Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

EU by si měla ujasnit, jestli chce šetřit elektrickou energii nebo buzterovat obyvatele.

Zrušením jednoho vlakového spoje, který je navíc dotován a jezdí poloprázdný, by se ušetřilo více elektřiny než lidé prosvítí a provysávají za rok.EUR^V

0 0
možnosti
Foto

Už na tu iniciativu reaguje RČB, ČEZ a další mutanti tím, že změní sazebníky tak, aby se maximálně platilo z elektroměru a minimálně ze spotřebované energie. Posila paušálů a oslabení ekonomicky logické spotřeby. 

Takže pydloduché nařízení EUnuchů o vysavačích a žárovkách přinese efekt záporný.

1 0
možnosti
Foto

To ovšem není chyba úsporných spotřebičů, ale nenažraného ČEZu. Podobný efekt je u vody. Po prvním zdražení začala klesat spotřeba, tak se šlo s cenou nahoru. To je Klausova neviditelná ruka trhu, která trhne, kde se co dá. Monopolní dodavatelé by měli být pod silnější kontrolou.

0 0
možnosti
MP

Tento zákaz je trapný. Všichni výrobci si konkurují a proto se snaží o nejnižší spotřebu. Takže nepochybují, že už dnes se prodávají úsporné ledničky, televize, pračky i vysavače. Jinak, mám-li starý vysavač, to přijdou až ke mě do bytu zkontrolovat, jaký mám vysavač a splachovač? Nějak mi to připomíná staré časy, i když ani tam to nebylo tak hrozné.;-D

2 0
možnosti
JN

Konkurence je v pořádku, ale zde naštěstí převyšuje ochrana spotřebitele. Volnost trhu se nesmí zneužívat. Mimochodem pocítil jste nějak zákaz starých žárovek ?

1 1
možnosti
VT

Tady nejde ani tak o samotné vysavače, ale o postupné utahování šroubů lidem. Včera žárovky, dnes vysavače. A co nam zakažou zítra? Třeba kuchy'nské nože, jsou moc ostré - můžete se pořezat. A nebo zakažme auta s výkonem vyšším než 25 Kw - to ti musí stačit, občane. Žádný nadupaný sporťák, ne, ne. to je neekologické, moc to žere bla, bla.

3 0
možnosti
JN

Nemáte doma žárovky?

0 0
možnosti
TB

Dal jsem karmu, takový bloger se musí hýčkat!R^[>-]EUV

0 1
možnosti
TB

Proč se nemá hýčkat?

0 0
možnosti
PH

P67a23v80e94l 74H95e92k

12. 5. 2014 11:55

Tohle je jasnej kandidát na blábol roku. Viz třeba porovnání ceny za kWh v Evropě

http://www.penize.cz/spotrebitel/250619-ceny-elektriny-v-evrope-kde-je-nejlevneji-a-kde-nejdraz

2 0
možnosti
JN

Podle vámi doloženého článku by jsme měli platit 3,79 kč za KWH. Viděl jste někdy svoji fakturu? Se všemi poplatky je finální cena skoro dvojnásobná pro domácnost.

0 0
možnosti
JT

To jsou ale plky. Ty 3 biliony za 7 let je uplny nesmysl. A zbytem neni o moc lepsi

2 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1437x
Více na: jardanovak.blog.idnes.cz

Seznam rubrik