Tři události dneška, které je třeba správně vyložit

Někdy nás něco dokáže překvapit, potěšit nebo nadzvednout ze židle. Tyto dnešní tři reporty chci správně vyložit.

 Sobotka (ČSSD) nabídl jménem naší vlády Srbsku 10 milionů na pomoc s uprchlíky, aneb mega populismus v akci. Tohle je neuvěřitelně směšné, když si uvědomím že jednání s jeho Srbským protějškem vyšlo dráž k tomu přičtěme, že nás uprchlíci vyjdou na miliardy během dalšího roku. 

 

 "Rusko vyjde na pomoc v boji proti Islámskému státu." Nejspíš kachna. Rusko dodává zbraně Iráku. Sýrii pak dodávalo také a to diktátorskému režimu Asada, který svou brutalitou soupeří s IS.

Bohužel to nejsou jediné skupiny zde bojující, navzájem tu spolu bojuje 19 různých uskupení, jenž se během času různě formují a to tak, že je vyhlášen mír Mezi An Nusrá a Al-Kaidou, aby se mohli opevnit proti ISIL a bojovat proti Lidovým obranným jednotkám, naopak ty se spojí s Kurdy aby mohli čelit Asadovy a bránit se proti ISIL jenž zrovna uzavřel příměří z taktických důvodů s An-Nusrá. V této válce nejsou dvě strany, už ani tři, ale hned několik stran. Proto je konflikt natolik složitý, že nelze být popsán pár odstavci, ovšem ten kdo si informace dohledat chce si je dohledá. Zkráceně tu bojují různé strany a Asadovi, kterému by Rusko dodalo zbraně fandit nelze, protože se dopouští stejných věcí jako ISIL. Naštěstí je tu dalších několik možná až desítek kooperujících stran a mnohem přijatelnějších, než Al-Kaida, An-Nusra, Islámský stát, Asad nebo jiné Islámské frakce.

 

 Uprchlíci v Budapešti se bouří, úřady po nich chtějí víza. Televize citovala imigranta, který varoval, že to u skandování neskončí. Jak úsměvné, prošli zeměmi bez válek až do Maďarska, aby uniklikonfliktům, ještě se ani neosprchovali po cestě a už chtějí vyvolávat konflikty v zemích, jenž jim umožnili nebo si v nich vynutili vstup?! 

 

Autor: Jarda Novák | úterý 1.9.2015 19:10 | karma článku: 31,21 | přečteno: 1357x
  • Další články autora

Jarda Novák

EU vs Austrálie v otázce imigrace

27.10.2015 v 18:43 | Karma: 16,12

Jarda Novák

Sluníčko vs. Jarda

26.10.2015 v 3:50 | Karma: 23,84

Jarda Novák

Co je to muslim?

22.10.2015 v 19:04 | Karma: 30,46