Šmíra

Politická scéna - šmíra, média - ještě horší. Politici? Novináři? Ach Bože, do koho jsi duši dal?!

Tištěné noviny dávno nekupuji, snídani si kazím souběžným čtením zpráv na internetu.

Každý den doufám, že se konečně dočtu něco zajímavého a užitečného, třeba se někdo z našich novinářů pochlapí a začne psát na pokračování, bez emocí a subjektivních náhledů, seriál o tom, které reformy nám vedení státu připravuje a jaké dopady budou opravdu mít na život obyvatel našeho státu. Ale protože to není jen tak, to by totiž znamenalo skutečnou práci, prostudování mnoha materiálů, hodiny a hodiny soustředěného čtení, sebezapření ve prospěch objektivity a mnoho a mnoho dalšího odříkání si, těžko se dočkám.

Místo toho jsme ze všech stran krmeni ubohým seriálem, který bych pracovně nazvala "Co všechno provedla politická strana Věci veřejné v čele s pány Johnem a Bártou". Musím přiznat, že stejně jako nesleduji sáhodlouhé telenovely naší nebo zahraniční provenience, neboť svou rozvláčností a nesmyslností člověka začnou brzy nudit, tak už nesleduji serál o Věcech veřejných a jejich "skandálech". Je to nudné a nesmyslné, jen vata, aby bylo o čem psát; možná někým dobře honorované zastírání skutečných průšvihů. Komu to asi prospívá?

Abych pošťouchla autory konspiračních teorií, nabízím také jedno možné téma: Strana Věci veřejné byla za úplatu vytvořena PR agenturou pana Hrabovského a všichni aktéři tohoto mediálního varu jsou dlouho připravovaní agenti cizích států, kteří tu, jako tzv. spící, působili řadu let v různých profesích a nyní byli aktivováni, PR agenturou zformováni a plní své, předem dané, úkoly v politice státu tak, aby ho po politické, morální a ekonomické linii postupně rozvrátili. Výsledkem bude totální znechucení obyvatel Česka, jejich naprostá apatie vůči veřejnému dění, následně i tomu neveřejnému, posléze se přestanou rozmnožovat a uprostřed Evropy vznikne prales, obývaný pouze kůrovcem.

Že to je pitomost? Jistě! Stejně jako to, co nám denně, a nejen o VV, servírují soukromá i veřejnoprávní média.

 

Autor: Jarmila Vavrochová | středa 18.5.2011 13:04 | karma článku: 9,74 | přečteno: 539x
  • Další články autora

Jarmila Vavrochová

A je to!

10.1.2016 v 12:00 | Karma: 29,33

Jarmila Vavrochová

Uvnitř se blahem tetelící

15.11.2015 v 8:30 | Karma: 27,95

Jarmila Vavrochová

Jestli je to tak, jsme v řiti

25.9.2015 v 14:10 | Karma: 16,09

Jarmila Vavrochová

Asi mi něco uniká

23.9.2015 v 12:28 | Karma: 31,49

Jarmila Vavrochová

Solidarita ve všech pádech

20.9.2015 v 9:49 | Karma: 33,13