by stálo za řeč.

1 6
možnosti
Foto

Mne totiž překvapilo, že Jan Pavel II. navázal kontakty s židy, kteří by dle dogmat měli být daleko většími nepřáteli katolíků než pravoslavná církev.

1 4
možnosti
BM

Jan Pavel II. nebyl dosud svatořečen, pouze blahoslavený, Vytvářet si kult osobnosti neměll zapotřebí, a co se týče vztahu k Rusku či ke komunistům tak jako Polák věděl své........

6 1
možnosti
Foto

J88a42n 53R34ý66z13n44a67r

15. 2. 2013 17:22

Kult osobnosti mu bleskovým blahořečením narychlo buduje jeho nástupce - aby zabetonoval učení proti změnám v budoucnu.

2 3
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik