Pokrytectví zase vítězí

Každý den umírá na světě spousta lidí, mnoho z nich hrůzným způsobem. Čím je tedy smrt jedenasedmdesáti lidí v pašeráckém kamionu tak výjimečná? Stalo se to v Evropě, v převážně křesťanské zemi, kde si, zatím, většina lidí váží

života.

Lze spekulovat i o tom, zda nejde o vydírání šokem, protože dva z údajných podezřelých původně pocházejí z končin, kde je vraždění a mučení tolerovanou normou. To přece ti ďaurové nepřenesou přes srdce! Tak se naposledy vraždili Židé za holokaustu a toto téma je v Evropě stále velice citlivé, především v Německu. Pokud jde opravdu o takové vydírání, výsledek se již dostavil; politici pochopili a vydali patřičná prohlášení. Lidská oběť, z pohledu jejích organizátorů zanedbatelná, splnila účel.

Jako prostý český člověk nechápu, jak může být někdo takový zmetek. Když pominu nezákonnost pašování lidí, má věc i další, lidský rozměr: Nacpat do chladírenského, tedy neprodyšně uzavíratelného, kamionu tolik lidí, kolik se jich tam jen vejde, zvenku zavřít a v letním horku bez přestávky vézt hodně daleko, na to musí být opravdu silná nátura! A už jsem zase u té úcty k životu; u nás i jatečný dobytek má při převozu lepší podmínky.

Nájezdníky nevítám, naopak ale repatriaci volyňských Čechů, pokud mají zájem, považuji za normální. Po výbuchu v Černobylu se do našeho okresu přistěhovalo mnoho rodin a bez problémů zapadli do místní společnosti. Syřani to asi tak lehké nemají, ale už tu máme na chirurgii syrského primáře; Vietnamci problémy nemají, Ukrajinci, Poláci a Slováci pracující na stavbách a v automobilce jsou také v pohodě. Nejvíc problémů je zatím stále s naší romskou komunitou.

Ano, ČR je zatím téměř bez problémů. Ale až začnou evropští politici plnit svá nic neřešící prohlášení, bude mazec. Poptávka po silné osobnosti bude stále aktuálnější a jednoduché rychlé řešení, se všemi neblahými důsledky, je nasnadě.

Bůh ochraňuj Evropu. Alláhu jdi ...

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jarmila Vavrochová | sobota 29.8.2015 11:06 | karma článku: 28,91 | přečteno: 828x
  • Další články autora

Jarmila Vavrochová

A je to!

10.1.2016 v 12:00 | Karma: 29,33

Jarmila Vavrochová

Uvnitř se blahem tetelící

15.11.2015 v 8:30 | Karma: 27,95

Jarmila Vavrochová

Jestli je to tak, jsme v řiti

25.9.2015 v 14:10 | Karma: 16,09

Jarmila Vavrochová

Asi mi něco uniká

23.9.2015 v 12:28 | Karma: 31,49

Jarmila Vavrochová

Solidarita ve všech pádech

20.9.2015 v 9:49 | Karma: 33,13