Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nebylo by nejlepší vypracovat pro každého občana zákoník zvlášť? Každý jsme přece jiný.

2 0
možnosti

V zásadě souhlasím, ale s tím dvojím metrem:-/ ...  ten přeci už dnes funguje. Mladiství mají za trestné činy jen poloviční sazbu. Jaký je rozdíl, když loupežné přepadení provede zletilý a nezletilý? V horní hranici trestu - 10 a 5 let. A beztrestnost do 15 let, to je kapitola sama pro sebe. Takže další jeden dvojí metr by mě nerozházel. Těch už máme.

2 0
možnosti

To já praktikuji už delší dobu !  Kdo na mne sáhne ve zlém úmyslu, (okrást, oloupit, poranit,..)  musí počítat s kulkou.

0 0
možnosti

Přitom by stačilo dát do trestního zákoníku, že trestný čin spáchaný na osobě se sníženou schopností se danému činu ubránit (jedno zda jde o dítě, invalidu, starobního důchodce, mentálně retardovaného nebo podvyživeného vegana), znamená automaticky trest ve stejné sazbě jako u jiných přitěžujících okolností (rasová motivace, organizovaná skupina).

2 0
možnosti

Na co pak teda jsou soudci, pokud neumí posoudit individualitu případu? Je nutný začít volit soudce a také je mít možnost odvolavat, dát jim trestní a hmotnou odpovědnost. Do té doby budou spravedliví soudci zašlapáváni do země.

0 0
možnosti

Mate to nejake poplatene. Ne Marxova (CSSD) ale Maxova (ANO).

Jinak samozrejme souhlasim, je to nesmysl a protiustavni - pred zakonem jsme si vsichni rovni. Snad lze uz pouzivat ''zvlast zavrzenihodnym zpusobem'', coz u nekterych trestnych cinu je pritezujici okolnost.

zdroj - novinky.cz:

Seminář se v Praze konal pod záštitou poslankyně a předsedkyně Stálé komise pro rodinu, rovné příležitosti a národnostní menšiny Radky Maxové (ANO). Ta také přednesla svůj návrh na legislativní změny, které by zlepšily alespoň postavení seniorů.

Bude prosazovat, aby se zařadili, stejně jako děti, do skupiny zvlášť zranitelných osob, a měli lepší zacházení. Zvážit chce také to, zda nezvýšit trestní sazbu pachatelům, kteří si za oběť vyberou starší lidi od určitého věku.

0 0
možnosti

No tak jsem to opravil, děkuju. Nejspíš jsem přeslechl jméno.

0 0
možnosti
Foto

Ostře nesouhlasím. Jakýkoliv zákon musí být přísně neutrální. Jakmile začne nadržovat nějaké skupině, je nemravný. Jakkoliv se to může zdát na první pohled sociálně ohleduplné.

0 0
možnosti
Foto

Zatracený nový systém!!! Vložil, neviděl, 10× refreshoval, neviděl, naštvaně napsal znova a je to tu dvakrát!

0 0
možnosti
Foto

Ostře nesouhlasím. Zákon musí měřit všem stejně. Jakmile začne nadržovat jedné, nebo jiné skupině, je to zákon špatný. Ačkoliv se může zdát, že je sociálně ohleduplný.

0 0
možnosti

Máte určitě pravdu.Pozdravuje maminku....

0 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1453x
Více na: jardanovak.blog.idnes.cz

Seznam rubrik