Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EJ

E42d24a 20J52o62s95e43f

9. 10. 2014 19:33

mašíni jsou vrazi a srovnání s islamisty,je nanejvýš trefné..

1 0
možnosti
Foto

Pane Petřík, už jsem dlouho nečetl žádnou vyslovenou kravinu. Nemohl byste se toho ujmout? Nikdo to neumí jako vy :-)

2 0
možnosti
Foto

K argumentům v mém článku nemáte nic?

Třeba, že si muslimští teroristé vzali z bratrů Mašínů příklad.

Nebo schvalujete i podřezávání svázaných amerických zajatců muslimskými radikály, když toto u bratrů Mašínů vydáváte za hrdinství?

2 1
možnosti
DA

D71a57v80i16d 65A71d67l24e47r

17. 9. 2014 19:07

To je pro vás, petříku

1 0
možnosti
JR

J59a86r29a 13R92a39n80k

17. 9. 2014 5:52

Venuji se Vasim clanku asi od roku 2009, jeste neexistoval rok, abyste nevzpomel bratri Masinu, ja tu historii neznala, ale diky Vam ji mam uz dost slusne prectenou a je pravda, ze se nazory deli, ale fakt je ten, ze odboj v jinem pripade budete hajit, mozna i nejakou zrudu v Rusku, ktera udala sve vlastni rodice PM, mate ty moralni zebricky trochu jinak, nez ostatni....a jeste se i toho vztekate;-)R^

2 2
možnosti
JR

J41a79r60a 69R41a16n14k

17. 9. 2014 5:36

Velká čistka – Wikipedie

cs.wikipedia.org/wiki/Velká_čistkaTranslate this page

Velká čistka (rusky Большая чистка, Bal'šaja čistka), někdy označovaná i jako Velký teror, je označení několika souvisejících kampaní politické represe a ...

‎Průběh - ‎Hlavní události - ‎Reference - ‎Literatura

You've visited this page 2 times. Last visit: 10/08/14

Kategorie:Velká čistka – Wikipedie

cs.wikipedia.org/wiki/Kategorie:Velká_čistkaTranslate this page

Kategorie:Velká čistka. Z Wikipedie, otevřené encyklopedie. Skočit na: Navigace, Hledání. Hlavní článek: Velká čistka. Kategorie Great Purge ve Wikimedia ...

Kategorie:Oběti Velké čistky – Wikipedie

cs.wikipedia.org/wiki/Kategorie:Oběti_Velké_čistkyTranslate this page

Návrhy na doplnění kategorie podle interwiki. Hlavní článek: Velká čistka. Kategorie Victims of the Great Purge ve Wikimedia Commons ... Images for Velka cistka Pan Chrastek se dole pta, kde jsem opisovala mohu-li dat odkazR^

1 1
možnosti
JT

Nikdy jsem nebyla členkou komunistické strany a po přečtení příspěvků v diskuzi,jsem hrdá, že jsem díkybohu ateistka. Zdá se totiž, že křesťané jsou opět připaveni šířit své názory ohněm a mečem. Ono není divu: Satan chudák paběrkuje po dušičkách jednu po druhé, zatímco Bůh když se rozzlobí,bere to jedním vrzem. Obvykle celé lidstvo kromě pár vyvolených. Kdyby nás vyhladil všechny, kdo by ho velebil.

Bratři Mašínové byly vrazi, ale po sametové revoluci byl každý absentér a neplatič hrdinný bojovník proti režimu. Zajimavé je, že z většiny jsou dnes bezdomovci. Že by stále bojovali? Ale dnes proti komu? Z Mašínů se stali hrdinové a příbuzní jejich obětí se spravedlnosti nedočkají. Spíše by to měli tajit, aby se nevystavili obecnému opovržení.

Nejzajimavější příspěvky má paní Jara Rank, která snad ani neví o čem se diskutuje. Jak nám několikrát hrdě sdělila žije v Kanadě. Snad si cestu také hrdinně prostřílela.

Asi se dočkám mnoha mínusů od lidí s jiným názorem. V nějaké diskuzi dokonce pan Šurc z tohoto odvozuje IQ. No, tato skutečnost dokonale zobrazuje jeho mentální schopnosti.

6 5
možnosti
Foto

Přišla, pourážela, odešla...

4 2
možnosti
VT

Je to skutečně dvojí metr. Představme si dejme tomu vězně třeba v koncentračním táboře, který přemůže a sváže vojáka SS. Potom ho podřeže. Protože když to neudělá sám zahyne.

Naproti někdo chytne někoho třeba novináře nebo diplomata a násilím ho unese. Poté vydírá jeho zemi rodinu a nebo požaduje nějaké výkupné. V případě, že nedostane co požaduje dotyčného usmrtí a usmrtí ho tak aby všichni viděli jak. Aby si to příště rozmysleli.

A to je ten dvojí metr. V obou případech je mrtvý člověk a je podřezán v okamžiku kdy nemohl toho druhého ohrozit ani se bránit. Ovšem v případě prvním ten člověk ohrožoval svou existencí můj život.

V druhém případě ten člověk mě neohrožoval ničím. Pouze mi posloužil jako rukojmí či prostředek. A proto si troufám tvrdit, že skutečně měříte dvojím metrem.

2 0
možnosti
Foto

Člověk v koncentračním táboře musí zabít, aby sám nebyl zabit.

Toto nebyl případ bratrů Mašínů.

Bratry Mašíny nikdo neohrožoval, navíc to byli synové národního hrdiny, takže jim nehrozilo ani žádné pronásledování. Nejednali v krajní nouzi, zabíjeli proto, aby nezůstali svědkové jejich loupežných přepadení.

2 4
možnosti
JR

J64a35r46a 26R14a98n90k

16. 9. 2014 18:58

Velka cistka....i kdyz je to znacne zkracene, vice najdete na Great Purge...denne 1.000 zavrazdenych, jakym zpusobem? Necham na Vasi fantazii, pane PetrikuRvRv

Velká čistka byla zahájena pod šéfem NKVD Genrichem Jagodou, na jejím vrcholu od září 1936 do srpna 1938 ji řídil Nikolaj Ježov – tato perioda je proto někdy nazývána „ježovština“; Jagoda i Ježov ovšem stalinským čistkám zanedlouho padli za oběť sami, první byl popraven roku 1938, druhý o necelé dva roky později.

Nikolaj Ježov

Oběti čistek byly často popravovány či vězněny bez řádného soudu, jak jej předepisoval i tehdejší sovětský právní řád, pouze na základně rozhodnutí takzvaných „trojek“ složených z důstojníků tajné policie NKVD, tajemníka krajského výboru a krajského státního zástupce. Pokud k soudům docházelo, šlo o zinscenované a předem rozhodnuté politické procesy, při nichž bylo doznání vynuceno pod nátlakem, často mučením obžalovaných. Oběti byly obviňovány z různých smyšlených, zpravidla politických, zločinů, například sabotáže, špionáže nebo protisovětské agitace.

Podle odtajněných sovětských archivů NKVD během let 1937 a 1938 zatkla 1 548 367 osob, z nichž bylo pak 681 692 zastřeleno, což v průměru znamená asi 1000 poprav denně.[2] Celkový počet obětí ježovštiny se někdy odhaduje na 950 tisíc až 1,2 milionu,[3] vzhledem k neúplné dokumentaci může být i podstatně vyšší.[

3 0
možnosti
JC

Opisovat umíte. Bez udání zdroje.

Výňatek z redakčního článku k diskuzím: ... seznam hlavních důvodů, proč obvykle příspěvky mažeme:

10. Opisovali jste. Váš příspěvek jste ve skutečnosti okopírovali odjinud bez udání zdroje, takže vzbuzuje dojem, že jste ho napsali sami. Krást se nemá!

1 5
možnosti
LN

..takže Mašínové jsou lakmusovým papírkem vztahu k militantním arabášům...???....kdo souhalsí s Mašíny....souhlasí s metodami ISIL...???....nebo jak jste to myslel....???

8 0
možnosti
Foto

Možná ani u toho nemyslel .... jen cítil přetlak nenávisti, tak si potřeboval flusnout ;-(

7 1
možnosti
Foto

Ha, Jaromírku, zmínil jsi mě v článku a obviňuješ tu i mnoho svých oponentů z nejrůznějších zločinů (a to zcela demagogicky), ale naprosto srabácky jsi nějak velectěné čtenářstvo pozepomněl informovat, že jsi popíral genocidu ve Srebrenici .... to, na rozdíl od Tvých utkvělých představ, skutečným trestným činem je ....

Pro doložení svých slov vkládám link na příslušné vlákno z diskuse, kde jsi genocid ve Srebrenici skutečně popíral: http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A140915_426679_blogidnes&vlakno=68120341

Co na to odpovíš, nactiutrhači?

7 1
možnosti
Foto

J90o30z57e84f 18N73o36v24a80k

16. 9. 2014 18:15

Nejenom že ji popíral, on ji dokonce eventuálně i schvaloval. Cituji ze zmíněného vlákna: "Ale i kdyby je postříleli, pak by to udělali právem za zločiny, které napáchali v okolních srbských vesnicích."

Totální hnus a pravděpodobně i trestný čin schvalování etnické čistky.

6 1
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik