Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Domnívám se, že základním problémem (tedy - v případě tohoto článku a této diskuze) pana Petříka je, že nezná skutečný význam slova "exkomunikace". Podle jeho zmatených výroků usuzuji, že exkomunikaci zřejmě považuje za nějaký druh alternativního trestu, kterým by měla církev automaticky zvalchovat hřbet každého hříšníka.

Při vědomí této jeho znalostní mezírky jsou jeho radikální výkřiky v zásadě pochopitelné. Méně pochopitelná je ovšem jeho snaha pouštět se do témat, o kterých neví ani zbla. Jeho nenávist vůči všemu církevnímu (kromě Jana Husa dle Otakara Vávry) je sice obecně známá a věřím, že mezi jeho fanoušky i ceněná a obdivovaná, ale ani tento hnací motiv není schopen nahradit výpadky v alespoň základní znalosti tématu.

4 0
možnosti
Foto

Tak zatím podle příspěvků katolíků zírám, jak potvrzují slova poslance Igora Jakubčíka.

Žádná sebereflexe, žádná pokora, jen obhajoba fašistů a bagatelizování zločinů katolíků jako např. Josefa Tisa.

Ani jeden katolík zde v diskusi nepřiznal, že Josef Tiso měl být za holocaust exkomunikovaný, zato s exkomunikací kněze Plojhara za neuposlechnutí nadřízeného preláta katolíci souhlasí.

Takové náboženství pokládám za ostudné.

1 2
možnosti
Foto

Kde bagatelizuje kdokoliv z oponentů zločiny Jozefa Tisa? Prosím o přesnou citaci!

1 0
možnosti
Foto

Pane Petříku, je Vám jasné, že takhle získáváte vědomosti o věcech o kterých nemáte ani páru a to zadarmo? Měl byste kolegům Oulickému, Kavkovi a dalším poděkovat. Tolik časů Vám věnovali a asi budou ještě věnovat! A zase zadarmo, ale Vy stále dychtíte po větším vědění a tak určitě přijdete s dalším podobným tématem, jak Vás znám. Ale chtělo by to důkladnější samostudium a odtrhnout se od Nejedlého, Jiráska a podobných, protože ač se to do Vás sype horem dolem, výsledky nevidím.

11 0
možnosti
PU

P88e60t35r 77U91h72e67r

23. 6. 2014 17:06

velká škoda je, že se to v té jeho hlavičce nechce udržet, někdy mám pocit, že to do ní ani nevleze...

3 0
možnosti
RJH

Nevidím jediný důvod, proč se měl jakýkoli slušný člověk distancovat od Pinocheta. Byl to hrdina, který zachránil svou zemi před komunismem, což výrazně ovlivnilo poměry Jižní Ameriky i ve světě (podpora Velké Británie při válce o Falklandy), a přinesl jí hospodářský rozmach. Kdyby nezlikvidoval těch několik set či možná tisíc komoušů, tito by zlikvidovali desetitisíce lidí a miliony by uvrhli do bídy, protože tak to dělali VŠUDE jinde.

Jinak o akcích na záchranu židů od různých katolíků se napsalo hodně, to jen vy nechcete vidět. Třeba slavný páter O'Flaherty, který byl díky odvaze svých akcí přirovnáván k Červenému bedrníkovi. 

Jste tou svojí nenávistí nemocný člověk. Je tu na blogu spousta hlupáků, ale z vás jako jediného je mi fyzicky špatně. Tolik zla a mindráků se snad ani do jedné lidské bytosti vejít nemůže.

12 0
možnosti
PU

P37e75t56r 86U24h22e55r

23. 6. 2014 17:07

poslední odstavec R^

3 0
možnosti
JZ

Jsou to nesmysly, aktivní nacisté byli exkomunikovaní automaticky v rámci tzv. exkomunikace latae sententiae, která nastupuje automaticky. Plojhar byl exkomunikován jenom proto, že odepřel poslušnost nadřízenému, to je v pořádku. Z každé práce Vás vyhodí, když budete odporovat šéfovi. To je normální.

5 0
možnosti
Foto

Ale Josefa Tisa katolíci (tedy Vatikán) z práce nevyhodili.

Takže páchat zločiny jako holocaust katolíci mohou, ale odepřít poslušnost nadřízenému ne.

0 0
možnosti
Foto

Prosím autora o sdělení, kde se veřejně distancoval od činů:

ateistky Hepnarové, hromadné vražedkyně

ateisty Mrázka, masového vraha z padesátých let

ateistů manželů Stodolových, masových vrahů

ateisty Grebeníčka, sadistického vyšetřovatele StB

ateisty Máchy, sadistického vyšetřovatele StB, který umučil R.D. Josefa Toufara ...... Pokud nikde, pak svou, pochroumanou, logikou je spolupachatelem těchto činů. Jinak si nelze vysvětlit vyznění tohoto článku a jeho poslední věty v něm, kdy obvinění o kolaboraci církve s nacisty z úst pana poslance Jakubčíka opírá právě o toto údajné nedistancování se od nacistických zločinců. Krom toho si dovoluji poznamenat, že jedním z důvodů „exkomunikace latae sententiae“ je odpadlictví od víry, což u nacistů, kteří přešli k uctívání kultu Prozřetelnosti vytvořeného Adolfem Hitlerem a jeho nejbližšími, prokazatelně nastalo. Tímto se stal automaticky exkomunikovaný a sám Adolf Hitler.

4 0
možnosti
PU

P30e39t68r 81U92h40e89r

23. 6. 2014 17:04

já mu to říkám taky, že mezi jeho ateisty je mnoho zločinců, od kterých se nedistancoval...na to ale nemá odpověď, jarmil jeden....

2 0
možnosti
PB

...... nyčko jde vo to, ešivá vona ta exkomunikace nějakým způsobem brání využívat těch neskonalých výhod na onom světě. Pro ty exkomunikovaný to musí bejt neskutečnej nervák, když si představí, že jim pod kotel může přikládat Áda s Pinochetem !R^

1 0
možnosti
JV

No tak jsem si dělal srandu a právě vyšel blog pana Zieglera, kde hned v úvodu píše, že "..Ve skutečnosti byly církve jediné síly, které stály neochvějně v boji proti nacistickému režimu a které tento režim považoval za své nejnebezpečnější odpůrce…"   A já si dělal srandu. Tak ještě tu Horákovou a máme to komplet  ;-D

3 0
možnosti
Foto

Též jsem blog pana Zieglera četl a přidal tam svůj příspěvek.

1 0
možnosti
MD

Pripravovat 'cloveky' o iluze. Tak to by vam slo.

1 0
možnosti
JV

Ti se na vás sesypali zase ;-D Za války přece nejvíce trpěli katolíci, odboj organizovali kněží, partyzáni byli baráčníci a Horáková byla z ODS.

3 0
možnosti
Foto

Tak Ante Pavelič nebyl ani fašista, ani nacista, byl to pouze Ustašovec, který se nedopustitl žádných zločinů.

To jsou mi novinky.

Jen jsem zvědavý, kdy jej dá katolická církev blahořečit.

1 1
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik