Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Vse marne, mili diskutujici. Komundirovi vyznam slov "akademicka svoboda" nevysvetlite.....Rv

4 1
možnosti
Foto

Dovoluji si zveřejnit názor z diskuse od Milana Kesla, protože lépe bych to nenapsal:

"Nevím,kdo v této tahanici vyhrál,ale vím kdo prohrál.Páni profesoři.Universitní profesoři užívali odjakživa velkou společenskou prestiž.Ti co dříve studovali si svých profesorů vážili a i po odchodu do praxe je respektovali.Člověk se běžně s universitním profesorem nesetká.V televizi jsou mu představováni jako lidé seriosní,rozumní s perfektním vystupováním.Kromě úsměvných historek není o nich slyšet , v minulosti ani nebylo , nic špatného.Člověk si nedovede představit,že by na příklad pan profesor Dr. Pafko běhal v průvodu homosexuálů s transparentem "jsem katolická buzna",nanejvýš si jej představuje jak jede na kole do špitálu.Teď se stane toto. Člověk si říká,kdoví co je tam mezi nimi za lidi a reputace je fuč.Souhlasím plně  prezidentem,že má podepisovat jen to s čím souhlasí.Myslím si také,že podávat si navzájem ruku při předávání diplomu by byla od obou nechutná přetvářka."

Celá diskuse zde:http://zpravy.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A130523_145339_domaci_hv

1 8
možnosti
MK

Tahle věta je dobrá "Člověk se běžně s universitním profesorem nesetká" ....já jsem se tedy setkal s dost univerzitními profesory. Mnohé z nich jsem měl jako vyučující dějin, filozofie a teologie. Mnozí z nich měli za sebou stáže na renomovaných zahraničních univerzitách a přesto to byli lidé jako všichni ostatní, se svými slabostmi. To, že vy a pan Kesl máte nějaké zvrácené představy o profesorech neznamená, že to sdílí všichni. Navíc pan Putna běhal s transparentem "katolická buzna" protože to byla reakce na to co pronesl Bátora. Ale to vy nejste zřetelně schopen pochopit. To, že se za Putnu postavil kardinál Duka a kardinál Vlk, stejně jako akademická obec neznamená, že by se tito stavěli za propagaci homosexuality, ale znamená to, že ctí akademické svobody, protože kandidáta na profesuru narhuje vedení akademické obce. To nemá nic společného s politikou , sexuální orientací, ale pouze s odborností dotyčného.

Kdo nectil akademické svobody byli nacisté, komunisté a Zeman:-P

6 1
možnosti
MK

;-D Ještě jeden článek a bude z toho boskovická trilogie o Putnovi a katolické církve. To už není snaha něco pochopit, to je obsese

9 2
možnosti
JS

To je spíše nějaká potřeba omluvit vlastní soužití s Vítězslavem, jinak není možné že by to někoho takhle rozrušilo. ;-);-D

7 2
možnosti

Tak předně, pane autore, Dominik Duka se rozhodně nepostavil za Martina Putnu, to špatně čtete či posloucháte. Výrok, který citujete, naopak svědčí pro pana Zemana (není přece jen nějakým podepisovačem, viďte ?).

Za další, v čem že se měl postavit za opata Strahovského kláštera, který řekl, že plně respektuje rozhodnutí UK ?

http://christnet.cz/zpravy/25313/opat_pojezdny_plne_respektuji_rozhodnuti_univerzity_karlovy.url

Za Martina Putnu se postavili kardinál Vlk a Tomáš Halík, budiž jim za to poděkováno. Respektují totiž zákon (o VŠ).

A abych nezapomněla, pane autore, tem, kdo říká toto, si nemůže činit morální nárok na kritiku druhých :

Novináři jsou pitomci, hnůj a fekálie. Novináře dělím do dvou skupin. Tou první skupinou jsou normalizační komunistická práčata. Tento typ pokládám za novinářské prostitutky a hluboce jimi pohrdám. A pak je druhý typ novinářů. A to nejsou jen hlupáci, to jsou sebevědomí hlupáci, kteří píší o všem a nerozumějí ničemu. A tito hlupáci spolu s novinářskými kurvičkami vytvářejí mediální prostředí v této zemi." Někteří puritánští členové ČSSD kritizovali Buzkovou pro její údajnou sexuální promiskuitu. Nejsem puritán a jen jsem s pobavením poslouchal příběhy několika kolegů, jak překonali vzdálenost mezi kunderovskou registráží, kontaktáží a konzumáží během jediného dne. Shodně s Markem Twainem bych jen dodal, že hodnota této trofeje byla poněkud devalvována četností jejich údajných výskytů. Mimochodem, říká se mu skútr a já jsem se pořád ptal, co to znamená. A není to karosovaný motocykl, je to zkratka, kterou ostře odsuzuji a kterou ho oblažují jeho kolegové ze Senátu a která zní zkurvený trpaslík. Ale já v žádném případě nechci kritizovat pana Žantovského za jeho fyzický vzrůst, i když v jeho případě zhruba odpovídá jeho intelektuální potenci. P.S.: Tomu, kdo kritizuje jednoho, aniž by - pro totéž, nebo dokonce horší jednání - kritizoval druhého, se u nás doma, v České republice, říká POKRYTEC.

10 4
možnosti
PU

P45e71t60r 74U11h11e16r

25. 5. 2013 7:45

Napsala jste to velmi dobře, jen si myslím, že to Petřík stejně všechno nepochopí. A to, co náhodou pochopí, popře.

9 3
možnosti
PU

P16e62t77r 69U59h98e48r

24. 5. 2013 21:57

Toto si přečtěte, to má úroveň: m.idnes.cz/blog/clanek.341952.idn

2 2
možnosti
FV

Už jenom ta věta....mne šokovalo možná nejvíce ze všech událostí po roce 1989.

Rv

8 3
možnosti
BM

Pan Petr Uher má naprostou pravdu........

6 5
možnosti
Foto

Pokud místo argumentů souhlasíte s osobními urážkami, to je tedy pěkná vizitka křesťanů. To i komunisté mají vyšší úroveň.

8 12
možnosti
PK

I největší liberál v katol.církvi Halík je proti Prague pride a podobným akcím, ale vadí mu omezování akadem.svobod, tudíž se postavil za Putnu. Prostší už to nemůže být. Jenom pan Petřík v tom bude neustále hledat něco jiného. Zeptejte se přímo katolíků, jestli jsou pohoršeni konáním Putny a jestli by kvůli tomu svému "výstupu" neměl být jmenován. Vám jako ateistovi to přece může být putna.

11 4
možnosti
Foto

Prosté to je, v tom máte pravdu. Problém ovšem je, že M. Putna svým jednáním značně zostudil katolíky i UK a ti místo, aby odsoudili jeho chování, tak se ohání, že je omezována jeho osobní svoboda. Jeho osobní svoboda omezena nebyla, titul profesora stejně dostane, ale kromě ostudy katolíků je to i ostuda University Karlovy.

Řeč je o ostudě, kdy katolíci zapírají svoji víru, jen aby tuto záležitost mohli obrátit proti prezidentu Zemanovi.

6 9
možnosti
PU

P17e35t76r 14U49h33e21r

24. 5. 2013 19:13

Petříku, vy zde na blogu reprezentujete ateisty. Dle vaší logiky jsou tedy všichni ateisté stejní trollové jako vy? Všichni ateisté píší stejné hlouposti jako vy?

11 3
možnosti
PU

P85e26t40r 51U90h87e47r

24. 5. 2013 18:58

Nechápu Petříku, proč vy, totální odpůrce církví, máte stálou potřebu o nich psát. To údajné poškozování katolické církve vás přeci musí hřát na srdci a dělat vám velkou radost.

Nevím, proč se pořád k církvím vyjadřujete. Věřící nejste, tak nechte církve, ať se se svými problémy vypořádají sami. Vy jim v tom určitě pomáhat nebudete.

A mimochodem, pokrok prostě nezastavíte, to co prošlo za Masaryka, by před sto lety také nebyl hit.

11 4
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik