Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IH

I65r23e69n80a 56H11r74u18b93á

24. 11. 2013 19:42

Na močícím Klementovi nic zesměšňujícího nevidím. Beneš byl zase v díle o 38 nahatý, v tom samém díle scéna na záchodě, kdy Beneš odejde, aniž by potřebu vykonal, protože na něj koukali přítomní pánové divně. Klement byl ožrala a děvkař, to je fakt, tak prostě opilý močil s kumpány do řeky. Někteří jeho spolupracovníci opravdu hovada byli, tak proč řešíte jejich slovník? Co mi vadilo, že byl zobrazen jako celkem fešný chlápek, což už v 48 určitě nebyla pravda (zda to kdy byla pravda nevím). Zato Marta byla přesná. Naopak, tvůrci ukázali Gottwalda jako velmi schopného a chytrého politika, který dostal, co si umanul, zákonnými prostředky a všichni se ho báli. Když začínal tento seriál, bylo zde na diskuzi spousta výkřiků o tom, jak bude určitě zmanipulovaný a chudáky komunisty ukáže jen z perspektivy "dnešních" vítězů. Nevím, ale Kléma nebyl v díle o roce 48 za žádného idiota, naopak, žádná ostuda. Takže jsem spíš očekávala, že i zarytí komunisté nebudou rýpat. No a vy přijdete s močením do řeky ;-D to se přiznám, že by mě ve snu nenapadlo. To, že vypadal jako mladý zdravý švihák, i když už byl prochlastaný a prolezlý sifylidou, vám nevadí? Pusťte si seriál s J. Štěpničkou z 70. let, ten se vám bude líbit.

3 0
možnosti
Foto

Právě proto jsem zvědavý, jak bude vylíčený Václav Havel, který neměl životosprávu o nic lepší než K. Gottwald.

0 3
možnosti
JL

Mně se tedy seriál moc nelíbí, místy je to totální NUDA; bylo by to zajímavé jako součást výuky historie pro děti, kdyby je tohle mohlo bavit, ale to nemůže. Chyba je v tom, že nebylo víc peněz a scénář je napsaný historikem a velmi chybí exteriéry. Taky dokumentární záběry by film oživily, ale režie je asi záměrně nepoužila, čili výsledek je velmi formální, divadelní, nudný, bez gradace a "pachu" doby. Herec hrající Gottwalda vypadá všemožně jen ne nebezpečně a nečiší z něj žádná kvalita dělnického vůdce, který prožil pár let za války u Stalina. I další herci se na role dokonale nehodili. Právě únor 48 přitom nabízel akční dobu a výsledek byl dost zoufalý. Uplně mi tam chyběl kontext: nebylo jasné, proč jsou komunisti následováni národem (naslibovali jim všechno a lidé hodně věřili SSSR jako spojeic, který je osvobodil), není z dílu patrné, že Stalin je stále přítomen jako děsivá hrozba a že zemi ovládala StB atd atd. Podotýkám, že jsem viděl jen dva díly - jeden z Londýna, taky nic moc, ale vyšel  o něco lépe než Únor 48, ovšem, když jsem viděl, že Beneš je o půl metru vyšší než Churchill, tak jsem padal smíchy. Dělilo je ve skutečnosti asi 5 centimetrů a oba to byli prckové, měli pod 170. Seriál odsouzený k zapomenutí. Příště jinak a lépe, dobrých scénáristů a rež8-oisérů má snad tahle země dost.

0 1
možnosti
Foto

Mám podobný názor jako Vy.

Jen nevím, proč tvůrci potřebovali postavu K. Gottwalda místo reality zesměšnit, zvláště když přitom jeden z tvůrců pochází z komunistické rodiny.

0 0
možnosti
MK

Pane Petříku, nevím o co Vám jde. Je naprosto nepodstatné, jestli diskutující je restituent anebo není. Ten majetek co se restituentům vrací zpět je ten samý co Československý stát těmto lidem po roce 1948 sebral. A rozhodně nebyl zhodnocený, jak se snažíte tvrdit. 

Nám, když vrátili statek, tak jen vyklizení bordelu ze dvora bylo na skoro deset Tater. U chlévů propadlé stropy, stání. Střecha polorozbořená, krovy napadané houbami. 

Jen opravy samotného statku stály za deset let na osm mil korun. Jen pro Vaší představu, ten statek je uzavřený dvůr 50mx40 m, dvoupatrový. 

Druhý statek nám ani nevrátili, nebylo co. Byl zcela rozbořený, takže za obytné budovy a hospodářské budovy jsme dostali v roce 1993 finanční náhrady. 

Nemluvě o tom, že některá pole byla zničena, neb tam byly postaveny silážní jámy, či sloužily jako parkovací plochy......zaasfaltované, pro jezedáky.

6 0
možnosti
Foto

Téma je snad film České století a ne Vaše restituce.

0 0
možnosti

P45e84t85r 76Č60e29c52h

19. 11. 2013 13:19

Těším se na film "Václav Klaus močící, kálející, blábolící". Nevěřím, že tam nebude ani zmínka o jeho chorobné touze po moci, která ho neopouští ani po jeho mnoho skandálech, blamážích a neslavném konci premiérování, kdy mu dokonce hrozilo trestní stíhání.

0 0
možnosti
Foto

Václav Klaus je myslím abstinent, ale dle svědků Václav Havel pil neméně jako Klement Gottwald. Údajně, jak došlo k prodloužení jeho státní návštěvy v Německu, tak zlí jazykové tvrdili, že se léčil z otravy alkoholem.

A jeho kumpáni prý se po svržení komunistů motali věčně opilí po Pražském hradě, tak si musel k sobě Václav Havel vzít komunistu Čalfu, aby řídil stát, neboť o tom nikdo z tzv. disidentů neměl ani ponětí.

Jsem zvědavý, jak toto období tvůrci seriálu pojmou, jakož i postavu Václava Havla s jeho kamarilou.

1 1
možnosti
ŠB

Viděl jsem a moc se mi líbilo. Přesně jsem si říkal, kdy a kteří komanči se ozvou jako první, že tam Klému nevyvedli v tom nejlepším světle. No a je to tady. :-P Jenom si říkám, proč vás zaujalo zrovna to močení, mě třeba zaujalo víc, jak se "přiznal", že prahne po moci místo po soudružských ideálech. To ale chápu, že napadnout by bylo už moc, tak to zůstane u nevhodného močení. To by mohlo vadit všem slušným lidem......

4 1
možnosti
Foto

Ohledně Gottwaldova prahnutí po moci:

Já jeho slova nevylučuji, ani nepopírám, ale zajímali by mne věrohodní svědkové tohoto Gottwaldova prohlášení.

Já bych to přirovnal asi k tomu, jak církevní představitelé prohlašují, že jim nejde o majetek, ale ve skutečnosti se o něj rvou více než o svoji víru, jelikož je vůbec nezajímá, co si o nich spoluobčané myslí.

Takže, jedna věc je, co člověk prohlašuje a jak potom koná.

1 3
možnosti
MN

Většina diskutérů asi dobu nezažila a převážně neví jaká byla situace kolem Mnichova a po válce.

Řekl bych, že autoři vytvořili dobré dílo. Ale s poplatností současnému režimu se nerozloučili, některými postupy se chtějí zbytečně zavděčit.

Vulgarity  v byru KSČ jistě byly, hyperbola v literálním dílu bývá, ale někdy je toho příliš, močení, ulamování párků Dulavou. To že Marta G. byla tlustá vědí všichni.

Presidentu Benešovi se velmi křivdí, udělal pro republiku mnoho Lidi ho velmi milovali stejně tak jako H. Benešovou. Beneše jsem ještě poslouchal jako dítě z Londýna.

V podstatě jediný se stavěl proti Hitlerovi, který  ho označil ve svédobě za  nejvtšího protivníka a  3 miliony Němců vytvořili za Mnichova nepředstavitelnou hysterii, byli to opravdu zrádci republiky.

Nesmírné zklamání z Francouzů a Britů  se ozřejmilo i ve smlouvě s SSSR, která  měla být vyvážená  pevnými kontakty se Západem- Nikomu nevadí jak blízce se spojovali Britové a a Američané se Sověty až do Churchilova projevu? Doba byla plna nadšení i pro Rudou armádu i přes její prohřešky. Ostatně  svobodné volby 1946 a já si na ně vzpomínám ani v nejmenším nebyly zmanipulované.. Moji rodiče volili nar. soc, která ale byla poslední. K tomu naprostá neschopnost  ministrů, kteří amatérsky sami začli vládní krizi a  v podstatě Gotwaldovi řešení púředložili na stříbrném tácku. Ten už konal a v podstatě brilantně využil ústavu. Únorový převrat byl protom různými revolučními a pseudorevolučními vládami dávan jako příklad nekrvavé revoluce. Co bylo dál je bohužel jiná historie.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za objektivní názor

0 0
možnosti
OK

Pane Petříku, vy potřebujete křesťany jako sůl. Vy je totiž používáte jako ospravedlnění zločinů komunismu.

4 0
možnosti
Foto

Pane Koláři, nemáte pravdu.

Já jen porovnávám zločiny spáchané křesťany se zločiny spáchané komunisty.

Copak někde zpochybňuji zločiny, které komunisté spáchali?

0 4
možnosti
PU

P80e71t45r 58U14h16e61r

19. 11. 2013 8:30

Premyslel jsem, Petriku, a doslo mi, ze vas stve, ze do te role neobsadili vas. Vy mate Gottwalda tak skvele nastudovaneho, vsechna gesta, mimiku atd. K tomu mate navic jeho podobizny rozmisteny po dome. Vite jak pil, jak mocil, a oni tu roli dali nejakemu bezvyznamnemu herci, ktery o postave nic nevi. Skoda, mohli jsme si s vami uzit skvely zazitek ;-D

4 1
možnosti

P38e46t51r 41Č70e97c10h

19. 11. 2013 13:08

Kdybyste byl býval přemýšlel, jak se vytahujete, tak byste možná pochopil, že o Gottwaldovi bylo natočen nespočet filmových záběrů, které jsou k vidění v archívech a mnohé z nich byly použity i v dokumentárních filmech.

Nepotřebujete mít "podobizny rozmisteny po dome".  Stejně  tak je zachovaný Gottwaldův hlas a herec by měl umět aspoň napodobit jeho hlas, intonaci a dikci.

IMHO - zajímá mně, jak až jednou natočí film o (močícím a kálejícím) Klausovi, jestli bude herec představující Klause mít taky takový mečivý a afektovaný hlas jako Klaus.

0 0
možnosti
JH

J82a92n 62H91a80v66l82i36n86a

19. 11. 2013 8:17

si Vas dam do oblibenych (sasku)....Vase dejepisne exkurzy a svojsky vyklad historie (soudruh Nejedly se na Vas podepsal radne) je opravdu vice nez usmevny......a hlavne nic nectete, jsou to vsechno jen lzi!!!

5 0
možnosti

Trochu nechápu proč rozebíráte tu krátkou scénu s močením do řeky. Já to bral jako náhled do zákulisí v rámci vykreslení děje. Mě trochu zarazilo vykreslení sovětského poradce. Podle té jedné scény, vypadal, že u toho stolu jen sedí a ani jim pořádně nerozumí co říkají, pač česky nepromluvil. A navíc bylo jednoznačně vidět, že komunisti měli mnohem větší "tah na branku" než ostatní a asi jako jediní dokázali lidem nabídnou, skoro až vnutit, svou vizi jak systém změnit aby se neopakovali hrůzy II světové války. Bohužel teda pro naše lidi. Jinak tenhle počin české televize hodnotím velmi pozitivně. Občas bych vitkl trochu matoucí střih děje ale jinak R^.

0 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik