Místo toho, aby NATO zpacifikovalo turecké agresory, dál tupě provokuje Rusy

Říká v pokračování rozhovoru pro Sputnik poslanec slovenského parlamentu za stranu SMER-SD a předseda Výboru pro evropské záležitosti Ľuboš Blaha.

Více:http://cz.sputniknews.com/svet/20151207/1861558/blaha-do-turecka-nepojedu-hrozby.html#ixzz3tcyNbsKR .

Cituji: „Celé to začalo zločinnými válkami George W. Bushe a dnes jsme v tom až po uši. Skandál je, že USA nechávají následky svých válek na Evropě. Z milionů uprchlíků se přihlásili jen k směšným deseti tisícům, že si je vezmou. Nakonec i tento směšný počet, vzhledem k velikosti, bohatství a míry viny ze strany USA, zpochybnil americký Kongres. To, co dělají Američané je zkrátka nekonečně arogantní a doplácí na to celá Evropa.

V této fázi je jediným řešením spojit se proti Islámskému státu a pomoci Rusku, které jako jediné likviduje teroristy v Sýrii. Měli bychom jim za to ruce líbat, ale přesný opak je pravdou. Je neuvěřitelné, že za "odměnu" jim členský stát NATO, Turecko, sestřelí bombardér. A vzápětí NATO dokonce vyhlásilo, že musí být "solidární" s Tureckem.

Rusko nenapadlo Turecko, které by teď potřebovalo naší solidaritu.

Ještě jednou: Turecko napadlo ruský letoun a úplně zbytečně zaútočilo na stokrát silnější jadernou velmoc!

Nejen, že Turecko riskovalo vážný vojenský konflikt s Ruskem, ale ještě do toho chce zatáhnout i ostatní. Místo toho, aby NATO zpacifikovalo turecké agresory, tak dál tupě provokuje Rusy.

Omlouvám se za tvrdá slova, ale tohle je čistě lidsky úplná drzost: jak může někdo vyjadřovat solidaritu někomu, kdo prolil krev? Díky bohu, Rusko nepřilévá do ohně a nežádá "oko za oko", protože to by tu byla hrozná válka.“

Svůj rozhovor Luboš Blaha uzavírá slovy:

„Opět se ukazuje, kdo tu je válečný štváč a ne, nejsou to Rusové.Výzva Ruska svým občanům, aby necestovali do Turecka je morálně na místě. Já do této země také už cestovat nehodlám. Ne, nechci trávit dovolenou v zemi, která ohrožuje mír ve světě. Takové země si nezaslouží solidaritu, ale tvrdé odsouzení od civilizovaného světa.

Já osobně se pod tato slova Luboše Blahy podepisuji.

Zvláště, když se opakovaně potvrzuje, že na straně IS prokazatelně vojáci NATO bojují – viz nejnovější zprávy o útoku na vojska Bašára Assada:http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/388480-pri-koalicnim-naletu-umirali-syrsti-vojaci.html

Po „humanitárním bombardování“ Srbska, vojenském napadení Iráku kvůli „údajnému držení ZHN“, „bezletové zóně v Libyi“ a nyní v boji proti Rusku, které jako jediné doopravdy bojuje s Islámským státem, organizace NATO opětovně prokázala, že nepatří mezi obranné organizace, ale organizace zločinecké.

 

 

 

 

Autor: Jaromír Petřík | pondělí 7.12.2015 12:04 | karma článku: 29,95 | přečteno: 937x