Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

meyla

1. 6. 2011 11:09
Vaše objektivita je pozoruhodná...

Pokud tvrdíte, že Srbsko, Irák či Libye nikoho neohrožovaly, pak dovolte zmínit fakta. Každá z těchto zemí se stala nebezpečným sousedem pro své okolí a na sousedy několikrát zaútočila (Srbsko na všechny sousedy v bývalé Jugoslávii, Irák na Kuvajt a Írán, Lybie na Egypt a Čad). Všechny tyhle mírumilovné země mají také záznam co se týče vlastních lidí (Srbsko/Jugoslávie např. se svými nekomunistickými oponenty po WW2 nebo s Kosovany později, Irák se svými Kurdy či Šíty, Lybie s Kaddáfího oponenty z jiných klanů). Je jen na vás a vaší svobodě tvrdit, že tyto státy nikoho neohrožovaly. Zní to ale jako trapný vtip.

0 0
možnosti
JP

JaromírP.

1. 6. 2011 12:30
Re: Vaše objektivita je pozoruhodná...

V bývalé Jugoslávii probíhala občanská válka, kde zločiny páchaly všechny strany.

Za viníky NATO označilo Srbsko a bombardovalo hlavně civilní průmyslové objekty, infrastrukturu a zahynula spousta civilistů - tedy NATO spáchalo válečný zločin. Irák v době svého napadení nikoho neohrožoval a byl napadený pod zcela vylhanými záminkami. O tom, že by v současné době někoho ohrožovala Libye též nic nevím.

Válečné konflikty (které se nyní nazývají např. bezletová zóna) v posledních letech rozpoutávají USA, nebo tzv. vyspělé evropské státy.

0 0
možnosti
SK

slava kunst

1. 6. 2011 1:33
možná by bylo záhodno

rozlišovat rozdíl mezi fašismem a nacismem, někomu to možná splývá, ale rozdíly tu jsou.

0 0
možnosti
B

bofums

31. 5. 2011 21:21
Burské války.

V té době byli čeští lidé ve většině sympatizanty Burů a " fandili " jejich boji

proti Angličanům- viz staré Vlímkovy kalendáře z oné doby. V dětství jsem byl

jednoznačně Bur, ač Angličané za záminku k válce použili fakt, že  Burové

/ potomci Holanďanů / byli otrokáři. Je zajímavé i to, že otroci spolu s nimi

většinou stáli proti Anglii.

0 0
možnosti
JP

JaromírP.

31. 5. 2011 21:52
Re: Burské války.

Búrské války jsou přece jen trochu známé na rozdíl od vyvražďování obyvatel bývalého Belgického Konga. O této genocidě ví poměrně málo lidí a přesto je co do důsledků a obludnosti plně srovnatelná s holocaustem za druhé světové války.

0 0
možnosti

jarinka

31. 5. 2011 21:15
Ideologie neideologie,

zabíjení lidí kvůli území a majetku bylo a je. Dnes lidé haní komunisty, ti nahoře proto, že se bojí o svoje postavení a o nakradený majetek, ti dole proto, že se bojí o to málo, co jim ještě zbývá. Kdyby přišel nový Hitler, většina bude hajlovat. Touha po majetku je dle mého ten nejhorší stimul a ta nejhorší ideologie. A "soukromé" vlastnictví půdy a velkých objektů je pěkná krávovina. Vám karma.

0 0
možnosti

Johny_S

31. 5. 2011 20:28
Nu, ono se stačí rozhlédnout.

Evropské imperialistické státy dost často dospěly k jakéstakés demokracii. Fašistické státy dospěly k demokracii teprve, když byl v nich fašismus svržen. Všechny státy, které vyznávají či vyznávaly komunistickou ideologii, jsou totalitními diktaturami. Pročpak asi nikde nebyl vybudován svobodný a demokratický režim podle Marxových myšlenek?

0 0
možnosti

rezjirrezjir

31. 5. 2011 19:58
Všichni se mýlite

protože sami nacisté už před WWII tvrdili, že se inspirovali v Bulharsku. Viz konrád Heiden, Jeden muž proti Evropě. Praha, Fr. Borový 1938.

0 0
možnosti