Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

26. 6. 2011 16:26
otázka je, co v té Gaussově křivce budete odečítat

Pokud by ta státní základní maturita požadovala hlubokou  znalost teoretické chemie, fyziky,filozofie, tak se asi shodneme na tom, že to většina SOŠ nezvládne,a bude to odpovídat dejme tomu vrcholu Gaussova rozdělení  IQ.Jestliže je ale současná základní obtížnost  maturity postavena někde na úrovni 9.třídy ZŠ  plus potřeba přečíst si pár knížek, tak si musíme přiznat, že současní maturanti nemají ani IQ a znalosti těch deváťáků,čili jsou mentálně opožděni o 4 roky.Pak jim ale přechod z SŠ s maturitou jen na učňák nepomůže.Nebo spíš,rozdíl bude v tom,že na konci učňáku se ta maturita nedělá,takže tu jejich  opožděnou mentalitu nezjistíme.

A nebo to není studentem, ale spíš celým systémem školství,které neučí to co má a to co je potřeba. A náhodou u jinak postavené maturity jsme na to přišli.Takže co s tím uděláme, buď budeme trvat na tom aby se školství zlepšilo a všichni tu lehkou maturitu udělali,a nebo řekneme,jděte všichni na učňák, tam maturita není,tam to nebude tolik vidět?

0 0
možnosti
BM

BořekŠikula

26. 6. 2011 18:07
Re: otázka je, co v té Gaussově křivce budete odečítat

Pokud je předpokladem k standardnímu zvládnutí VŠ dejme tomu IQ 120, tak z toho vyjde, že můžete mít v populaci max. 30% vysokoškoláků. Když vznikne (politické) zadání, že jich má být víc, musíte jít dolů s úrovní.

S maturitou to bude podobně, samozřejmě na nižší úrovni. Ale jestli má opravdu dosáhnout na maturitu 70% obyvatelstva, tak po té maturitě nemůžete moc chtít.

0 0
možnosti
L

lrkfa1

26. 6. 2011 16:00
Plzeňská práva dokázala křivku vyrovnat.

Když se chce, tak všechno jde.;-D

0 0
možnosti
O

okmnbhuij

26. 6. 2011 15:16
.

Ve skutečnosti není průměrný nikdo, protože pravděpodobnost, že náhodná veličina nabude průměru je 0. Ale zcela bezpečně můžete říct, že věšina lidí je velmi blízko průměru...;-)

0 0
možnosti

lost

26. 6. 2011 15:15
..až na ten odkaz k idiotskému pořadu ..

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1260x
Starobní důchodkyně z malého města v Čechách.

Seznam rubrik