Úsvit

 Změní, nezmění... to jsou plky, víte sami. Ano je potřeba změnit stranickou oligarchii na demokracii, všeobecným referendem se vytvoří pojistka proti těmto kmotrovsko-oligarchistickým skupinám, demokracie zůstane parlamentní, jen zde bude viset damoklův meč. Díky referendu se občané dozví více o své zemi. Dnešní absence vědomí přináší lehké ovlivňování lidí, následně pod tíhou demagogie a polopravd si mnozí nejsou jisti čemu věřit, následně se v něčem, až fanaticky utvrdí, protože jsou otráveni z toho, jak jednou říkají "Klaus super ekonom", následně se podíváte na hospodaření jeho vlády a zjistíte, že byl jen dosazen z KSČ a pokračoval dále v neschopné práci, přičemž promrhal majetky, které naši dědové vyrvali nacistům z rukou, následně Rusům. Vše bylo rozprodáno a ČR začala žít, jako "socka" na dluh, tohle je to, co nechceme.

 

Referenda Malá ukázka, jak mohou lidé hlasovat. V referendu se hlasuje minimálně o ekonomické oblasti, ale o to více, ve věci, jako je vývoj do budoucna a směřování země, či jen potrestání, nepotrestatelného nebo náprava křivd. Osobně jsem proto hlasovat v referendu například o "embargu" na "jisté" polské výrobky, měnící se značky se stejnými majiteli, ale už bych nebyl třeba pro hlasování o Euru, otázce ryze odborné závislé na globální ekonomice i ekonomice v zemi. Parlamentní demokracie v Česku nemá prostě pojistku, atak se stala oligarchií, až kleptokracií.

Švýcaři v zemi zakázali stavbu minaretů

Švýcaři v referendu odmítli o dva týdny delší dovolenou

Švýcaři v referendu odmítli zlaté padáky a pohádkové platy pro manažery

Referendum - zákaz nosit burky na veřejnosti

Švýcarské referendum o vyhošťování imigrantů

 

Jestli jsou Švýcaři populisté, chci být taky populista. Je zde vyšší morální odpovědnost i více shod ve veřejných otázkách. Ve zprávách během týdne uvidíte z 95% pouze politiku Francie a Německa, o domácí politické scéně se nemusí pídit novináři, protože práce poslanců je všem dobře známá. Je to práce, jako každá jiná. Když se bavím s kýmkoliv z této země, tak i přesto, že ho média nemasírují, je schopen obratně se bavit o jakémkoliv tématu naprosto reálně. Povědomí nezískáme návrhem zákona, ale znalostí své země. A Švýcaři znají Švýcarsko. Také jsou omylní, ale své chyby napravují bleskově a bez ztráty noblesy. U nás se chyba popírá dokud to jde, dokud to nezasáhne většinu populace, pak už je na nápravu pozdě.

Autor: Jarda Novák | neděle 20.10.2013 17:44 | karma článku: 21,04 | přečteno: 1599x
  • Další články autora

Jarda Novák

EU vs Austrálie v otázce imigrace

27.10.2015 v 18:43 | Karma: 16,12

Jarda Novák

Sluníčko vs. Jarda

26.10.2015 v 3:50 | Karma: 23,84

Jarda Novák

Co je to muslim?

22.10.2015 v 19:04 | Karma: 30,46