Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
9

999666999

29. 7. 2010 9:48
No, zejména v letošních vederch,

být navlečen do saka a kravaty, určitě velmi zvýší efektivitu práce ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
J

jajboze

29. 7. 2010 10:17
Re: No, zejména v letošních vederch,

Jo, profik to ustoji.Predstavte si herce, jak se pecou v historickych kostymech, na ruznych tech Open -air akcich.Prezil by nekdo , kdyby vyrazili na jeviste v trickach?Rekl bych, ze ta vysoka profesionalita nam chybi a psychicka i fyzicka odolnost k zivotu.Zdravim

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VII..

29. 7. 2010 8:35
koukám koukám

Ono to s tou funkční gramotností v českých luzích asi sktuečně bude tak bídné, jak je to v té evropské studii o studentech ....

.

vážení diskutující, smiřte se s tím, že každá práce přináší nějaká omezení - zedník nechodí do práce v obleku a úředník nechodí do práce v montérkách. Ve svém volném čase ať si každý chodí v čem chce, v pracovní době a na pracovišti bude chodit v tom, co požaduje jeho zaměstnavatel. Může mít pochybnosti o psrávnosti nařízení, ale pokud tam chce pracovat, musí, MUSÍ se přizpůsobit. Tomu se též říká týmové chování = vzdáním se části své individuality se člověk zapojuje do kolektivu. Nejde totiž jen o to, jak se cítíte VY, ale také jak se cítí Vaše okolí z Vaší maličkosti. A věřte mi, dělat s ušmudlaným, otrhaným a nelibě vonícím spolupracovníkem není zábava, je to hnus a otrava.

.

Propříště Vám přeji méně egoismu a více empatie ... nejste na Zemi sami a musíte se o ni dělit.

0 0
možnosti
R

Roman35

29. 7. 2010 9:18
Re: koukám koukám

Ano. S nelibě vonícím spolupracovníkem vážně není zábava. Proto je lepší když dotyčný přijde na poradu v košili s krátkým rukámem a rozhalenkou, než když se potí jako kráva.

0 0
možnosti
JM

J i ř í

29. 7. 2010 8:32
Zákon o státní službě

Zahraniční, zvláště skandinávští experti mnohokrát opakovali, že základem bezkorupčního prostředí je kvalitní zákon o státní službě. Jenže naši politici jsou vždy chytřejší než nějakí zahraniční experti...

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VII..

29. 7. 2010 8:39
Re: Zákon o státní službě

Zákon je zde už 8 let, jenže není účinný (účinnost byla již 2x odložena, nyní by zákon měl platit od 1.1.2012). Jeho zavedení by prý stálo asi 30 mld. Kč ročně během prvních pár let, potom cca 10 mld. ročně. Pro české politiky je ale lepší živit dávkami hlupáky kňučící, že někdo má více než oni, než se starat o fungování státu. To první totiž obnásí setrvání u koryt, z toho druhého nic nekápne.

0 0
možnosti
J

jajboze

28. 7. 2010 23:50
No, snad uz

taky prijdou lidi na to, ze existuje nejaka hierarchie a pravidla i v demokracii.Vlastne hlavne v demokracii. Obcana vubec nezajima, ze je vam v obleku horko.Kdyz je horko, tak je horko i v monterkach  i v obchode .Zajimave je, ze nikdo neprotestuje proti formalnimu obleceni u firem. Nejspise kazdy vi, ze nemit cerne sako, tak leti.Statni urednik by i svym oblecenim mel vyjadrovat, ze dodrzuje psane i nepsane zakony.Ale dodrzovani zakonu cechum vubec nevoni.

0 0
možnosti

Mablung

29. 7. 2010 1:13
Re: No, snad uz

Proti formálnímu oblečení u firem se protestuje už dost dlouho a výsledkem je že rozumné firmy pravidla uvolňují jak jen to je možné. Zavádění obleků do ministerstev jde proti současným trendům, proti pohodlí zaměstnanců a proti úsporám ve státní správě (ty obleky musí někdo zaplatit)

Jestli Vás nezajímá že je někomu zbytečně vedro a přejete si aby mu bylo ještě větší (a v obleku je větší vedro než v tričku), měl byste se jít léčit, protože trpíte sociopatií 

Mimochodem, pravidla existují jak v demokracii, tak v diktatuře.

0 0
možnosti
MM

palmic

28. 7. 2010 20:40
Vas pohled na vec je sice krasne nostalgickej

Ale dnes uz bohuzel notne zastaralej. Rozdil je v tom, ze drive se banky vykradaly z venku. Dnes se vykradaji zevnitr.

0 0
možnosti
PNA

politicky nekorektní asociál

28. 7. 2010 20:29
Pokud

horlivý pan ministr to oblečení zaměstnancům zaplatí a zajistí jim klimatizovné prostory na práci, aby neseděli v kravatě, saku a plných botách v místnosti, kde je víc, jak 22 stupňů, pak se asi nedá nic namítat, v opačném případě si ovšem zaslouží leda tak nakopat do patřičných míst :-/

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

28. 7. 2010 20:45
Re: Pokud

kdo si neni schopen vlastnimi silami zajistit slusne obleceni, nema co pohledavat na ministerstvu, ale muze past kravy nekde na louce ... tam muze i v kratasech a keckach.

0 0
možnosti
BH

gentlastwo

28. 7. 2010 20:10
Paní autorko, Vaše pojetí

profesionální cti se mi jeví poněkud   archaické..

0 0
možnosti
C

Chytry.Kocour

28. 7. 2010 18:51
nejhorší je ,když s takovou stavovskou ctí...

to dává okolí najevo,že je něco víc.a vůbec připomíná mi to komunistické kádrování,že někdo je prostě někdo,když má svůj stav.

0 0
možnosti
JV

jafava

28. 7. 2010 19:18
Re: nejhorší je ,když s takovou stavovskou ctí...

Asi jste mladý a nic jiného, ani od pamětníků, neznáte. Pojem "čest" kdysi zahrnoval i skromnost a neokázalé vystupování.

0 0
možnosti

Mablung

28. 7. 2010 18:46
netolerance

"Miluji" lidi kteří mi přikazují co mám říkat, co mám jíst, jak se mám oblékat a jak se tvářit. Lidé jako Vy si svobodu nezaslouží a máte štěstí že tu žijí i lidé s jiným pohledem na svět, takže se svezete s nimi

Obleky mají smysl pouze coby prezentace vnějšímu světu, tj. při obchodních jednání a při práci se zákazníky. Na ministerstvech je tudíž 90 % lidí nemusí nosit nikdy, zbytek občas. Nošení obleků snižuje pohodlí lidí, je nákladné a neumožňuje lidem si rozumně plánovat popracovní aktivity. Tudíž oblékat úředníky do obleků je hloupost, kterou nařizují a obhajují hloupí a nepřejícní lidé (jsem zvědavý kdy to bude smáznuto). Nevidím jiný důvod proč někdo obhajuje snížení pohodlí někoho druhého bez jakéhokoliv zisku

Problém úředníků není ve volném oblečení. Naopak, uvolníme-li dress code, můžeme dostat na ministerstva schopné a kreativní lidi kteří dají přednost jinému zaměstnání. Problémem je přezaměstnanost a hloupé zákon a ty dress code nevyřeší.

0 0
možnosti
JV

jafava

28. 7. 2010 19:14
Re: netolerance

Máte pravdu, nikdo Vás nemůže nutit co máte říkat, co máte jíst, jak se oblékat a jak se tvářit. Ale pak zajisté také nebudete chtít pracovat jako ministerský úředník, protože tam byste reprezentoval stát a musel byste mluvit, oblékat se a i tvářit tak, abyste nesnižoval důstojnost státu. Pokud se Vám líbí volnost ve všem, jistě si, jako rozumná bytost, podle toho volíte své zaměstnání.

Nikomu jistě nebude vadit, když ministerský úředník, tak jako třeba dělník v továrně, po příchodu do zaměstnání oblékne svůj pracovní oděv, v tomto případě oblek, kravatu a polobotky, a před odchodem ze zaměstnání se zase převlékne. V tom je rovnost mezi dělníkem a úředníkem, konečně i v jiných profesích je běžné převlékat se do pracovního oděvu.

Vaše popracovní aktivity, jistě chápete, Vašeho zaměstnavatele nemusejí vůbec zajímat; toho zajímá kvalita Vaší práce, co děláte po ní, je Vaše svobodné rozhodnutí.

Chytrých a kreativních lidí je dost i na ministerstvech a pracují ve formálním oblečení.

0 0
možnosti
FH

velevezir

28. 7. 2010 18:37
Idea správná, obsah už je horší

Aurea mediocritas, řekl bych. Na jednu stranu naprosto souhlasím se zákazem kraťasů a triček s nápisem, na druhou stranu nutit lidi do kravaty, i když nemají jednání, už je naopak šikana.

Za ideální dress code pro ministrestvo bych považoval "smar casual" stále (tj. košile, dlouhé kalhoty - ne džíny, uzavřené boty - ne sportovní), a formální oblečení (tj. oblek vč. kravaty) pro případ jednání s veřejností. (A pro dámy pochopitelně obdobně.)

0 0
možnosti
FH

velevezir

28. 7. 2010 18:37
Re: Idea správná, obsah už je horší

smarT casual.. pardon :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1253x
Starobní důchodkyně z malého města v Čechách.

Seznam rubrik