Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

8. 7. 2010 8:27
pan Čermák má samozřejmě pravdu

Když stát začne šetřit, bude vyplácet méně na dávkách, důchodech, bude méně investovat na státních zakázkách, propustí spoustu lidí. Jednako spousta dalších nezaměstnaných (nejen propuštěných úředníků, ale i ve firmách které nedostanou státní zakázky), ti další budou dostávat méně peněz. Výsledek? No budou méně nakupovat. Obchodníci budou mít menší tržby, továrny neprodají výrobky, budou omezovat výrobu, propouštět další pracovníky. Kruh se uzavírá a hospodářská krize smutně pokračuje.

Možná bych to připodobnil k oné rodině na podpoře. Dostává od státu podporu, třeba si i půjčuje. Je to špatné? Platí někomu nájem, energie, živí se z ní pár obchůdků, i nedaleký hypermarket. Když jí tu podporu vezmeme, všechny obchůdky v okolí, i ten hypermarket se brzo zavřou. Nájemné se neplatí (není z čeho), ustřižené dráty, vypnutá voda. Ven je nedostanete, domy chátrají

Z obyvatelné čtvrti se stává ghetto ..

0 0
možnosti
M

martin5.3

8. 7. 2010 9:38
Re: pan Čermák má samozřejmě pravdu

Snad Vám jednou dojde, od koho se vybírají peníze na státní zakázky, státní podporu a státní úředníky...

0 0
možnosti
MŘS

Městečko řešení strašením

8. 7. 2010 2:36
Peněz nebude nikdy dost.

Jde o to, že je to jako hra "tanec kolem židlí" - dokud hraje hudba, vše je "OK".  Jakmile přestane hrát, někdo jde z kola ven. Zbankrotuje, protože v sysému, kde se peníze dostávají do oběhu jako dluh jich nebude nikdy dost pro všechny. Makroekonomie je opravdu něco jiného, než rozpočet rodiny.

0 0
možnosti
K

kaktusak

7. 7. 2010 23:00
Pravicová vláda ale nebude šetřit

Jenom ožebračí poctivé pracující, důchodce, studenty, nemocné, aby mohla víc rozdat svým lidem. Když jsou miliardy pro žoldáky v Afghánistánu a pro církve, tak je nejspíš peněz dost.  

0 0
možnosti
MU

Mira UL

7. 7. 2010 23:57
Re: Pravicová vláda ale nebude šetřit

ZALEZ, KOMUNISTO.

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

7. 7. 2010 21:47
Nejlepší hospodář Kalousek z TOP09 navrhuje dluh -135mld.

, to asi příští generace nezadluží, viďte ?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

7. 7. 2010 22:41
Re: Nejlepší hospodář Kalousek z TOP09 navrhuje dluh -135mld.

Jste ve své (hrané) blbosti vytrvalý. My jsme také a nenecháme vašimi debilotinami přeplnit diskuzi. Tak jen stručně (detailně jsem vám to psal - a nebyl jsem sám - nesčetněkrát): při se stavování rozpočtu a jeho projednávání už nikdo se schodkem nic nenadělá. Musí pracovat s existujícími zákony. I s těmi "prožírajícími".

Nebude to tak vždy. Je jen zajímavé, že se divíte, daním ze stavebního spoření, sníženému porodnému atd. Jak byste zajistil nezadlužování vy???

0 0
možnosti
KJ

zpetak

7. 7. 2010 20:18
Jo,jo milá paní.

Tudle jsem se od srdce zasmál¨u rádiového pořadu, kde telefonují posluchači a mluví o svých pocitech z dnešní politiky.Tam jeden pán pojmenoval pana Kalouska jako nejlepšího ekonoma světa.No, zasmáli jsme se všichni, celá rodina.Pan Kalousek, který neuměl rozeznat ekonomikou světovou krizi v době, kdy o ní už věděl celý svět (zvlášť Amerika).Na vlastní uši jsem pana Kalouska slyšel, že to jen Amerika, nás se netýká (asi myslel, že krize neumí plavat).Pak to sváděl na to, že nechtěl šířit paniku.A ten člověk, který by si ve světě už v ekonomice nebrnkl, opět bude mít v ruce státní finance.Pan Kalousek je účetní, ne ekonom s nějakou ideou.

Bůh s náma.Bůh s obyčejnými lidmi.Ti za nic nemohou, ale "šetření" nejvíc odnesou.Chce to klacek.Co rozhází a rozkradou to si bezzostyšně vezmou.Myslíte, že něco ušetří? Ano, ale zase rozhází.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

7. 7. 2010 22:46
Re: Jo,jo milá paní.

Pane, někdy je třeba mlčet, abyste neprozradil své IQ.  Vy znáte nějakého ministra financí který vykřikne: "Pozor, žene se na nás krize!"?  Znáte ministra financí, který řekne: "Krize se bude ještě dlouho prohlubovat!"?  To by nebyl ministr, to by byl král debilů.

Chce to poslouchat stanoviska pana Kalouska. Jsou všechno, jenom ne krátkozraká.

0 0
možnosti
C

ceska.c

7. 7. 2010 19:57
A kdo

bude ve vládě šetřit? Kalousek? Tento dobrý muž který bezostyšně tyje mnoho let z našich peněz jako poslanec za nepřiměřenou mzdu a drzé náhrady? Tomuto člověku vážně chcete věřit že se má šetřit? Vždyť on především patří mezi ty kteří si žili z našich daní nad poměry a teď bude hloupým tvrdit že oni musí šetřit? Nedělejme ze sebe hlupáky. Až ti kteří proklamují šetření začnou u sebe ( nikoliv kosmeticky, ale tak že vrátí peníze které jsme do nich za léta nastrkali a které si sami pro sebe zneužitím funkce poslance schválili ), teprve potom může vzniknout seriózní debata o úsporách, do té doby se budou jen naivní uskromňovat aby ti kteří si zvykli zneužívat jejich naivity mohli za jejich peníze bohatnout. Tvrdímk opak - lidi v žádném případě se nepodřizujte dobrovolně žádnému šetření, dokud ti kteří si z něj udělali náboženství a výtah k moci nezačnou šetřit u sebe!!!!

0 0
možnosti
A

akrosob

7. 7. 2010 22:51
Re: A kdo

R^Přesně  tak R^ Krásně  a  popravdě  napsané !!

0 0
možnosti

rezjir rezjir

7. 7. 2010 19:21
Státní rozpočet lze přirovnat k rodinnému rozpočtu

v tom smyslu, že vy třeba jako matka rodiny budete držet rodinnou kasu, z níž budete hradit společné rodinné výdaje, které budou v podstatě krýt nějakým podílem ze svých příjmů někteří členové rodiny a jiní (děti  a babička ) budou zase závislí na té rodinné kase.

A teď mi sdělte jak budete alokovat zdroje a jak zdaníte ty produktivní členy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1253x
Starobní důchodkyně z malého města v Čechách.

Seznam rubrik