Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Možná by bylo na místě uvědomit si, že Petra Kvitová v ČR již zaplatila tolik daní, že na to musí dělat desítky jiných. Mám-li zůstat spíše optimistou, pak si rovněž myslím, že "ušetřené" peníze Petra a členové realizačního týmu neprojedí, ale naopak budou je investovat do smysluplněnjších projektů, než by to dokázal český stát. Uvědomte si, že ten případ je marginální. Mnohem důležitější je radost, kterou nám Petra svými sportovními úspěchy dělá.[>-]

0 0
možnosti

Každý má právo si vybrat, v jaké zemi bude žít. Dělá to nejen Petra Kvitová. Všichni nejlepší světoví tenisté mají sídlo kvůli daním v Monaku. Nápad na to, aby ten, kdo nežije v Česku, je nereprezentoval, je mimořádně hloupým. V žádné jiné zemi by se žádné takové štvanice na úspěšnou tenistku nekonali. Normální lidi jsou na Petru Kvitovou pyšni. Je přirozenou lidskou vlastností, že lidé sídlí tam, kde jsou nízké daně. Švédové by o tom mohli vyprávět. A jak zareagovali? Snížili své do nedávna nejvyšší daně v Evropě.

7 1
možnosti
Foto

Tak štvanice je především na poslance Humla, který upozornil na neplacení daní u sportovců a na daňové ráje.

Není to vina Petry Kvitové, ale je to to vina zákonodárců většiny zemí světa, kteří toto umožňují.

Je ironií, že Hoeness, který daně pouze krátil, skončil ve vězení zrovna jako otec Stefi Grafové a člověk, který neplatí daně vůbec, je to podle zákona a v pořádku.

Na hlavu je postavený celý systém, protože pokud mají sporotvci trvalý pobyt v Monaku, tak reprezentují Monako a ne svoji zemi.

A člověk, který platí daně v zemi, kde se narodil je jen hlupák a závistivá rudá špína.

3 6
možnosti

Docela humus. Srovnavat Kozeneho a Kvitovou, docela humus...

A navic s tim Ueli Hoenessem jde o naprosto neco jineho. A hlavne to nebylo o tom, ze Hoeness vydelal spoustu penez.  To , ze byl potrestan nema nic spolecneho s nejakou vladou v Nemecku.

6 1
možnosti
Foto

Tak nejen Babiš, ale i Zeman se bojí hněvu davu, když oba znají zákon stáda.

Na jedné straně hřímají proti Švarc systému či daňovým únikům, na straně druhé takto podporují neplacení žádných daní.

Ne každý má odvahu jako poslanec Huml, nazvat věci pravým jménem.

1 8
možnosti

zajimave by bylo porovnat dane ktere zaplatila CR Kvitova s danemi, ktere plati cesti internetovi komunisti. 

Skoda, ze se po roce 89 neprovedla obdoba denacifikace jako v Nemecku po valce. Rudou spinu by ty kecy rychle presly…..

6 1
možnosti
Foto

Tak největší internetoví komunisté jsou nyní v Kanadě či USA a pomlouvají Českou republiku a české občany, kteří v ČR platí daně.

1 10
možnosti

Z celé diskuse o P. Kvitové pro mě osobně vyplývá jeden poznatek, a to nesmyslnost prosazování referenda coby řešení zásadních otázek.

Mám na mysli například výroky poslance Humla, který se evidentně neorientuje v daňových zákonech a v problematice státního občanství.

Pan Petřík vystupuje jako podnikatel, asi má dobré účetní, protože nemá představu o složení a relacích daní odváděných do státního rozpočtu.

Děsivé na tom je, že jsou to všechno na netu lehce přístupné informace, nemluvě o nějakém právním povědomí.

Když si přečtu diskuzi, tak podle mého odhadu maximálně třetina přispěvatelů ví, o čem je řeč, ostatní je lůza, která se neobtěžuje zjistit si skutečný stav a oblíbenému politikovi odkýve cokoliv.

10 0
možnosti
Foto

Pokud si všichni naši občané vezmou příklad z Petry Kvitové, tak nemocné, kteří nebudou mít na drahé ošetření nechejme zemřít a staří lidé ať pracují až do smrti.

A zrušme vojsko, policii, vládu, Parlament atd.

0 5
možnosti

Tak zase "národ" má téma Kvitová, nic jiného než Kvitová neslyším. Pan Horáček říká s nadsázkou - fuj národu, který vyhání své sportovce do exilu - dnes ne do  Brixenu, ale do Monaca. Pane Horáčku - není problém na malinkém území vyrobit ráj. Nejen daňový, mně se tam také líbí. Natlačí se tam boháči a tak zdroje (zdroje jsou;-D) se dostaví i jinak než jen z daně z příjmu. Problém je mít a rozvíjet prosperující státy, nejen "enklávy" jako tento či Lichenštejnsko nebo nově Macao. Rozhodl jsem se, že navrhnu milovanému knížeti, je stejně chytrý jako nebožtík  Rainier - udělejme daňový ráj na Orlíku.

Jinak Petra je v tom nevinně - má určitě poradce, kteří myslí a jednají v podstatě za ni. Její úloha je hrát tenis a to musí být fuška jako za doby gladiátorů.

0 0
možnosti

Napsal jste to dobře.R^ Vůbec mi nevadí, že se do mě místní bolševická letka pustí, protože je to pravda. Každý přece moc dobře ví, že se přestěhovala z prostého užitku a všichni ji tu ochraňují jako zlaté tele. Omyl, prostě a jednoduše se potřebuje vyhnout placení daní, jelikož jsou u nás vysoké. Tohle téma vůbec není o závisti, to je jen alibismus, jiný argument její zastánci nemají. Civilizované země tohle řeší padesát let a tlačí na daňové ráje.

4 15
možnosti
Foto

Dívám se, že tito "diskutéři" řádí jako vzteklí psi, většina příspěvků je úplně mimo téma.

Školní příklad toho, co dokáže davová psychóza a štvanice na toho, na koho dav ukáže.

4 16
možnosti

Mít ty prachy, taky je mám v Monaku, než je cpát užvaněné chamtivé politické lůze. Dodnes mne ta politická lůza z celého spektra přesvědčila o jediném, že v první řadě každému politikovi jde o sebe a občan? to jsou jen kecy.

3 0
možnosti

Neplaťme daně, nebo se placení vyhýbejme jako to dělá Kvitová. Nepotřebujeme pak smutnit za padlé vojáky v Afghánistánu, protože nebude mít armádu, nepotřebujeme policii, soudy ani úředníky a základní školy pro své děti si bude platit každý sám. Kvitová pro nás nemůže být vzorem, protože nás nemá ráda. A nejenom ona. Veřejnoprávní média by si toho měla všímat a podle toho se i k takovým "vyčuránkům" chovat. Přece si je platíme, ne?

6 9
možnosti
Foto

Máte představu jaký podíl z vybraných daní jde na bohulibé účely a kolik se rozkrade na hovadiny?

5 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik