Obvinění Rusů, že v Brdech není americký radar

Toto obvinění na adresu Rusů vznesl náš diplomat Petr Kolář. Cituji: „Ruská dezinformační kampaň se v Česku poprvé výrazně projevila zhruba před deseti lety, v době debat o stavbě amerického protiraketového radaru v Brdech.

A Petr Kolář pokračuje: „Sám jsem byl konfrontován s velmi efektivní ruskou dezinformační kampaní opřenou o mnoho užitečných idiotů. Nechce se mi ten leninský výraz používat, ale je to terminus technicus. Vím o tom své, nicméně nemohu to tady dokládat, ale rozhodně tam byly peníze z Východu. Rozhodně tam byly i konkrétní osoby napojené na Rusko. Jejich zájem rozložit nás na radaru se jim dokonale povedl..."

Tak, to se tedy opravdu povedlo.

Za to, že u nás není americký radar v Brdech nemohou čeští politikové a čeští občané, ale Rusové.

Rusové dokázali pomocí svých peněz přesvědčit naše politiky i naše občany, aby se americký radar v Brdech nevybudoval.

Pokud by se soutěžilo o výši rusofobie a obyčejné lidské hlouposti, tak by Petr Kolář zaujal jedno z předních míst.

Jen si vzpomeňme, že ve skutečnosti zde byl pravý opak a to neuvěřitelná mediální masáž ve všech našich mainstreamových médiích ve prospěch amerického radaru.

Dokonce bylo zřízeno jakési „přesvědčovací ministerstvo“ v čele s Tomášem Klvaňou. Občanům bylo vysvětlováno, že tento americký radar není zaměřený proti Rusku, ale proti Íránu a je pro naši bezpečnost: http://zpravy.idnes.cz/klvana-vlada-musi-dat-lidem-o-radaru-vsechny-informace-pf4-/zpr_nato.aspx?c=A070528_103220_zpr_nato_pal 

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/1461049-klvana-je-potreba-lidem-davat-informace-a-cekat

http://zpravy.idnes.cz/klvana-duvody-pro-radar-nepadly-iran-dal-vyviji-balisticke-rakety-p9s-/zpr_nato.aspx?c=A071207_120534_zpr_nato_pal

Že něco takového většina našich občanů „nespolkla“ je nabíledni.

Proč to však naši občané nespolkli?

Myslím si, že stačí úplně jednoduchá odpověď.

Po celou dobu existence NATO nás tato organizace v čele s USA přesvědčuje, že je obrannou aliancí. Ale i podprůměrně ingeligentní občan ví, že Srbsko nenapadlo žádnou členskou zemi NATO, stejně tak Irák a Libye. Tyto země naopak byly vojensky napadeny zeměmi NATO. Irák a Libye navíc totálně rozvráceny se statisíci mrtvými a miliony uprchlíků.

Takže, každému normánímu občanovi bylo jasné, že americký radar v Brdech není pro obranu zemí Evropy proti Íránu, ale je namířený proti Rusku, po jehož nerostném bohatství země NATO prahnou.

Dokud země NATO sázely na Borise Jelcina, který nerostné bohatství vydal oligarchům, kteří v zastoupení zemí NATO plundrovali Rusko, tak bylo všechno v pořádku a Boris Jelcin byl západními politiky i západním mianstreamem chválený, jak dobře Rusko vede.

Nečekali ovšem, že se objeví skutečný vlastenec Vladimír Putin, který toto řádění zatrhne a ruské nerostné bohatství vrátí zpět do ruských rukou.

Co následovalo, víme.

Postupné obkličování Ruska americkými vojenskými základnami a vyvolávání protiruských nálad v bývalých zemích SSSR včetně vyvolávání válečných konfliktů (Gruzie, Ukrajina).

Další fakta, jako obsazení zemí Pobaltí americkými vojsky a nyní i Polska: https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/americti-vojaci-miri-poprve-nastalo-do-polska-i-pobalti-snad/r~ffc305ecd29911e6b7770025900fea04/

Tato fakta tedy vyvracejí současné tvrzení Petra Koláře.

Fakta, která jsem uvedl včetně těch, že i přes obrovskou mediální masáž si většina politiků i našich občanů zachovala zdravý rozum a americký radar v Brdech odmítla.

A pokud chce „diplomat“ Petr Kolář zbourat svoji věrohodnost totálně, ať jen tvrdí, že za tím stáli Rusové.

To by mohl naše občany přesvědčovat, že slunce svítí černě a kdo tomu nevěří, je užitečný idiot. Obojí má totiž přibližně stejnou logiku.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Radar_v_Brdech

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaromír Petřík | pondělí 23.1.2017 13:52 | karma článku: 40,52 | přečteno: 2220x