Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tento můj článek převzaly Svobodné noviny: http://svobodnenoviny.eu/na-masovem-exodu-muslimu-do-evropy-maji-nejvetsi-zasluhy-g-bush-jr-t-blair-a-d-cameron/

Je zde velmi zajímavý diskusní příspěvek, který si dovoluji zveřejnit:

"EK napsal:

1.9.2015 v 11:51

Velmi mě mrzí, že jsme součástí NATO, které patří největšímu agresorovi od druhé světová války – USA. To obrovské množství válek má vždy stejný scénář: Jde o zemi, která odmítá poslouchat USA, jde o zemi, která nemá zbraně hromadného ničení, kterými by byla schopna zasáhnout USA. Vždy rozdělí pomocí agentů a špinavých peněz společnost na proamerickou a protiamerickou část. Ty pak poštvou proti sobě. Rozvrat pak využijí pro sebe. Nyní takto rozvrtávají Evropu prostřednictvím vybombardovaných zemí. Z USA jsou placeni převaděči, aby zkáza Evropy byla rychlá. V USA vidí jako jedinou záchranu před krachem válku v Evropě. Když se jim nepodařilo prostřednictvím Ukrajiny vtáhnout do války Rusko, zkouší to pomocí likvidace sociálního systému v Evropě. Krach sociálního systému je v byrokratické unii nevyhnutelný. Nejprve se zradikalizují Němci. Až naberou odvahu přestat poslouchat okupanty z USA, nabere to rychlé obrátky. Řetězová reakce bude tak rychlá, že na to byrokraté z EU nedokáží vůbec zareagovat"

1 3
možnosti
RM

R43o12m57a84n 67M81á91c86a

31. 8. 2015 19:01

shrnuti kazdeho clanku autora... za vse muze USA a imperialismus... preziti a svobodu muzeme nalezt jen v naruci maticky Rusy s velkym gosudarem VV Putinem....

8 2
možnosti
Foto

Tak naprosto prokazatelným faktem je, že arabský svět a Ukrajina jsou rozvrácené zásluhou USA.

Jen v případě Afghánistánu mohu dát za pravdu panu Šíšovi, kde na počátku byl SSSR.

2 5
možnosti
Foto

Já bych to řekl takhle...na začátku byla nezištná bratrská pomoc Sovětského Svazu....pak...kde se vzal, tu se vzal...Talibam vyzbrojený Američany a kolo se začalo roztáčet...pokud to tak nebylo, budu jistě opraven, ale do případné plodné diskuze mi bude odepřeno zasahovat, protože griluju pětiminutovky.:-P;-)

0 1
možnosti
Foto

V případě Afghánistánu s Vámi souhlasím, tudíž Vás nebudu opravovat.

1 1
možnosti
MK

Na masovém exodu mají největší podíl komunisté, kteří desítky let drželi u moci teroristické prosovětské vládce a podíleli se na demontáži politických a ekonomických struktur arabských a afrických zemí. Výše jmenovaní neudělali nic jiného než to, že sundali pokličku z hrnce o kterém si mysleli, že se tam nachází touha po demokracii. 

Vy komunisté jste stejní jako muslimové, lžete jak se vám hodí a nejste schopni uznat chybu. 

Kde jsi byl Petříku, když tvojí oblíbenci Kaddáfí a Husain vraždili lidi? Když v osmdesátých letech Asad nechal zlikvidovat muslimské bratrstvo, tak to šlo proti politice SSSR a komunisté Asada kritizovali, protože jejich koněm bylo Muslimské bratrstvo, které spolu se Saudskou Arábii zásobovali penězi a zbraněmi. 

A kdo vytvořil al-Kajdu? Američané anebo okupace Afghánistánu komunisty?  

Hledáš příčiny tam kde nejsou

7 2
možnosti
Foto

Za Kaddáfího a Husajna byl jen zlomek zavražděných lidí, než jaký nastal po zásazích zemí NATO. Navíc jsou tyto země totálně rozvrácené po všech stránkách.

Chcete tedy říct, že největšími komunisty jsou G. Bush jr., T. Blair, D. Cameron a M. Albright?

Pravdou tedy je, že před rokem 1989 byla řada křesťanů současně komunisty.

Že by uvedení západní politikové byli současně i komunisty?

Což o to, možné to je, jako v případě našeho generála Petra Pavla či senátora Jaromíra Štětiny.

2 6
možnosti
OK

Pane Petříku, a co muslimové z Kosova, kteří sem přišli a dosud vás neposlali do povětří?

2 0
možnosti
Foto

Zajímavý případ.

Jim vybojovala jejich stát M. Albright agresí vůči Srbsku, ale kupodivu kosovští muslimové v tom státě být nechtějí a přicházejí do Německa.

A když se takto Kosovo od muslimů vylidní, tak z toho opět obviníme Srby a vojensky je napadneme?

1 3
možnosti
Foto

Vypadá to na záměr

0 0
možnosti
JS

Obávám se, že patříte mezi ty jedince, kteří by v případě, že by západní státy nezasáhli proti vraždění protestujících obyvatel v arabských zemích, nejvíce křičel o neschopnosti demokratických vlád pomoci ubohým civilistům. Kdo chce psa bít, hůl si vždy najde. Vám se asi po r. 89 zhroutil svět a jste dost nešťastný.

Zkuste se zamyslet čemu naopak asi pomohlo, národně osvobozenecké hnutí např. afrických států prosazované SSSR a jeho "socialistickým táborem". Určitě nevedlo ke zlepšení životních podmínek obyvatel těchto zemí, ale pouze k nastolení nám spřátelených diktatůr.

9 0
možnosti
Foto

Tak zásah vražděním ze strany NATO je trochu podivný zásah, nemyslíte?

1 4
možnosti
Foto

Rada bezpečnosti OSN přijala rezoluci zavádějící bezletovou zónu nad Libyí. Součástí je i závazek učinit "všechny nezbytné kroky" k ochraně civilistů před jednotkami vůdce Muammara Kaddáfího. Bez souhlasu Číny a Ruska by tato rezoluce neprošla. S rezolucí souhlasily všechny Arabské státy, Takže ne USA samo. Rezoluci navrhla Francie.

8 1
možnosti
Foto

Ano, Francouzi už dlouho hrají role užitečných idiotů, a jsou v tom velmi dobří.

2 1
možnosti
JM

Nesouhlasím. Největší vinu má přebujelý evropský sociální systém a zároveň velký nárůst informovanosti v zemích 3. světa. Rozvrácené státy je jen výmluva, abychom za vše mohli my, potažmo USA.

6 2
možnosti
Foto

Já si myslím, že přebujelý evropský sociální systém je jen další položka na seznamu příčin, a hned vedle něho je tam právě i "vývoz" demokracie ala USA na Střední východ.

2 2
možnosti
Foto

Dokud v Iráku vládl Saddám Husajn, tak v té oblasti  vyvolal íránsko-iráckou válku, válku s Kuvajtem, zavraždil 180 000 Kurdů,  nechal zavraždit  148  Šíitů, kteří se pokusili i o atentát.  Stovky jich  umučil . Dne18. června 2004 Ruské tajné služby  varovaly USA, že Saddám Husajn plánuje teroristický útok na americkém území.  Současný pán Kremlu v kazašské metropoli Astaně řekl, že ruská rozvědka dostala mnohokrát informace o tom, že Saddámovy speciální jednotky připravují teroristický útok na území Spojených států nebo za jejich hranicemi. V takových případech prý měly být zasaženy americké vojenské nebo civilní cíle. By souzen iráckým soudem a podle iráckého právaa za zločiny byl odsouzen k trestu smrti.

8 2
možnosti
Foto

Jde o to, jestli náhodou ty informace stran údajného chystaného teroristického činu Saddámovými jednotkami, nejsou ze stejného zdroje, který tvrdil, že Saddám na svém území skrývá plné sklady ZHN... Co se irácko-íránské války týká, možná byste divil, kdo všechno se na tom skrze zbrojní dodávky napakoval. Lapidárně řečeno - všichni, včetně USA, SSSR, takže tuhle válku bych jako argument o svatozáři USA asi moc nevytahoval...

3 3
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2605x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik