Diskuse

Trefa do Unie

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Já chápu, že se dobře čte o naší republice jako o kdysi velmi vyspělé ekonomice. První republiku má spousta lidí za nějaký fenomén, kdy se všichni měli tuze dobře. Ale ono to tak bylo a nebylo. Většina lidí neměla ani na boty od Bati. Mrkněte na fotografie z té doby (a tím nemyslím fotky prvních filmových hvězd). Až na výjimky děti do školy chodily bosky. Když se sklízelo na polích, děti zůstaly doma a pomáhaly - obživa byla důležitější. Spousta žen umíralo na potratové komplikace (oficiální interupce byly zakázané). Takřka každá obec měla svůj "chudobinec"...

Můj osobní názor je, že zůstat v Rakousko-Uhersku by pro nás bylo TERNO!

A ještě jedna poznámka: Nikoliv Evropská unie, to Německo má obrovský potencionál být supervelmocí. Bez Německa může jít EU tak akorát sáňkovat (pokud jí ty sáňky někdo aspoň půjčí).

0 0
možnosti
AG

A83l83e15x 13G85r96e83g96o50r

14. 4. 2014 13:42

Autor píše 

,,Jak si vůbec My Češi můžeme dovolit kritizovat ?! Když za první republiky Tomáše G. Masaryka jsme byli 7. nejvyspělejší země. Země ekonomicky precizní. Po první světové a po nadvládě Rakousko-Uherské říše to šlo. Půjde to i teď. "

Tu ekonomickou prosperitu nám zajistila právě nadvláda Rakouska Uherska respektive její veliký trh. Takže ne po ale díky ní.

1 0
možnosti
Foto

Kolego, než něco napíšete, ověřte si fakta:

- obrat "Babišových firem" .........  cca 150 miliard Kč/rok

- výše dotací *) .........................   cca  0,7 miliardy Kč/rok

*) vypočítáno jako průměr ze 4 miliard za období 2004 - 2009

Z dotací 150 miliard ročně tedy mají "Babišovy firmy"  2%.

Pozn. nejsem  "Babišovec", ale má rád prokazatelná fakta a ne kecy.

0 0
možnosti
PJ

Nevím, kde jste ty údaje vzal. Za rok 2012 odvedlo Babišovo impérium na daních 800 milionů, na dotacích získalo 3,1 miliardy. Údaje z Agrofertu.

V dotacích navíc jsou zahrnuty jen dotace z ČR, dotace z EU tedy částku ještě navýší.

0 0
možnosti
TK

Kurňa vy máte šedivý ráno. Ale něco na tom je. R^

0 0
možnosti
MP

Za těch deset let se nám zvýšil plat, zlevnily se  potraviny. Zkrátka, máme tu blahobyt jako v Německu. O kvalitních pravých domácích potravinách ani nemluvě. Jsme potravinově soběstační, všichni zemědělci mají práci. Dotace se využívají jen na užitečné věci. Díky těmto dotacím neexistuje žádná korupce. Zvyšuje se konkurenceschopnost firem, snižuje se nezaměstnanost u nás i v celé EU dík úplné liberalizaci trhu. Nemusíme si kupovat úsporný vysavač, úsporný splachovač, úspornou žárovku. Můžeme si v obchodě kdykoliv koupit rum, marmeládu, pomazánkové máslo. Jsme svobodný a suverenní stát. Nikdo nám neurčuje zákony. Zlatá RVHP, pardon EU. Čest práci, soudruzi. S evropským svazem na věčné časy / a nikdy jinak!/.[>-]

2 0
možnosti
AK

Nemáte te to nějak popletené???Tak daleko se ještě EU nedostala a nedostane a pokud ano,tak to je konec všeho, co bylo dobré.

1 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1453x
Více na: jardanovak.blog.idnes.cz

Seznam rubrik