Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
1

1.ovce

25. 7. 2010 16:10
kdo nezažil - nepochopí 2

Většina těch, kdo takovýmto táborem prošla, se o sebe dokáže i v nejhorších chvílích postarat. A nejen o sebe, i o ostatní.

Kdo nezažil, ať neodsuzuje.

0 0
možnosti
1

1.ovce

25. 7. 2010 16:09
kdo nezažil - nepochopí

Nejkrásnější část života. Tábory skautské.

Nikdo si dnes nedovede představit, že děcka jezdívala na 3 neděle na tábory školní (podsadové - v podstatě oprásklé skautské) a pak další 3 nedělě ROH -cké do chatiček - a ty už stály za p*d. To jest 6 neděl prázdnin každý rok od 6 let bez maminek, které nedostaly dovolenou, (maximálně 14 dní!! ) Celou školní docházku. Nemyslím, že by například mně to nějak ublížilo. Naučila jsem se samostatnosti a zákony smečky, tedy lidské hierarchie, která platí všude stejně, pořád stejně.

Skautské tábory pod hlavičkou TJ ( pokračování skauta) byly nejskvělejší. Celý jeden měsíc bez rodičů. 60 dní samostatného života! Kdo si dnes dovede představit tu neskutečnou práci a oběti vedoucích i dospívajících pomocníků, kteří věnovali děckám všechen svůj volný čas přes rok a pak celý měsíc o prázdninách! Dnes je bohužel vše svázané tak pevně předpisy a hygienickými nařízeními, že se divím, že se do toho ještě někdo pouští.

0 0
možnosti
C

Chytry.Kocour

25. 7. 2010 15:35
pánbůh s tábory

rád cestuji,ale naštěstí sem tam nikdy nebyl. byly by to dva týdny promárněných prázdnin....

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1253x
Starobní důchodkyně z malého města v Čechách.

Seznam rubrik