Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Věcné chyby pane Petříku:

- poslanec Pekárek nebyl rozhodujícím hlasem pro schválení Zákona o majetkovém narovnání s církvemi (veto Senátu bylo přehlasováno 102 hlasy, přičemž k přehlasování je potřeba 101 hlas)

- neznám Karolínu Pík, ale je mi známo, že v PS PČR zasedá poslankyně Karolína Peak

- zvýšení poslaneckých platů neprošlo první den po příchodu poslance Pekárka do Sněmovny a navíc zákon, který zmiňujete byl prohlasován hlasy napříč politickým spektrem, takže tady naprosto dokazatelně lžete a prokazujete i to, že své informae máte nejen neutříděné a špatné, ale i to, že prokazatelně vůbec nevíte, o čem píšete

- pan poslanec Pekárek byl vyzýván ke vzdání se poslaneckého mandátu již před tím, než složil slib

Jinak, pošlete to do Haló novin, budete mít úspěch. Nemám, co bych víc k tomuto elaborátu dodal.

2 0
možnosti
Foto

Pane Oulický,

Myslím si, že jsem napsal docela srozumitelně, že Zákon o majetkovém narovnání s církvemi prošel díky zkorumpovaným poslancům. Jeden z nich je Pekárek a další jsou celá skupinka nikým nezvolené strany LIDEM kolem Karolíny Pík, kteří tento zákon podpořili za slíbení ÚPLATKU v podobě zákona, který umožní vznik poslaneckého klubu pro poslanecký klub čítající méně než 10 poslanců. Nevím přesně kolik Píkovců z tohoto důvodu hlasovalo pro církevní restituce, tuším asi sedm. Takže když k těmto sedmi hlasům připočteme hlas poslance Pekárka, tak veto Senátu přehlasovalo řekněme 94 poslanců vládní koalice a 8 zkorumpovaných poslanců. Takže zákon schválený politickou korupcí nemá žádnou morální váhu a Petr Nečas, Karel Schwarzenberg, Miroslav Kalousek, Petr Gazdík a ostatní křesťané se mohou pouze STYDĚT! Určitě si vzpomínáte na slova Petra Nečase, že zákony nebude prosazovat za cenu slabého mandátu nějakých 103-104 poslanců. A nakonec stačilo 102 včetně 8 zkorumpovaných poslanců!

Co se týká zvýšení poslaneckých platů, tak v této souvislosti  poslanci poslali dál návrh, který počítal ze zvýšením platů politiků.

Pokud Vám vadí, že píši jméno Karolíny Pík, tak jak se česky vyslovuje, tak si je můžete sám pro sebe psát v anglické verzi.

Takže Vaše slova o lži adresujte  laskavě sobě.

0 2
možnosti
Foto

naprostý souhlasR^

3 7
možnosti
Foto

J88i92ř60í 27K15i73n40d91l

19. 12. 2012 18:19

Pan Pekárek byl po odstoupivším poslanci prvním náhradníkem. Podle zákona za poslance, který odstoupil měl nastoupit na jeho místo on, což se také v souladu se zákonem stalo. Pokud jsem v té době dobře četl noviny, tak byl Nečasem a poslanci vyzýván, aby se svého mandátu vzdal, s tím, že byl odsouzen nepravomocně, což on odmítl s tím, že je nevinný, a že to prokáže soud. Takže jinou možnost zákon nedával než jej zvolit za poslance  a tudíž byl zvolen poslancem

3 2
možnosti
Foto

Moc zajímavé je, že hned druhý den po složení poslaneckého slibu Romana Pekárka se projednávaly nejdůležitější zákony za celé funkční období této vlády. A možná jedny z nejdůležitějších zákonů od r. 1989. Na to byl Roman Pekárek dobrý.

Proč vláda nepočkala až se situace s Romanem Pekárkem vyjasní, když s církevními restitucemi vyčkávala takovou dobu?

4 4
možnosti
Foto

smutny obraz nasich politiku dobre napsano

10 7
možnosti
PK

P47a42v50e27l 67K18u84l74a

19. 12. 2012 16:41

"Ano, byli by lepší než on, pokud by jej jako poslance při hlasování o

důležitých zákonech ignorovali a toto hlasování odložili až do

pravomocného odsouzení Romana Pekárka, či do jeho nástupu trestu." - to jako přerušit na dva na tři roky práci sněmovny?:-)

7 10
možnosti
Foto

Jde hlavně o to, proč nekřičeli na Romana Pekárka ty první dva dny, než se schválily církevní restituce. To na něj byli příjemní, milí, vítali jej mezi sebe jako kolegu. Jakmile jim pomohl odhlasovat církevní restituce a zvýšení jejich platů, tak okamžitě spustili pokřik. Mají alespoň mlčet!!!

13 7
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik