Hysterie našich médií v kauze Vítkov

Je neuvěřitelné jaká kritika se snesla na hlavu prezidenta Klause, když si dovolil vyjádřit svůj názor na výši trestu udělenou Vítkovským žhářům.

Včera jsem chvíli sledoval Č24 o této kauze, kde se zmocněnec postižené rodiny Markus Pape svými výroky a názory o rasismu dostával mimo realitu a jeho výroky snad nemá ani smysl komentovat.

Není přece jen rasismus vůči Romům, jako v případě Vítkovských žhářů, ale též naopak, tedy o rasimu Romů vůči bílé většině. Po něm vystoupili dva pánové (na jejich jména si nevzpomínám, tak se omlouvám), z nichž jeden kritizoval prezidenta Klause, že mu nepřísluší komentovat takové případy.

Načež už to nevydržel moderátor Jakub Železný a zeptal se jej, zda by takto mluvil, pokud by se prezident Klaus přidal k našim politikům, kteří vysoký trest schvalují a prezentují ve všech sdělovacích prostředcích. Na tuto otázku nedokázal odpovědět. Druhý diskutující  již byl k výrokům politiků smířlivější, s tím že svůj názor může vyjádřit každý občan, tedy politik i prezident.

Oba však souhlasili s výší uděleného trestu, kterou se prezident Klaus odvážil kritizovat a jeden z obhájců Vítkovských žhářů dokonce prohlásil, že je to sociální poprava pachatelů.

To jaká se strhla hysterie médií, že dokonce i správce blogu na „idnes“ se neodvážil žádný z příspěvků na toto téma dát do Žebříčků „zaujalo nás“, kdežto když překliknete  na „zaujalo vás“ a tam je naprostá většina příspěvků týkající se této kauzy, tak si říkám, že něco není v pořádku.

Jestli kandidátka na senátorku Janáčková pošle jako součást reklamních letáků zápalky a už je médii viněna jako sympatizantka Vítkovských žhářů, kde proboha jsme?

Kam jsme se to v této hysterii médií až dostali?

A nyní se zeptám. Proč média nebyla podobně hysterická, když jeden dospělý rom poslal několik romských  nezletilých pachatelů zavraždit 81letou stařenku? Vždyť přece i tento čin byl dopředu připravený, pachatel je dovezl na místo činu a patřičně „instruoval.“

Pokud si vzpomínám, Vítkovským žhářům nebyla přičtena jediná polehčující okolnost.

Jaké polehčující okolnosti byly v případě tohoto dospělého roma, který vychovával k vraždám mladou generaci tohoto etnika? Pokud si vzpomínám dostal pouze 14 let. Za plánovanou, dopředu připravenou a dokonanou vraždu…

O směšných trestech pro jiné romské pachatele trestných činů ani nemluvě. Vždyť i policie se bojí toho, aby nebyla nařčena z rasismu a tak raději nezasahuje.

Proč se objevila výzva normálních občanů, kteří dodržují zákony k založení občanského sdružení „Právo pro všechny“?  Vždyť v té výzvě není nic jiného, než aby justice každému měřila stejným metrem! Nic víc!

Její autoři by mezi svými členy uvítali i slušné romy dodržující zákony! Slušných romů také není málo a doplácí na ty nepřizpůsobivé. Proč ale zrovna ti nepřizpůsobiví mají takovou ochranu ze strany policie, justice, vlády i Evropské unie? Když jsem ve včerejších novinách četl, že i Francie musela Evropské unii ustoupit v otázce vyhošťování nepřizpůsobivých romů, tak jsem si musel položit otázku:

„Vládne Evropské unii evropský parlament nebo nepřizpůsobiví romové?“

Tak nevím. Zřejmě zde budu všemi možnými pseoudoochránci lidských práv napadaný jako rasista, ale jako zákony dodržující a pracující člověk chci jediné:

Stejné právo pro všechny lidi celého světa bez rozdílu barvy pleti!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaromír Petřík | čtvrtek 21.10.2010 11:38 | karma článku: 39,11 | přečteno: 2322x