ČSSD bojuje za co nejlepší volební výsledek KSČM

Vždycky jsem si myslel, že se každá politická strana snaží získat co nejvíce voličů právě pro svoji stranu. Po televizní diskusi představitelů ČSSD Lubomíra Zaorálka a KDU-ČSL Pavla Bělobrádka již toho názoru nejsem.  

Je jasné, že žádná současná politická strana v nadcházejících volbách nemá šanci získat více než 50% hlasů voličů a vládnout tak sama. Z tohoto důvodu nás voliče budou zajímat povolební koalice. Koalice mají svůj význam a smysl už jen z důvodů, že se koaliční strany vzájemně kontrolují a snaží se prosadit maximum svých zájmů, což by de facto měly být jejich volební sliby a volební program. Není však nic výjimečného, když se politikové koaličních stran vzájemně snaží vůči sobě o různé podrazy, čehož jsme si při vládě Petra Nečase užili více než dost.

Nyní mne doslova „uzemnilo“, když ČSSD u níž je předpoklad volebního vítězství, hledá koalici s KDU-ČSL, se kterou nemá svým politickým zaměřením nic společného a navíc nemá jistotu, zda se vůbec dostane do parlamentu.

ČSSD se odjakživa prezentuje jako strana levicová se sociálním cítěním a se zaměřením na životní jistoty občana.

KDU-ČSL se zase prezentuje jako středopravicová strana (klidná síla) se zaměřením na rodinu a stojící na křesťanských hodnotách.

Ale jaké jsou to vlastně křesťanské hodnoty? Co si pod touto větou představit?

Od zákazů antikoncepce, potratů, církevních restitucí (navíc v parlamentu prosazené doslova korupčním způsobem bývalým premiérem Petrem Nečasem, Miroslavem Kalouskem a Karlem Schwarzenbergem) až po adoraci bratrů Mašínů. Můžeme sice namítat, že jmenovaní politikové nejsou členy KDU-ČSL, ovšem jsou to křesťané, tedy přesněji řečeno- katolíci.

Uvedení politikové společně s předsedou KDU-ČSL Pavlem Bělobrádekm vyznávají metody boje proti komunismu způsobem, s jakým by si nezadal ani Pol- Pot, což je případ právě bratrů Mašínů.

Pavel Bělobrádek v jedné internetové diskusi nepřímo říká, že každý, kdo si zadal s komunismem a byl přitom zavražděn, je svým způsobem vinen a tímto jsou vlastně jejich vraždy omluvitelné. Pachatele těchto vražd (stejně jako jiní křesťané např. Petr Nečas, Karel Schwarzenberg či Miroslav Kalousek) má za hrdiny, kteří si za tyto činy zaslouží vyznamenání.

Toto ostatně strana KDU-ČSL potvrdila, když v Praze za svého volebního lídra jmenovala Daniela Hermana - bývalého šéfa ÚSTR. Tento institut se za jeho vedení místo zkoumání dějin totality změnil na pouhou komunistobijeckou propagandu, která hlásá, že ten, kdo zavraždil člena KSČ, nebo toho, kdo si zadal s komunisty je hrdinou a zaslouží si vyznamenání. Daniel Herman je jeden z nejhorlivějších zastánců bratrů Mašínů a z vedení ÚSTR byl tento extremista doslova "vykopnutý."

KDU-ČSL, TOP09 a ODS tímto dokázali, že nemají žádnou úctu k lidskému životu a to co vyčítají komunistům v padesátých létech, schvalují nyní (navíc lidí, kteří si jakkoliv zadali s komunisty v letech 1948-1989 jsou miliony) a ti všichni si dle tohoto jejich výkladu de facto zaslouží smrt…

Potom tedy nechápu slova Lubomíra Zaorálka o nabízené koalici právě lidovcům. Je to podle mne stejné, nebo horší, než kdyby nabídl koalici DSSS.

A důsledek?

Jak napsali diskutující Jaroslav Fišer:“ jak je vidět, Sobotka dělá všechno pro to, aby komunisti drtivě vyhráli“, nebo Daniela Poulová: „... jak je to dlouho, kdy Zaorálek dštil síru a oheň na církevní restituce? Není to v rozkolu s uzavíráním koalice s křesťanskou stranou? Je to zoufalá situace... KDU ČSL šla do holportu s levou, s pravou...“

František Mlejnek: „Jeden důvod k tomu, že tentokrát nezbývá než volit KSČM. Alespoň nám, vědeckým ateistům“.

Je potřeba dalších komentářů? Pokud ČSSD uzavře koalici s KDU-ČSL, popřípadě s TOP09, tak je možné, že v řádných volbách možná budou mít komunisté více hlasů než ČSSD... Pro velké množství levicových voličů jsou ultrapravicové strany jako KDU-ČSL a TOP09 prostě nepřijatelné třeba jen z důvodů, které jsem zde uvedl.

Autor: Jaromír Petřík | úterý 1.10.2013 14:25 | karma článku: 15,93 | přečteno: 915x