Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

realateista

9. 11. 2010 12:55
Proč byli komunisté zlatí?

Komunisté měli základní ideu, že vše dělají pro lidi. Proto je bylo snadné chytat za slovo, navíc byl každý úředník vystrašený, kdyby se znelíbil.

Po roce 89 byla prosazena hesla typu "trh vyřeší vše, každý se má starat sám o sebe..."

Proč by tedy zde měli být úředníci "pro lidi"? V rámci starání se o sebe, se vlastně chovají tržně, pokud se zapojí do korupce.

Jedinou cestou je prosazení sociálně tržního hospodářství. Trh není cílem, ale prostředkem k dosažení prosperity a kvality života. 

0 0
možnosti
SN

kuča

9. 11. 2010 10:51
Napsal jste to velmi pěkně............

:-) ale co s tím. Úřady se rozrůstají, úředníci s v nich množí, jak štěnice, přiopilí poslanci schvalují zákony, které si vzájemně odporují a den ode dne omezují naši svobodu.

Starý vtip: Jací byli komunisti? Červení, nebo rudí? Odpověď: !Zlatí !

Současný režim nemá nic společného s tím, co jsme si představovali když jsme v 89. zvonili klíči. Je to jen vláda spřízněných mafií, lůzu mají na háku ! ;-O;-O

0 0
možnosti
JP

JaromírP.

9. 11. 2010 11:07
Re: Napsal jste to velmi pěkně............

Já jsem si jen uvědomil, jak je nyní člověk bezbranný, když jej semele byrokratická mašinerie. Ale, kde je odvolání? Naše nezávislé soudy? Ještě horší byrokratická mašinerie a navíc člověk nemá jistotu, že jeho případ bude souzený skutečně spravedlivě.

Tohle prvních pár let po revoluci nebylo. Tehdy si skutečně úředníci dávali pozor při jednání s lidmi a s vyplňováním různých lejster ještě byli nápomocni.

0 0
možnosti
X

xkalamitka

9. 11. 2010 9:56
a ještě budou stávkovat

proti odměňování za práci místo odsezených let ;-€!!

0 0
možnosti
P

pesimista

9. 11. 2010 10:13
Re: a ještě budou stávkovat

často chodím po úřadech a nechápu je úředníky možno odměňovat za PRÁCI;

0 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2605x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik