Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Natahuji sem jeden velmi zajímavý názor z jiné diskuse:

Církevní restituce

Jedna z církví, která dostane od státu peníze v rámci „církevních restitucí", je i Apoštolská církev. Apoštolská církev patří mezi evangelikární církve. Byla povolena a zaregistrována státem v roce 1989. Současný církevní zákon ji zrovnoprávňuje s ostatními křesťanskými církvemi v Česku. Apoštolská církev je členkou v Ekumenické radě církví ČR, ve které se sdružuje s několika jinými křesťanskými církvemi. Statistika k Apoštolské církvi: * Registrace: 1989 * Počet duchovních v roce 2005: 156 * Počet duchovních v roce 2010: 184 * Počet věřících v roce 2011: 4934 * Počet věřících na jednoho duchovního v roce 2011: 27 * Výše roční finanční podpory od státu v roce 2011: 48 529 000 Kč * Výše finanční náhrady podle navrhovaného zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi: 1 056 336 374 Kč. * Výše náhrady na jednoho věřícího 214 093 Kč! Myslím, že jasnějšího důkazu o zhovadilosti přijatého zákona není třeba. Jde zde opět o zvýhodňování určité menšiny oproti většině. O vyhazování neuvěřitelných prostředků, které budou chybět na skutečné sociální projekty a k povznesení společnosti obecně. Může tento naprosto evidentní podvod církví a Nečasovy vlády ospravedlnit? Vždyť ta církev v roce 1948 vůbec neexistovala, komunisté jí tedy nemohli ani nic zabavit; „církevní restituce" by se na ni vůbec neměla vztahovat a přesto dostane od státu přes 1 miliardu!!!! Zdislav Opletal, Olomouc

1 0
možnosti
PU

P53e50t19r 28U27h48e64r

9. 6. 2018 11:10

Ty jsi schopen sem natáhnout naprostou hloupost, petříku. Přečetl sis vůbec ten nesmysl, co tady sdílíš?

Že Apoštolská církev, a další církve vzniklé později, dostane náhradu z podílu Římskokatolické církve už ten tvůj Zdislav zapomněl napsat. Ale to je pro vás, rudé dezinformátory, naprosto standardní postup.

3 0
možnosti
Foto

Jsem zvědava, provede-li se řádná kontrola, kam až povedou tunýlky, kterými se odčerpává z dané částky. Když vidím, jak se politici a jejich lobisté podíleli a možná stále podílejí na různých nečistých praktikách, nomohu věřit tomu, že tady by to bylo křišťálově čisté, obzvlášť když schvalování proběhlo jak proběhlo, tedy o půlnoci a v úzkém kruhu.

1 0
možnosti
Foto

Mám obavu, že i tu kontrolu provedou lidé, kteří jsou nějakým způsobem zainteresovaní na církevních restitucích.

0 0
možnosti
Foto

Úplně stačily jmenovité naturální restituce, technicky se to dalo zvládnout tak, že by provedení svěřilo krajům. Majetkové újmy v minulosti nelze řešit na účet současníků.

1 0
možnosti

Zrušit úplně současné církevní restituce, protože překračují termín nástupu komunistů 25. únor 1948 a odškodňují církve, které ani neexistovaly!

Vypracovat nový zákon o církevních restitucích a nechat ho schválit referendem občanů, protože to budou muset platit všichni občané.

Karma!

6 2
možnosti
Foto

Díval jsem se před chvílí na anketu na PL (odkaz sem nejde dát, protože PL jsou tzv. "nevěrohodné" médium), kde hlasovalo téměř 13.000 čtenářů a 90% souhlasí se zdaněním církevních restitucí dle návrhu KSČM.

1 0
možnosti
Foto

Velmi zajímavé myšlenky, karma R^

2 4
možnosti
Foto

Doposud jsem byl docela neutrální, ale když tento autor tvrdí, že jsou církevní restituce předražené, tak je to pro mě důkaz, že jsou naprosto v pořádku.

7 2
možnosti
Foto

Autor se opírá o čísla, která uvádí.

0 0
možnosti
AL

Karma přes 37?

---------------------------

Neumím si představit, co by se dělo, kdyby se článek dostal na titulní stranu!

:-)R^

0 2
možnosti
Foto

Takové články se na titulku nedávají.

Tam se dávají články, které obhajují církevní restituce a bojují proti jejich zdanění: https://vladimirhavranek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=665809

1 1
možnosti
Foto

Při odškodnění obětí zločinu, je třeba vzít do úvahy i ztracené příležitosti a čas po kterým bylo obětem znemožněno nakládat se svým majetkem. Z těchto důvodů nelze hovořit o předražení. Z mého pohledu jde spíš o podhodnocení a obětem by mělo náležet více.

7 1
možnosti
JT

J35i18r93i 15T80i66c41h88y

6. 6. 2018 17:11

Nechci se poustet do dlouhych komentaru. Cirkve nic nevlastnily a nemelo jim byt nic vraceno!

2 3
možnosti
Foto

Komunisté po roce 1949 provedli soupis církevního majetku, který následně potrdily ONV a KNV. Dále komunisté v roce 1949 prohlásili, že církevní majetek zůstává nadále majetkem církve a socialistický stát jej má v opatrování. Tohle jsou dokumenty o které se opřel Ústavní soud, když rozhodoval o nároku církve o majetku.

2 0
možnosti
MK

Jen je podivné, že právě Husité bojovali proti církevní chamtivosti a vyvolali kvůli tomu dokonce dlouholetou občanskou válku v naší zemi. Jan Hus se musí v hrobě obracet, když vidí chování těch, kteří se zašťiťují jeho jménem...

Zdroj: https://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=665837R^ Palec nahoru za blábol roku.

Husité nebojovali proti církevní chamtivosti, ale z jejich pohledu proti zkaženosti církve s cílem vymýtit všechno zlo, protože z pohledu husitů se přiblížil konec světa. To bylo středobodem jejich víry, parusie.

Jo, Husem se moc neoháněj. Husovy příjmy převyšovali několikanásobně příjmy obyčejných kněží, kteří neměli to štěstí jako Hus a neměli několik obročí.

A jinak, šlo o majetek, který husité zabavovali církvi, pokud zrovna neničili a ten se dostával do rukou husitských vůdců ;-D

1 1
možnosti
PB

Přesně tak. Na to jsem ani nereagoval, to by autor nepobral. Husité nebojovali proti církevnímu zlu, nýbrž prosazovali své zlo na úkor jiných.

2 0
možnosti