Krokodýl kastruje

Kastruje politiky, především ty borce z poslanecké sněmovny. Ač není nunvářem a nečiní tak nožíkem, jeho činnost je nepřehlédnutelná.

Ještě nedávno jsme měli politika, původně senátora, později premiéra, o kterém se říkalo, že "má koule". Asi je opravdu měl, dokonce to kdosi zdokumentoval fotkami z jakési vily v Toskánsku. I když, hm, tak to asi původně nebylo myšleno. Jo, jo, byl to řízek, víc řízek než politik, trochu huba nevymáchaná.

Když v prezidentské kampani předvedl kandidující pan Zeman novinářům "krokodýla", bylo to úsměvné a nikdo tomu nepřikládal váhu. Ale ukázalo se, že pan Zeman jen zkoušel, zda mezi přihlížejícími není věštec nebo prognostik, který by ho mohl prokouknout a říci voličům, kam se, v případě jeho vítězství, bude hradní politika v budoucnu ubírat.

A už to tady je. Starý politický matador, s přehledem a s razancí poťouchlého krokodýla, postupně psychicky kastruje poslance parlamentu a když nebude po jeho, s klidem přejde i do senátu; on si cestu najde, na přemýšlení a vymýšlení měl času dost. Zmatená sněmovna generuje čím dál větší zmetky a nesmysly, starý krokodýl se baví a z bezedného kapsáře loví další a další, ústavou mu nezakázené, úžasnosti.

Pravda, ti, kteří ho volili, jsou spokojeni. Nandává to všem. Vypadá to, že až na takovou drobnost, být prezidentem sjednocujícím a pro všechny občany, plní své sliby. Premiér sice odstoupil z osobních důvodů a jiná selhání nepřiznal, ale kdo ví ..., šéfka sněmovny, možný rovnocenný partner k dialogu, ty pomyslné koule nemá, ať dělá, co dělá, má smůlu. Řadoví poslanci se houfují ve svých klubech a štěbetají, snad jen ti komunističtí zachovávají stoický klid, oni vědí své ...

Nebýt paní Ivety Bartošová a jí podobných "celebrit", no, prostě už ani ta okurková sezóna není co bývala dřív ...

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jarmila Vavrochová | pondělí 29.7.2013 16:20 | karma článku: 10,26 | přečteno: 427x
  • Další články autora

Jarmila Vavrochová

A je to!

10.1.2016 v 12:00 | Karma: 29,33

Jarmila Vavrochová

Uvnitř se blahem tetelící

15.11.2015 v 8:30 | Karma: 27,95

Jarmila Vavrochová

Jestli je to tak, jsme v řiti

25.9.2015 v 14:10 | Karma: 16,09

Jarmila Vavrochová

Asi mi něco uniká

23.9.2015 v 12:28 | Karma: 31,49

Jarmila Vavrochová

Solidarita ve všech pádech

20.9.2015 v 9:49 | Karma: 33,13