Diskuse

O pravdě

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Vaše zamyšlení mě nutí přemýšlet.

Navíc přemýšlím, zda je to dobře.

0 0
možnosti
JH

...  to je jen moje zkušenost, bylo to  opravdu ve velmi těžkém období, a od té doby jsem jakoby z jiného světa.  Ale to, čemu se v takových chvílích otevřeme, nejen v takových, to je pak jako naše pečeť. Uvědomila jsem si relativnost sebe, že smrt a umírání jsou něco, co nás vtáhne někam. kde naše pravda neplatí.

0 0
možnosti
Foto

Vždycky mě dostanete. Je strašně dobře, že jste tady na blogu, přinášíte něco jako záblesk odjinud. Já jsem spíš ten, co vezme provaz a půjde ty neřády vypráskat. Pište dál,V

0 0
možnosti
JS

Opravdu nádherně napsáno.

Jak se píše ve Zjevení Janově: "Potom jsem viděl, hle, tak veliký zástup, že by ho nikdo nedokázal sečíst, ze všech ras, kmenů, národů a jazyků, jak stojí před trůnem a před tváří Beránkovou, oblečeni v bílé roucho, palmové ratolesti v rukou."

Do náruče Boží přichází ohromný počet lidí, tolik, že je ani nelze sečíst. Bůh se prostě jen tak někoho nevzdá. Bůh své město, kde není útlaku ani bolesti, a kde sám Bůh setře každou slzu z očí, postavil pro nespočet lidí, nejen pro křesťany, ale i pro ateisty. Jinak by to Bůh Janovi takhle neukázal.

0 0
možnosti
Foto

Píšete pěkně, Kristova oběť dala mnoha lidem víru a naději. Dobře vám rozumím, prošel jsem také touto cestou, takže vím, o čem píšete. 

Kristova oběť ale nepřinesla své hodnoty všem, protože to ani není možné. Je to také cesta a pravda jen určitá, to je dobré rovněž pochopit. Pozice slabosti, bezmoci, ale i síly, to všechno jsou pravdy života. Kdo má svou víru pevně, tak si ji udrží. Ale ničeho příliš, ani té lásky, neboť se může stávat nepřirozenou a sentimentální.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 414x
mám ráda staré stromy, jabloně, višně, ptačí klábosení,

mám ráda květiny, čerstvé i uschlé, stolistou růži, ladoňky, třezalku, mateřídoušku, louku plnou bodláků a rdesna,

všechny čtyři období, proměny,

mám ráda les a potoky v něm...

Ale také jsem vystudovala teologii, baví mě kromě výtvarničení, fotografování a zahradničení, filosofie, psychologie, religionistika...

 

https://www.sdb.cz/podporte-nas/#financne